XiaomiYleinen

Raportti: Xiaomi työstää haastajaa taittuvanäyttöiselle Galaxy Z Flip -puhelimelle

Samsung Galaxy Z Flip

Xiaomin on tiedetty jo pitkään kehittäneen omia taittuvanäyttöisiä älypuhelimiaan, mutta nyt tuorein raportti vihjaa, että vihdoin saatettaisiin tulla näkemään todellinen haastaja Samsungin aikaisemmin tänä vuonna julkaisemalle Galaxy Z Flip -puhelimelle. Toistaiseksi ei ole kuitenkaan mitään tarkkoja tietoa tulevasta puhelimesta.

XDA Developers -sivusto on uutisoinut, että Xiaomi saattaisi olla ensimmäinen valmistaja, joka ottaa käyttöön Samsungin Ultra Thin Glass -tekniikkaan pohjautuvan taittuvan näytön. Näytön pitäisi olla suunnattuna erityisesti simpukkapuhelimen kaltaiselle laitteelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Raportin mukaan Xiaomi aikoi alun perin ostaa taitettavat näytöt kiinalaisilta yrityksiltä, kuten BOE:lta ja CSOT:lta, jotka ovat vastuussa esimerkiksi Motorola Razr -puhelimen näytöstä. Samsungin taittuvien näyttöjen tuotannon kasvaessa Xiaomi kuitenkin tulee päätymään korealaisen kilpailijansa näyttöihin laadun takia.

Xiaomin taittuvanäyttöisen puhelimen massatuotannon odotetaan alkavan vuoden 2020 toisella puoliskolla. Todennäköisesti kyseessä on huippuluokan älypuhelin, mutta toistaiseksi puhelimesta ei ole olemassa tarkempia huhuja tai vuotoja.

Xiaomi on jo patentoinut taittuvanäyttöisiä puhelinratkaisujaan ja yhdessä toteutuksessa on juurikin simpukkapuhelimen kaltainen laite, johon on yhdistettynä myös pop-up-kamera. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että samanlaista laitetta tultaisiin näkemään markkinoilla asti, sillä yritykset usein patentoivat sellaisia toteutuksia, jotka eivät päädy myyntiin. Toistaiseksi ei ole tietoa, milloin Xiaomin taittuvanäyttöinen puhelin tultaisiin julkaisemaan, mutta se saattaa tapahtuvia kuluvan vuoden lopulla.

Lähde: XDA Developers

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi