ArvostelutHonorYleinen

Arvostelussa Honor 9 – tuttu puhelin uusissa kuorissa

Honor 9

Saimme uunituoreen Honor 9:n testiin juuri ennen puhelimen julkaisua Suomessa ja olemmekin jo julkaisseet pienen ensituntumat -artikkelin ennakkomyynnin alkamispäivänä. Nyt muutamien viikkojen testailujen jälkeen pystymme jakamaan myös hieman laajemman arvostelun Honor 9 -puhelimesta.

Itseasiassa Honor 9 on jo hyvin tuttu puhelin monelta kantilta katsottuna, sillä alkuvuonna julkaistu Huawei P10 on pitkälti samanlainen. Honor 9:n tärkein uudistus on kuitenkin huomattavasti erilainen muotoilu, joka jatkaa viime vuoden Honor 8 -puhelimen tutuissa jalanjäljissä. Puhelin rakentuu lasista ja metallista aivan edeltäjänsä kaltaisesti. Tällä kertaa Honor 9:n takalasista on tehty hieman pyöristetympi, jotta laitetta olisi mukavampi pidellä kädessä. Toistaiseksi Huawei ei ole lähtenyt Honor-mallistonsa kanssa toteuttamaan älypuhelinmarkkinoiden viimeisimpiä suuntauksia. Honor 9:ssä ei siis ole ohut kehyksistä kosketusnäyttöä tai mitään muutakaan perinteisestä älypuhelimesta poikkeavaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honor 9 on mielestäni hyvin perinteinen älypuhelin, joka on tasainen tallaaja. Puhelinta voisi kuvailla sanoilla luotettava ja tyylikäs, sillä se tarjoaa loistavat ominaisuudet omassa hintaluokassaan. Suurimpana kilpailijana voidaan pitää OnePlus 5 -puhelinta, joka noudattaa Honor 9:n tavoin tuttuja älypuhelimien piirteitä, mutta tarjoaa luotettavat ominaisuudet kuitenkin huomattavasti kilpailijoita halvemmalla. Honor 9:n suurimmaksi vahvuudeksi voidaan luokitella kaksoiskamera, joka on pääasiassa identtinen Huawei P10:n kameran kanssa.

Tässä arvostelussa tulemme käymään Honor 9:n läpi niin teknisesti kuin ulkoisestikin. Artikkelissa tulen kertomaan henkilökohtaisen mielipiteeni sekä kokemukset laitteesta.

Tekniset tiedot
Honor 9 (SFT-L09)
Mitat: 147.3 x 70.9 x 7.5 mm
Paino: 155 g
Näyttö: 5.15 tuumaa Full HD (1920 x 1080)
Suoritin: 8-ytiminen Kirin 960 (Mali-G71 MP8)
Muisti: 4 gigatavua RAM-muistia 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa
Kamerat: 20 MP + 12 MP kaksoiskamera ja 8 megapikselin etukamera
Akku: 3200 mAh (ei irrotettava)
Käyttöjärjestelmä: Android 7.0 Nougat (EMUI 5.1)
Muuta: sormenjälkilukija ja muistikorttipaikka/ Dual-SIM

Myyntipakkaus

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honor 9 toimitetaan valkoisessa myyntipakkauksessa, jonka päällä lukee itse laitteen mallinimi. Pakkauksen sisältä löytyy heti ensisilmäyksellä Honor 9, jonka vieressä on pieni laatikko, joka sisältää kaikki puhelimen käyttöön tarpeellisen.

Pakkauksen mukana tulee perinteiset USB-C -tyypin tiedonsiirto- ja latauskaapeli sekä Huawein oma pikalaturi, joka tosin ei Huawei P10 -puhelimen laturin tapaisesti tue nopeampaa Super Charge -latausteknologiaa. Pakkaukseen kuuluu lisäksi vielä SIM-korttiluukun avain sekä kovamuovinen suojakuori. Testiimme toimitun Honor 9:n pakkaukseen ei sisältynyt minkäänlaisia ohjeita tai muita lappuja, jotka löytyvät kuitenkin kaupasta ostetuista puhelimista.

Erityisen kiitettävää on, että Huawei on laittanut pakkaukseen myös kovamuovisen suojakuoren, joka ainakin aluksi suojaa laitetta naarmuuntumasta ja jopa rikkoutumasta, jos puhelin tippuu. Mukana tuleva suojakuori ei ole kuitenkaan mitenkään laadukas, sillä jo muutaman päivän käytön jälkeen kuori oli täynnä naarmuja. Honor 9:lle on siis suositeltavaa ostaa erikseen vielä suojakuori, jos haluaa pitää laitteen tyylikkään naarmuuntumattomana, sillä mukana tulevassa suojakuoressa naarmut näkyvät todella hyvin (katso kuva klikkaamalla tätä).

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Laatutuntuma ja ulkoiset huomiot

Honor 9 täyttää kaikki huippupuhelimen laatukriteerit, aivan kuten monilla Huawein puhelimilla on ollut tapana jo useamman vuoden ajan. Koska puhelimen rakenne on kokonaan lasia ja metallia, niin Huawei käyttää niin sanottuja premium-materiaaleja. Honor 9 -puhelinta käänneltäessä ja väänneltäessä kevyesti ei ole havaittavissa yhtään natinoita, joka tosin ei ollut kovin suuri yllätys.

Henkilökohtaisesti näen lasisen rakenteen kuitenkin jokseenkin heikkoutena, sillä lasi on metallia helpommin hajoava materiaali. Toki lasi näyttää todella hyvältä puhelimessa ja varsinkin Honor 9:n kohdalla kaareva 3D-takalasi tuo oman erilaisen ja uniikin tyylinsä. Puhelimen takalasi on Honor 8 -mallista tuttua 15-kertaista lasia, joka luo mielenkiintoisen efektin puhelinta käännellessä eri valaistuksissa. Testiimme päätyi uusi hienostuneen hopeanharmaa Glacier Grey -värivaihtoehto, joka on virkistävä väri älypuhelimissa tavallisien värien rinnalla.

Testijakson aikana Honor 9:n lasipinnat eivät päässeet huomattavissa määrin naarmuuntumaan, joten Huawei on ottanut opikseen Honor 8 herkästä naarmuuntuvuusongelmasta. Lasipinnan ongelmana on kuitenkin liukkaus, joka ei ole kovin hyvä seikka lähes kokonaan lasiselle puhelimelle. Liukkauden takia Honor 9 pääsee valumaan hieman kallistuneilta pinnoilta helposti, joka voi myös huonoimmassa tapauksessa edesauttaa puhelimen hajoamista. Lasitakapinnan heikkous on myös likaisuus. Myös Honor 9:n kohdalla lasi tuntuu keräävän paljon sormenjälkiä, jonka takia puhelin näyttää jo lyhyenkin hypistelyn jälkeen likaiselta.

Honor 9:n etupuolelta löytyy näytön alapuolelle sijoitettu sormenjälkilukija, joka toimii myös kotipainikkeena hieman Huawei P10 -puhelimen tyylisesti. Kotipainikkeen molemmilla puolilla on OnePlus 5 -puhelimen tapaisesti himmeästi taustavalaistut pisteet, jotka toimivat tarvittaessa navigointipainikkeina. Näytön yläpuolella on puheluihin käytettävä kuuloke, etukamera, valoisuudentunnistin sekä pieni ilmoitusvalo. Honor 9:n takaosassa on kaksoiskamera, jonka vieressä on kaksois-LED-salama sekä laserautomaattitarkennus. Puhelimen takaosan oikeassa yläkulmassa on myös teksti ”Dual lens – hybrid zoom”, joka on korvaamassa Huawei P10:ssä nähdyn Leican logon. Puhelimen takaosassa on myös tuttu Honor-logo. Puhelimen edeltäjässä Honor 8:ssa Huawei oli päätynyt sijoittamaan sormenjälkilukijan puhelimen takaosaan, mutta nyt Honor 9:n kohdalla Huawei jatkaa uusinta suuntaustaan, jossa sormenjälkilukija on puhelimen etupuolella. Henkilökohtaisesti tykkäsin Honor 8:n sormenjälkilukijan sijainnista, mutta myös Honor 9:n lukijan sijaintiin on helppo tottua.

Puhelimen oikeassa reunassa on äänenvoimakkuuspainikkeet sekä käynnistyspainike, kun taasen vasemmassa reunassa on ainoastaan paikka SIM-korteille tai yhdelle SIM-kortille ja muistikortille. Honor 9:n yläreunasta löytyy yksi mikrofoni sekä infrapunalähetin. Alareunaan on sijoitettuna tuttu 3,5 millimetrin kuulokeliitin, USB-C -tyypin latausliitin sekä kaiutinritilä.

