SamsungYleinen

Raportti: Samsung Galaxy S22 -puhelimissa luotetaan Snapdragon 898 -järjestelmäpiiriin useimmissa maissa

Samsung on yleisesti julkaissut monet huippupuhelimensa yhtiön omilla Exynos-järjestelmäpiireillä suurimmassa osassa maista, mutta Japanissa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa on nähty Qualcommin järjestelmäpiireihin perustuvat mallit. Tuoreimpien tietojen mukaan Samsung saattaa kuitenkin tehdä ensi vuonna suuremman muutoksen.

Naver Forum -postauksen mukaan Samsung tulisi hyödyntämään Galaxy S22 -sarjan puhelimissa Qualcommin kehittämää Snapdragon 898 -järjestelmäpiiriä monissa maissa. Jos tieto pitää paikkansa, niin kyseessä on hyvin erikoinen liike korealaisjätiltä, jolta odotettiin seuraavan sukupolven Exynos-järjestelmäpiiriin selvää parannusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huhuissa on puhuttu Exynos 2200 -järjestelmäpiiristä, joka tullaan näkemään todennäköisesti vain muutamilla markkina-alueilla Galaxy S22 -puhelimissa. Exynos 2200 -järjestelmäpiiriin on odotettu suorituskykyyn ja grafiikkasuorituskykyyn selvää parannusta ja sen on odotettu tarjoavan muun muassa 6-ytimisen AMD RDNA2 -grafiikkaprosessori. Joidenkin raporttien mukaan AMD RDNA2 -grafiikkaprosessori olisi kyvykkäämpi kuin Applen A14 Bionic -järjestelmäpiirin grafiikkasuorituskyky ja samalla sen pitäisi olla parempi kuin Snapdragon 898 -järjestelmäpiirin.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, miksi Exynos 2200 tullaan näkemään vain rajoitetussa määrässä Galaxy S22 -sarjan puhelimissa. Todennäköisesti Samsung ei pysty valmistamaan järjestelmäpiiriä tarpeeksi tai tuotannossa on havaittu joitakin muita ongelmia.

Lähde: Phonearena.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung