JollaSailfish OSYleinen

Sailfish OS-käyttöjärjestelmä etenee Venäjällä – ensimmäinen puhelin julki ja seuraava tulossa jo pian

Toukokuussa venäläinen yritys nimeltä Open Mobile Platform ilmoitti aloittavansa kehittämään Venäjän markkinoille suunnattua käyttöjärjestelmää, joka pohjautuu suomalaisen Jollan Sailfish OS -käyttöjärjestelmään. Myös Jolla on vahvistanut lisensoineensa Sailfish OS -käyttöjärjestelmän venäläiselle Open Mobile Platform -yhtiölle.

ermak-omp

Ermak OMP

Vain kuukausi tämän ilmoituksen jälkeen on alkanut Venäjän markkinoille suunnattu Sailfish OS -käyttöjärjestelmää pikkuhiljaa valumaan markkinoille. Ensimmäinen varsinainen puhelinmalli tulee yritykseltä nimeltä Mobile Inform Group, jonka puhelin on venäjänkielestä käännettynä nimeltään ”Cmartfon Ermak WMD (Ermak OMP)”. Tämä puhelin on kestävä sekä turvallinen, joka käy yhtiön sivuilta selväksi, mutta laite ei teknisesti ole kauhean kehittynyt. Puhelimesta löytyy 4.5 tuuman näyttö, joka on tarkkuudeltaan 1280×720 pikseliä. Laitteen sisällä hyrrää kaksiytiminen Qualcomm Snapdragon MSM 8960 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 1 gigatavu RAM-muistia. Puhelimessa on 8 gigatavua sisäistä tallennustilaa sekä tuki muistikortille. Muita puhelimen ominaisuuksia ovat 8 megapikselin kamera, Sailfish OS -käyttöjärjestelmä, 4G -yhteydet, 3450 milliampeeritunnin akku sekä langaton lataus. Lisätietoja puhelimesta löytyy Mobile Inform Groupin verkkosivuilta. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

c18730f2fef1b10945dca5bc7c2b78e8 (1)

oysters-ompToinen Venäjän markkinoille suunniteltu Sailfish OS -käyttöjärjestelmää hyödyntävä puhelin tulee Oysters nimiseltä valmistajalta. Yhtiö ei ole vielä toistaiseksi julkaissut Sailfishiin perustuvaa puhelinta, mutta ilmoittaa sivuillansa, että Sailfish OS -käyttöjärjestelmään perustuvia puhelimia on tulossa.

Yhtiön ilmoituksen kuvassa esiintyy Oysters Pacific 4G Silver -älypuhelin, joka perustuu Android 5.1 -käyttöjärjestelmään, mutta yhtiö saattaa tuoda kyseisen puhelimen markkinoille myös Sailfish OS -käyttöjärjestelmällä. Lisätietoja löydät Oystersin sivuilta.

Open Mobile Platformin viralliset sivut ovat vielä keskeneräiset, mutta sivuilta löytyy nyt nämä puhelimet sekä käyttöohjeet Venäjän markkinoille suunnattuun Sailfish OS -käyttöjärjestelmään.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Jolla