Yksi vaikeasti ymmärrettävä puute

Yhden pahimmista ”mokista” Huawei on tehnyt Honor 9:n kohdalla jättämällä edeltäjistään tutun älynäppäimen kokonaan pois. Huawei aloitti älynäppäinperinteen Honor 7:n kohdalla, jolloin erillinen painike löytyi puhelimen vasemmasta reunasta ja Honor 8:n kohdalla idea oli viety vielä astetta pidemmälle niin, että älynäppäin oli integroitu onnistuneesti sormenjälkilukijan kanssa. Nyt Honor 9:ssä älynäppäimestä on kokonaan luovuttu, vaikka ainakin henkilökohtaisesti tykästyin ominaisuuteen varsinkin Honor 8:n kohdalla.

Älynäppäimen idea oli avata käyttäjän itse valitsemat sovellukset nopeasti vain yhdellä napinpainalluksella. Honor 9:n kohdalla tällaista ominaisuutta ei enää siis ole, sillä sormenjälkilukija on siirretty puhelimen etupuolelle kotipainikkeeksi. Mielestäni on vaikea ymmärtää, miksi Huawei on päätynyt tähän ratkaisuun, sillä älynäppäin oli yksi Honor 7- ja Honor 8 -puhelimien myyntivalteista.

Näyttö

Honor 9:n näyttö on kooltaan 5,15 tuumaa ja se on Full HD -tasoinen (1920 x 1080 pikseliä). Kyseessä ei siis ole markkinoiden tarkin näyttö, vaan tuttua perustasoa. Puhelimessa käytetään LCD-teknologiaan perustuvaa näyttöpaneelia, joka ainakin Honor 9:n kohdalla näyttää vaikuttavalta, vaikka ei pääsekään AMOLED-näyttöpaneelien tasolle. Honor 9:n näyttö on kirkas ja värikylläinen, jonka ansiosta näyttö toistaa värit loistavasti ja ainakin omaan silmääni näyttö näyttää hyvältä.

Huawei ei ole vieläkään siirtynyt lippulaivapuhelimiensa Huawei P10:n tai Honor 9 kohdalla käyttämään tarkempaan QHD -tasoista näyttöpaneelia. Tällä hetkellä monet muut valmistajat tyytyvät jo tarkempiin näyttöihin, mutta molemmissa on omat hyvät ja huonot puolensa. Full HD -näytöt säästävät akkua enemmän kuin QHD -näytöt, mutta tarkemmalla näytöllä olisi miellyttävämpi katsella videoita ja kuvia. Tarkemmalla näytöllä myös erilaiset virtuaalisen todellisuuden hyödyt olisivat aivan eri tasolla. Todellisuudessa harvat kuitenkin huomaavat Full HD- ja QHD -näytöissä suurta eroa paljain silmin, jonka takia myös heikompi tarkkuus ei ole mikään heikkous.

Honor 9:n kohdalla näyttö-runko-suhde on noin 70 prosenttia, joka on varsin perinteinen lukema Honor 9:n kaltaiselle perusälypuhelimelle. Monet valmistajat ovat julkaisseet kuluvan vuoden aikana puhelimia, joissa on minimoidut näytön kehykset, mutta Huawei ei ole ainakaan vielä tähän kelkkaan hypännyt mukaan. Todennäköisesti tämä tulee tapahtumaan kuitenkin vielä tämän vuoden aikana, mutta nyt Honor 9:ssä saadaan tyytyä perinteisempään näyttöratkaisuun.

Huawei P10:n kohdalla ihmetystä herätti Huawein päätös jättää oleofobinen pinnoite kokonaan pois, mutta nyt Honor 9 -puhelimessa se on säästetty. Oleofobinen pinnoite estää rasvan ja muiden likojen tarttumisen näyttöön, joka on tämän takia varsin hyödyllinen seikka. Pääasiassa Honor 9:n näyttö on laadukas, siinä on loistavat katselukulmat, se toistaa värit erinomaisesti ja näyttö on kirkas. Puhelimen näytöstä saa hyvin selvää myös auringonpaisteessa.

Tekniikka, suorituskyky, akun kesto ja sormenjälkilukija

Honor 9 tarjoaa teknisesti parasta mitä Huaweilta on tällä hetkellä saatavilla. Puhelin on teknisien tietojen valossa hyvin pitkälti Huawei P10 -puhelimen kaltainen. Honor 9:n tehoista huolehtii kahdeksanytiminen Kirin 960 -järjestelmäpiiri, joka koostuu neljästä 1.8 GHz:n taajuudella hyrräävästä Cortex-A53-ytimestä sekä neljästä 2.4 GHz:n taajuudella toimivasta Cortex-A73-ytimestä. Grafiikkasuorittimen virkaa puhelimessa hoitaa Mali-G71 MP8. Honor 9:ssä on 4 gigatavua RAM-muistia, joka tuntuu riittävän loistavasti. Jos kuitenkin kaipaa enemmän RAM-muistia, niin suuremmalla muistilla varusteltu (6 gt + 128 gt) Honor 9 saapuu myyntiin myöhemmin tänä vuonna. Sisäistä tallennustilaa Suomessa tällä hetkellä myytävästä Honor 9 -mallista löytyy 64 gigatavua, mutta tätä on tarvittaessa mahdollista laajentaa microSD -muistikortin avustuksella.

Ajoimme Honor 9:ssä läpi tutut Geekbench 4 ja AnTuTu -suorituskykytestit, joissa puhelin pärjäsi kohtuullisen hyvin. Valitettavasti puhelimessa käytettävä Kirin 960 -järjestelmäpiiri ei pärjää kunnolla Qualcommin uusimmalle Snapdragon 835 -tehopiirille. AnTuTu-testissä Honor 9 sai 140 077 pistettä, joka ei kuitenkaan ole markkinoiden kärkipuhelimien tasolla. Honor 9:n tehot riittävät kuitenkin mainiosti monien raskaidenkin pelien ja sovelluksien käyttämiseen. Päivittäisessä käytössä minulla ei tullut vastaan suorituskykyongelmia, joka on luultavasti tärkein mittari verrattaessa Android-puhelimien toimivuutta.

Huomioitava seikka Honor 9:ssä on mielestäni tuttu infrapunatunnistin, joka on löytynyt niin Honor 7- kuin Honor 8 -puhelimesta. Mielestäni infrapunatunnistin on loistava lisä tämän hintaluokan puhelimelle, sillä nyt puhelinta voi käyttää esimerkiksi television jatkeena kaukosäätimen muodossa. Muutamien testaamisien jälkeen Honor 9:n infrapunatunnistin tuntui toimivan hyvin, eikä testeissä ilmentynyt minkäänlaisia ongelmia.

Puhelimen sisälle on pakattu 3200 milliampeeritunnin akku, joka tarjoaa perinteisen noin päivän akun keston. Testijakson aikana lähes joka ilta Honor 9:n akun kapasiteetti oli 20 prosentin tienoilla, jos laitetta oli käytetty kohtuullisen paljon päivän aikana (normaali käyttöaika 7.00-23.00). Honor 9 ladataan hyödyntäen USB-C -tyypin latausliitintä, joka oli jo läsnä Honor 8:ssa. Puhelin tukee myös pikalatausta, joka on luonnollista huippuluokan puhelimelta. Honor 9:n pikalataus ei pärjää Huawei P10:ssä nähdylle Super Charge -pikalataukselle, sillä nyt Huawei tyytyy hieman hitaampaan lataustehoon.

Honor 9:n sormenjälkilukija löytyy puhelimen etupuolelta kotipainikkeeseen integroituna. Kyseisestä sijainnista on tullut Huawein kalliimmissa puhelimissa viimeisen vuoden aikana standardi, sillä vastaava sormenjälkilukija löytyy Huawei P10- ja Mate 9 Pro -puhelimista. Honor 9:n kohdalla Huawei ei pääse taaskaan pettämään sormenjälkilukijan toimivuudessa tai nopeudessa. Huawei on pitkään tunnettu markkinoiden nopeimmista sormenjälkilukijoistaan ja myös nyt Honor 9:n lukija tuntuu olevan tuttua Huaweita.

Vahvuutena äänentoisto

Honor 9:n yksi tärkeimmistä vahvuusalueista löytyy äänentoistosta. Tällä kertaa en puhu vain puhelimen sisältä löytyvästä kaiuttimesta, vaan yleisesti äänentoisto-ominaisuuksista. Yleisellä tasolla puhelimen oma kaiutin on keskivertoa parempi ja toistaa musiikin täyteläisemmin. Honor 9:n tärkeimmät äänentoisto-ominaisuudet ovat käytettävissä kuitenkin vain langallisia kuulokkeita käytettäessä.

Huawei on tuonut Honor 9 -puhelimeen Huawei Histen -ääniteknologiainnovaation äänenlaadun optimoimiseksi. Teknologian ajatuksena on vahvistaa äänen erottelukykyä, parantaa transienttivastetta ja tuottaa melodisemman äänimaiseman. Huawein mukaan teknologian suunnittelussa on ollut mukana muun muassa Grammy-palkittu äänituottaja Rainer Maillard. Lisäksi maailmalla suositun kuulokevalmistaja Monsterin kanssa kehitetty Honor Purity -taajuuskorjain on myös nostamassa äänenlaatua uudelle tasolle.

Testijakson aikana tykästyin Honor 9 -puhelimessa erityisesti äänenlaatuun, joka vaikuttaa todella erityiseltä. Vastaavaan äänenlaatuun en ole missään muussa älypuhelimessa vielä törmännyt, jonka ansiosta Honor 9 on varsin ylivoimainen äänentoiston osalta. Huonona puolena äänentoistossa voidaan pitää sitä, että esimerkiksi Honor Purity -taajuuskorjain on käytettävissä vain langallisien kuulokkeiden kanssa, eikä esimerkiksi Bluetooth-kuulokkeiden kanssa.

Kamera

Kamerat ovat nykypäivänä älypuhelimien tärkein ominaisuus ja Huawei on niiden osalta ollut jo muutaman vuoden ajan vahvoilla. Huawei P- ja Mate -mallistojen yhteydessä olemme saaneet nähdä Huawein ja Leican yhteistyön tuloksena syntyneitä kaksoiskameroita, mutta valitettavasti Honor-mallistoon saakka yhteistyö ei ole vielä ylettynyt. Honor 9 -puhelimessa on kuitenkin pääasiassa täysin sama kaksoiskamera kuin keväällä julkaistussa Huawei P10 -mallissa. Ainoana näkyvänä erona voidaan kuitenkin pitää Leica-logon puuttumista kameran yhteydestä.

Puhelimessa on 20 megapikselin monokromisensori (mustavalkoinen) sekä 12 megapikselin RGB-sensori (värillinen), jotka yhdessä tuottavat hyvin vakuuttavaa jälkeä. Honor 9 -puhelimessa on monista kaksoiskamerapuhelimista tuttu bokeh-ominaisuus, jolla saadaan kuvan tausta sumennettua. Puhelimen kamera tukee myös 2 x häviämätöntä zoomausta, jonka ansiosta kuvia voidaan ottaa kauempaakin kadottamatta kuvanlaatua. Huawei on tuonut puhelimen kameraan myös muutamia uusia ominaisuuksia, joita ovat muun muassa Elokuva-toiminto, jolla voi tehdä GIF-tyyppisiä minivideoita sekä mielenkiintoinen 3D-panoraamaominaisuus, jolla voi ottaa kuvan jostakin kohteesta joka kulmalta.

Yleisellä tasolla Honor 9:llä otetut kuvat ovat hyviä. Kuvissa on paljon yksityiskohtia ja kuvien värimaailma on luonnollinen. Hyvässä valaistuksessa kuvista tulee hyviä, mutta hämärämmissä olosuhteissa kamera ei kykene kovin erikoiseen lopputulokseen. Alla on muutamia kuvia, jotka on taltioitu Honor 9:n pääkameralla.

3D-panoraama testi (kallista puhelinta tai vedä kuvaa hiirellä)


Videokuvausta Honor 9:llä on mahdollista harrastaa 4K-tarkkuudella. Kameran huonona puolena voidaan pitää optisen kuvanvakaimen puuttumista, jonka takia esimerkiksi videoista tulee helposti epävakaita. Puhelimesta löytyvä etukamera on tarkkuudeltaan 8 megapikseliä, joka tuottaa hyvää jälkeä. Erityisesti hyvässä valaistuksessa etukameran kuvat ovat hyviä, mutta hieman hämärämmässä kuvista tulee helposti epätarkkoja.

SuomiMobiilin tarkempi kamera-arvostelu Honor 9 -puhelimesta on tulossa myöhemmin.

Ohjelmisto

Honor 9:ssä käyttöjärjestelmä toimii Android 7.0 Nougat, joka on tullut hyvin tutuksi jo Huawei P10:n kohdalla. Puhelimessa on myös Huawein oma EMUI 5.1 -versio (Emotion UI), joka on huima parannus viime vuosina nähtyihin muihin EMUI-versioihin. Jo viime vuonna julkaistu EMUI 5.0 toi mukanaan toivottuja uudistuksia, joista tärkeimpinä voidaan pitää käyttöliittymän uutta pirteämpää ilmettä sekä valinnaista sovellusvalikkoa. Huawein mukaan EMUI 5.1 -versio parantaa laitteen responsiivisuutta nopeamman kosketusohjaimen, ennakoivan kosketusseurannan sekä rinnakkaisen grafiikkarenderoinnin avulla.

Testijakson aikana Honor 9:ssä oli kokoajan käytössä käyttöjärjestelmäversio, jonka tietoturvakorjauksen taso oli 1. toukokuuta 2017, eli siis varsin vanhahko. Testilaitteessa oli kuitenkin vielä demo-softa, joka ei ole lopullinen versio, jonka takia suoraan kaupassa ostetussa puhelimessa saattaa olla uudempi ohjelmisto. Testijakson aikana puhelimen käyttöliittymä toimi loistavasti ilman minkäänlaisia ongelmia tai hidasteluja.

Tarkemmat tiedot Honor 9 -puhelimessa käytettävästä EMUI 5.1 -ohjelmistosta löydät myös Huawei P10 arvostelustamme.

Yhteenveto

SuomiMobiili suosittelee Honor 9 -puhelinta

Honor 9:n on kaikilta osilta selvä seuraaja viime vuoden Honor 8 -puhelimelle. Samalla Honor 9 on pitkälti täysin sama puhelin kuin aikaisemmin tänä vuonna esitelty Huawei P10 -puhelin, mutta kuitenkin vain uusissa lasisissa kuorissa. Henkilökohtaisesti tykkään Honor 9:n ulkoisesta muotoilusta, mutta en kuitenkaan kovasti välitä lasisesta rakenteesta, vaikka se on näyttävä.

Puhelimen selviä vahvuuksia ovat laadukas näyttö, hyvät kamerat sekä hinta-laatusuhde. Myöskin heikkouksia löytyy, joita ovat muun muassa kameran optisen kuvanvakaimen puute sekä takalasin herkkä likaantuminen. Nämä ovat kuitenkin monelle sellaisia heikkouksia, joilla ei ole niin suurta merkitystä.

Honor 9 maksaa Suomessa 499 euroa, joka tekee puhelimesta kovan kilpailijan OnePlus 5 -puhelimelle. Honor 9 tarjoaa siis loistavia ominaisuuksia hintaluokassaan, jonka ansiosta se pääsee erottumaan massasta. Suomessa 499 eurolla on vaikea löytyy vastaavilla ominaisuuksilla varusteltuja puhelimia ja ainoana kilpailijana voidaan oikeastaan pitää OnePlus 5 -mallia tai Huawein omaa P10 -puhelinta. Suomessa Honor 9 on saatavilla kolmessa värissä, jotka ovat musta, sininen ja harmaa.


Yhteenveto

9

Honor 9 on loistava älypuhelin omassa hintaluokassaan. Puhelimesta löytyy paljon ominaisuuksia sekä tuttua Huawei-laatua olevat kamerat. Mutta kuten kaikissa älypuhelimissa, niin myös Honor 9:ssä on omat heikkoutensa.

Hyvää
  • Laadukas rakenne
  • Huawei P10 -puhelimesta tuttu loistava kamera
  • Suorituskykyä tarpeeksi
  • Nopea sormenjälkilukija
  • Hinta-laatusuhde kohdallaan
Huonoa
  • Kamerassa ei ole optista kuvanvakainta
  • Takapinta likaantuu herkästi
  • Ei vedenkestävä
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

3 Kommenttia

  1. Onko tosiaan niin että muuten hyvästä puhelimesta puuttuu tuki nykyisin Suomessa jo käytössä olevalle 700 mhz LTE-taajuudelle?

    1. Kyseistä taajuutta Honor 9 ei tosiaan tue.

      1. Ok, kiitos…

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut