SamsungYleinen

Näin Galaxy S20 eroaa viime vuoden Galaxy S10 -puhelimesta

Samsung Galaxy S10 ja Galaxy S20

Samsung Galaxy S20 on tänä vuonna uuden Galaxy S -malliston edullisin malli, kun vielä viime vuonna Galaxy S10 oli malliston keskimmäisin malli. Galaxy S20 -puhelimessa Samsung on karsinut joitakin ominaisuuksia verrattuna isovelimalliin, mutta samalla Samsung on pitänyt kuitenkin huolen, että monella osa-alueella on menty parempaan suuntaan verrattuna viime vuoden vastaavaan malliin.

Kun Galaxy S20 -puhelinta verrataan Galaxy S10 -puhelimeen, huomataan heti Samsungin tehneen näyttöön muutamia muutoksia. Uudessa puhelimessa näyttö on hieman suurempi (6,2” vs. 6,1”) sekä samalla kuvasuhde on myös muuttunut. Huomattava muutos on tehty myös näytön kaartuvuuteen, sillä Galaxy S20 -puhelimessa näyttö kaartuu reunoilta selvästi edeltäjäänsä vähemmän. Samsung on tehnyt myös näytön virkistystaajuuksiin mukavia muutoksia, sillä Galaxy S20 -puhelimessa on sulavampi 120 hertsin virkistystaajuus, kun vielä vuosi sitten luotettiin perinteiseen 60 hertsin virkistystaajuuteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Galaxy S20 on saanut myös tuoreemman Exynos 990 -järjestelmäpiirin, kun vielä Galaxy S10 -mallissa oli Exynos 9820 -järjestelmäpiiri. Samsung on laittanut puhelimeen myös selvästi enemmän RAM-muistia (12 Gt vs. 8 Gt), mutta sisäistä tallennustilaa löytyy edelleen saman verran. Samsung hyödyntää Galaxy S20:ssä kuitenkin UFS 3.0 -muistia, kun Galaxy S10 -puhelimessa on UFS 2.1 -muisti.

Kameroiden osalta löytyy muutamia muutoksia, vaikka molemmissa puhelimissa on kolme kameraa takaosassa. Galaxy S20:ssä Samsung luottaa 12 megapikselin pääkameraan, 12 megapikselin ultralaajakulmakameraan sekä 64 megapikselin telekameraan, joka mahdollistaa monipuolisemmat zoomausominaisuudet. Galaxy S10 -puhelimen suurin eroavaisuus on telekamerassa, jonka tarkkuus on vain 12 megapikseliä ja kykenee ainoastaan 2x optiseen zoomaukseen.

Samsung Galaxy S20 vs. Galaxy S10 / HUOM! Galaxy S20 -puhelimessa todellinen optinen zoomaus on 1.1-kertainen, kaikki muu toteutetaan digitaalisesti.

Kun teknisiä tietoja verrataan rinnakkain, niin silmiin pistää myöskin Galaxy S20 -puhelimessa selvä puute: Puhelimessa ei ole enää 3,5 millimetrin kuulokeliitintä, joka vielä viime vuonna Galaxy S10 -mallista löytyi!

Muutoksia on tullut myös akkuun, sillä Samsung on suurentanut akkua selvästi verrattuna edeltäjään. Galaxy S20 on varusteltu 4000 milliampeeritunnin akulla, kun taasen Galaxy S10 -puhelimessa on 3400 milliampeeritunnin akku. Lisäksi Galaxy S20 on saanut tehokkaamman 25 watin pikalatauksen, kun Galaxy S10:ssä on vain 15 watin pikalataus. Molemmat puhelimet tukevat myös langatonta latausta sekä kaksisuuntaista langatonta latausta.

Muutoksia on tullut myös yhteyksiin, sillä Galaxy S20 tukee Suomessa 5G-yhteyksiä, kun vielä vuosi sitten luotettiin vahvasti 4G:hen. Lisäksi Galaxy S20 -puhelimessa on oletuksena Android 10 -käyttöjärjestelmä, kun Galaxy S10 -puhelimessa on luonnollisesti Android 9.0 Pie. On kuitenkin hyvä huomata, että Galaxy S10 on saanut jo Android 10 -päivityksen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suomessa Galaxy S20 -puhelinta tulee saataville 13. maaliskuuta 2020 ja sen hinta on 1049 euroa. Viime vuonna Galaxy S10 -puhelimen suositushinta oli 949 euroa. Hinta on siis noussut 100 euron verran.

Lisätietoja uusista Galaxy S20 -malliston puhelimista voi lukea aikaisemmasta artikkelistamme sekä ensituntumista.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung