SamsungYleinen

Raportti: Samsung ottaa käyttöön laadukkaammat OLED-näytöt myös Galaxy A -sarjan halpapuhelimissa

Samsung Galaxy A14 4G

Älypuhelimissa on nähty viime vuosina kasvavissa määrin OLED-näyttöpaneeleita ja LCD-paneelit ovat yleisempiä vain edullisissa puhelimissa. Tämä on johtunut OLED-paneeleiden korkeammasta hinnasta suhteutettuna LCD-näyttöihin. Uuden raportin mukaan Samsung sanoo hyvästit LCD-näytöille myös edullisimmissa puhelimissaan.

Korealaislähteiden mukaan ensi vuonna Samsung luopuu edullisemmissa Galaxy A -sarjan puhelimissa LCD-paneeleista ja käyttöön oletetaan OLED-paneelit. Erityisesti raportti puhuu Galaxy A1x -sarjan puhelimista jotka olisivat Galaxy A15 4G sekä Galaxy A15 5G. Vielä aikaisemmin muun muassa Galaxy A14 -puhelimissa oli LCD-paneeli. Nähtävästi Galaxy A0x -puhelimissa Samsung jatkaa LCD-paneelien käyttöä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Raportti kertoo Samsungin saaneen OLED-paneelien valmistuskustannukset alhaisemmiksi kuin LCD-näytöt, joka mahdollistaa laadukkaampien paneelien tuomisen edullisempaan hintapisteeseen. Aikaisemmin Samsung toi OLED-näytön jo Galaxy A24 -puhelimeen, joten Samsung etenee suunnitelmien mukaisesti tuoden sen myös Galaxy A15 -puhelimeen.

Raportissa mainitaan myös Samsungin kasvattavan myyntitavoitettaan vuonna 2024 jopa 250 miljoonaan puhelimeen. Vuonna 2023 yhtiö on jäämässä noin 220-230 miljoonaan myytyyn puhelimeen.

Lähde: Thelec.kr (koreaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung