RealmeYleinen

Realme Q5 -sarjan uutuuspuhelimet julkaistaan 20. huhtikuuta – odotuksissa Vans-erikoisversio

Realme Q5 Prosta saatetaan nähdä Vans-erikoisversio.

Älypuhelinbrändi Realme on valmistautumassa julkaisemaan uudet Q-sarjan älypuhelimensa, jotka ovat tällä kertaa tietojen mukaan Realme Q5 sekä Realme Q5 Pro. Tänään Realme on vahvistanut järjestävänsä kotimarkkinoillaan Kiinassa uutuuslaitteiden julkaisutilaisuuden 20. huhtikuuta, eli viikon päästä.

Q-sarja on ollut Realmelle menestys, sillä Realme Q2 -puhelimet ylittivät miljoonan myydyn rajan 7 kuukautta julkaisun jälkeen ja Realme Q3 -puhelimet ylittivät ensimmäisen vuoden aikana kahden miljoonan myydyn rajan. Tämän takia Realme on asettanut kovia odotuksia Realme Q5 -sarjalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Realme Q5 Pro viranomaistietokannasta löytyneissä kuvissa.

Realme Q5 Pro -puhelimeen on huhuttu 6,62 tuuman AMOLED-näyttöpaneelia, jossa on Full HD+ -tarkkuus, 120 hertsin virkistystaajuus sekä HDR10+ -sertifikaatti. Tehoista odotetaan vastaavan Snapdragon 870 -järjestelmäpiirin, jonka kaverina on 8 tai 12 gigatavua RAM-muistia sekä 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Puhelimessa tullaan tietojen mukaan näkemään myös aikaisempaa parempi latausratkaisu. Realme Q5 Prossa odotetaan olevan kookas 5000 milliampeeritunnin akku, jota voidaan ladata tehokkaalla 80 watin pikalaturilla. Puhelimeen on huhuttu 64 megapikselin pääkameraa, 8 megapikselin ultralaajakulmakameraa sekä 2 megapikselin makrokameraa. Etuosaan on tulossa 16 megapikselin selfiekamera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Realme Q5 -perusmallista ei ole toistaiseksi kovinkaan tarkkoja tietoja, mutta sen voidaan odottaa olevan selvästi karsitumpi verrattuna pro-versioon. Realme näyttää tekevän yhteistyötä myös kenkävalmistaja Vansin kanssa, sillä vuotojen mukaan luvassa olisi erikoisversio. Realme Q5 Prosta on tulossa keltaisella ruutukuviolla varusteltu versio, joka on esillä kuvassa.

Uusien Realme Q5 -puhelimien julkaisu on jo siis lähellä. Julkaisu tapahtuu aluksi Kiinassa, mutta myöhemmin puhelimia voidaan odottaa myös globaaleille markkinoille.

Lähde: Realme

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Realme