SamsungYleinen

Raportti: Samsung laajentanee taittuvanäyttöisten laitteiden UTG-lasin toimituksia muille valmistajille – odotetaan myös Googlen taittuvanäyttöiseen puhelimeen

Samsung Galaxy Z Fold 2

Tuoreimpien raporttien mukaan Samsung Display on tehnyt päätöksen myydä yhtiön taittuvanäyttöisissä puhelimissa tutuksi tullutta Ultra Thin Glass (UTG) -ratkaisua myös muille älypuhelinvalmistajille. UTG on erittäin ohutta lasia, joka pystyy taittumaan, mutta takaa silti aikaisempaa paremman kestävyyden taittuvanäyttöisille laitteille. UTG on nähty aikaisemmin vain Samsungin omissa Galaxy Z -puhelimissa, kun muut valmistajat ovat tyytyneet vain muovisiin näyttöihin.

Nähtävästi Samsung näkee UTG-ratkaisun olevan eduksi myös kilpailijoiden laitteissa, vaikka yhtiö olisi pystynyt pitämään sen varmasti myös yksinoikeutenaan. Raportin mukaan erityisesti Google olisi yksi ensimmäisistä valmistajista, joka tulee ottamaan käyttöön Ultra Thin Glass -ratkaisun yhtiön taittuvanäyttöisessä älypuhelimessa. Googlelta on odotettu mahdollisesti vielä tämän vuoden aikana taittuvanäyttöistä Pixel-älypuhelinta. Nähtävästi puhelimeen on luvassa Samsungin valmistama AMOLED-näyttöpaneeli. Jotkin huhut kertovat Googlen puhelimessa olevan myöskin näytönalainen etukameratoteutus, jota odotetaan myös Samsungin seuraavaan Galaxy Z Fold 3 -puhelimeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung tulee käynnistämään UTG-ratkaisun myynnin muille valmistajille vuoden 2021 toisen vuosipuoliskon aikana, mutta Googlen puhelin ei välttämättä ole aivan ensimmäinen laite, jossa nähdään UTG-lasi. Huhujen mukaan myös monet muut valmistajat, kuten Xiaomi ja Huawei ovat erittäin kiinnostuneita UTG-lasista. Samsung Display on aikaisemminkin pitänyt joitakin tekniikoita vain Samsungin omien Galaxy-puhelimien yksinoikeutena, mutta myöhemmin laajentanut myyntiä myös kilpailijoilleen.

Lähde: english.etnews.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung