AndroidSamsungYleinen

Samsung Galaxy A9 julki – puhelin, jossa on neljä takakameraa

Samsung on esitellyt tänään uuden Galaxy A9 -älypuhelimen. Galaxy A9 on maailman ensimmäinen neljällä takakameralla varustettu älypuhelin, joka sopii kaikkiin kuvaustilanteisiin, selfieistä panoraamakuviin. Galaxy A -tuoteperheen tuorein jäsen on suunniteltu käyttäjille, jotka haluavat tallentaa ja jakaa jokapäiväiset seikkailunsa.

”Mobiilialan johtavana innovaattorina koemme, että markkinoilla on kasvava tarve merkittäville uudistuksille nopean ja visuaalisen viestinnän saralla. Galaxy A9:n neloiskameran kautta haluamme antaa kuluttajille mahdollisuuden kokea seuraavan sukupolven teknologiaa”, kertoo Mika Engblom, Samsung Suomen mobiililiiketoiminnan johtaja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Erikoisuutena Galaxy A9 -mallissa on neloiskamera, jollaista ei ole aikaisemmin nähty älypuhelimissa. Kamera rakentuu neljästä erilaisesta sensorista, joista yksi on päätarkoitukseen oleva 24 megapikselin kamera. Tämän lisäksi löytyy 5 megapikselin syvyyssensori sekä 8 megapikselin laajakulmasensori. Näiden lisäksi on vielä neljäs 10 megapikselin telephoto-kamera, joka tarjoaa 2x optisen zoomauksen. Etukameran virkaa puhelimessa hoitaa 24 megapikselin sensori.

Näyttö on Galaxy A9:ssä kooltaan 6,3 tuumaa ja siinä on Full HD+ -tarkkuus. Näyttö perustuu Super AMOLED -tekniikkaan. Tehoista vastaa 8-ytiminen järjestelmäpiiri, jonka tukena on 6 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa on tarjolla 128 gigatavua. Akunkooksi on ilmoitettu 3720 milliampeerituntia. Puhelimessa on myös sormenjälkilukija sekä Android 8.0 Oreo -käyttöjärjestelmä.

Samsung Galaxy A9 tulee saataville kahdessa värissä: Caviar Black ja Lemonade Blue. Galaxy A9:n myynti alkaa Suomessa marraskuun lopulla Gigantissa ja Samsungin verkkokaupassa. Suositushinta on 649 euroa.

Samsung Galaxy A9 tekniset tiedot:

  • Näyttö: 6,3 tuuman Super AMOLED, Full HD+, 18:9-kuvasuhde
  • Suoritin: 8-ytiminen
  • RAM-muisti: 6 gigatavua
  • Tallennustila: 128 gigatavua (muistikorttipaikka max. 512 Gt)
  • Akku: 3720 mAh
  • Kamerat: 24 MP + 10 MP + 8 MP + 5 MP pääkamera ja 24 MP etukamera
  • Käyttöjärjestelmä: Android 8.0 Oreo
  • Värit: Caviar Black ja Lemonade Blue
  • Muuta: USB-C, sormenjälkilukija

Lähde: Samsungin lehdistötiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android