SamsungYleinen

Samsung esitteli Galaxy Watch 4- ja Galaxy Watch 4 Classic -älykellot – uusi Wear OS 3 -käyttöjärjestelmä ja parempia teknisiä toteutuksia

Samsung on esitellyt uusien Galaxy Z Fold 3- ja Galaxy Z Flip 3 -puhelimien rinnalla tänään myös uuden sukupolven älykellonsa. Samsung esitteli peräti kaksi älykelloa, jotka ovat Galaxy Watch 4 ja Galaxy Watch 4 Classic. Samsung on tehnyt suuria muutoksia, sillä älykellojen tekninen perusta on nyt parempi kuin koskaan aikaisemmin, jonka lisäksi Samsung on vaihtanut käyttöjärjestelmän.

Galaxy Watch 4 on Samsungin kelloista hieman modernimpi, kun taasen Galaxy Watch 4 Classic on nimensäkin mukaisesti klassisempi. Galaxy Watch 4 on valmistettu alumiinirungosta, kun Galaxy Watch 4 Classic tarjoaa ruostumattomasta teräksestä valmistetun rungon. Molemmissa kelloissa on näyttöä suojaamassa Gorilla Glass DX -lasi. Galaxy Watch 4 on saatavilla 44 ja 40 mm kokoversioissa ja Galaxy Watch 4 Classic vastaavasti 46 ja 42 mm kokoversioissa. Molemmat kellot ovat vedenkestäviä 5ATM-sertifikaatin mukaisesti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung on laittanut Galaxy Watch 4 -kellon 44 mm versioon sekä Galaxy Watch 4 Classicin 46 mm versioon saman 1,36 tuuman pyöreän AMOLED-näyttöpaneelin, jossa on 450 x 450 pikselin tarkkuus. Lisäksi kellojen pienemmissä 40 mm ja 42 mm versioissa on pienempi 1,19 tuuman pyöreä AMOLED-näyttöpaneeli, jossa on 396 x 396 pikselin tarkkuus. Galaxy Watch 4 Classic -kello on saanut myöskin näytön ympärillä pyörivän kehyksen, jolla voidaan ohjata laitteen käyttöliittymää.

Tehoista Galaxy Watch 4 -sarjan älykelloissa vastaa Samsungin uusin Exynos W920 -järjestelmäpiiri, joka on ensimmäinen 5 nanometrin tekniikalla varusteltu älykelloille suunnattu järjestelmäpiiri. Exynos W920 pitää sisällään kaksi ARM Cortex-A55 -ydintä ja mukana on myös ARM Mali-G68 -grafiikkasuoritin. Samsungin mukaan suorituskyky on jopa 20 prosenttia parempi ja grafiikkasuorituskyky jopa kymmenen kertaa parempi kuin edeltäjäversiossa. Päivitettyjen ytimien ja paremman suorituskyvyn ansiosta Exynos W920:n kerrotaan mahdollistavan nopeamman sovellusten käynnistämisen.

Kelloihin on saatu myöskin 1,5 gigatavua RAM-muistia sekä mukavat 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Samsung on saanut kelloihin myöskin 4G LTE -mobiiliverkkoyhteydet Exynos W920 -piirin modeemin ansiosta. Kelloissa on lisäksi GPS, jota voidaan käyttää hyödyksi muun muassa harjoituksissa.

Akunkesto on molempien uutuuskellojen suuremmissa verioissa 361 milliampeeritunnin akun varassa ja pienemmissä versioissa 247 milliampeeritunnin akkujen varassa. Samsungin mukaan kellot tarjoavat noin kahden päivän mittaisen akunkeston ja niitä voidaan ladata mukana toimitettavalla langattomalla latausalustalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung on varustellut Galaxy Watch 4 -älykellot monipuolisilla urheilutiloilla. Galaxy Watch 4 on varustettu Samsungin BioActive Sensor -anturilla, jonka pienempi ja kompaktimpi muotoilu ei vähennä mittaustarkkuutta. Uusi anturi käyttää yhtä sirua suorittamaan kolmea tehokasta terveysanturia, joihin kuuluu sykemittaus, EKG (elektrokardiografia) ja ensimmäistä kertaa kellossa esiintyvä kehonkoostumuksen mittaus biosähköisen impedanssianalyysin avulla. Käyttäjät voivat siten seurata verenpainettaan, havaita sydämen epäsäännöllisiä rytmejä, mitata veren happisaturaatiota ja laskea kehonkoostumuksen.

Uudet älykellot ovat myös täynnä monia terveystoimintoja, joita odotetaan nykyajan lippulaivaluokan älykellolta. Seuraa päivittäisiä harjoituksiasi, erilaisia ohjattuja treenejä, nauti ryhmähaasteista ystäviesi ja perheesi kanssa. Kellot tunnistavat käyttäjän kuorsauksen äänen, mutta mittaavat myös veren happipitoisuutta nukkuessasi. Galaxy Watch 4 voi Sleep Scores -toiminnon avulla auttaa lepäämään paremmin.

Samsung hyödyntää älykelloissaan Googlen uusinta Wear OS 3 -käyttöjärjestelmää, jonka päällä hyrrää Samsungin oma One UI Watch -käyttöliittymä. Älykelloissa on Samsungin Tizen-avustaja, mutta mahdollista on käyttää myös Google Assistantia. Sovellukset voidaan ladata Google Play -sovelluskaupasta ja kelloihin ladataan automaattisesti sovellukset, jotka löytyvät myös puhelimesta.

Suomessa Samsung on tuomassa myyntiin Galaxy Watch 4 ja Galaxy Watch 4 Classic -älykelloista kaksi kokoversiota ja kaikista on LTE- ja Bluetooth-versio. Galaxy Watch 4 tulee tarjolle 299 euron ja 349 euron hintaan 44 mm versiossa ja 269 euron ja 319 euron hintaan 40 mm versiossa. Galaxy Watch 4 Classic tulee tarjolle 399 euron ja 449 euron hintaan 46 mm versiossa ja 369 euron ja 419 euron hintaan 42 mm versiossa. Uutuuskellojen myynti alkaa 27. elokuuta.

Lähde: Samsungin materiaalit

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung