JollaSony

Sailfish X julki – myyntiin syyskuussa, saataville lokakuussa

Jolla on ilmoittanut tänään yhtiön virallisessa blogissa Sailfish X -käyttöjärjestelmäversiosta, joka on suunniteltu Sonyn Xperia X -puhelimelle. Alkuvuonna Jolla kertoi kääntävänsä Sailfish OS -käyttöjärjestelmän Sonyn puhelimille osana Sonyn Open Devices -ohjelmaa.

Jolla kertoi, että Sailfish OS on tulossa laajalle joukolle Xperia-puhelimia, mutta aluksi se tulee saataville Xperia X -mallille. Nyt käyttöjärjestelmäversio on jo lähes valmis, jonka johdosta sen myyminen loppukäyttäjille on lähenemässä. Sailfish X on virallinen Jollan tukema Sailfish OS -versio Xperia X -puhelimelle, josta löytyy tuki myös Android-sovelluksille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jolla kertoo blogissaan, että Sailfish X:n myyminen aloitetaan 27. syyskuuta ja ladattavaksi sen on tarkoitus tulla 11. lokakuuta mennessä. Hintaa käyttöjärjestelmällä on 49,90 euroa. Kyseessä on siis vain käyttöjärjestelmä, eikä mukana tule itse Xperia X -puhelinta, vaan sen joutuu ostamaan erikseen. Suomessa puhelimen hinta on noin 300 euron tienoilla. Tämä tarkoittaa siis sitä, että ostamalla 300 euroa maksavan Xperia X -puhelimen sekä 50 euroa maksan Sailfish X:n saa uuden Sailfish OS -puhelimen noin 350 euron hinnalla.

Xperia X on teknisesti keskihintaluokan laite, mutta asentamalla siihen Sailfish OS -käyttöjärjestelmän kyseessä on yksi parhaimmista Sailfish OS -puhelimista. Puhelimen näyttö on kooltaan 5 tuumaa ja sen tehoista huolehtii Snapdragon 650 -järjestelmäpiiri yhdessä 3 gigatavun RAM-muistin. Xperia X:ssä on myös laadukkaat 23 ja 13 megapikselin kamerat.

Tarkemmat tiedot Sailfish X -projektista ja siihen käytettävästi Xperia X -puhelimesta löydät Jollan omasta blogista.

 

Lähde: Jolla Blog

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Nokia Androidilla vai Xperia Sailfishillä? Toivottavasti joku pian muokkaa Saifishin Nokia-puhelimille, jotta valinnanvaikeuteni poistuisi.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Jolla