SamsungYleinen

Näin Galaxy S20 -malliston puhelimet eroavat toisistaan

Galaxy S20, Galaxy S20+ ja Galaxy S20 Ultra.

Samsung julkaisi jo viime vuonna kolme Galaxy S10 -malliston älypuhelinta, mutta tänä vuonna yhtiön suunta vaihtui jopa radikaalisti. Samsung päätti olla päivittämättä malliston edullisinta jäsentä (Galaxy S10e), sillä tällä kertaa mallistoon tuotiin aivan uusi ultra-versio, joka tarjoaa monella osa-alueella selvästi pidemmälle vietyjä ominaisuuksia kuin Galaxy S20 tai Galaxy S20+. Samsungin uusi huippupuhelinmallisto koostuu jälleen siis kolmesta älypuhelimesta, joiden nimeäminen on hyvin looginen. Tässä artikkelissa tarkastellaan hieman Galaxy S20 -malliston puhelimien välisiä eroavaisuuksia

Kaikki kolme uutta Galaxy S20 -puhelinta ovat ulkoisesti hyvin identtisiä. Etuosassa on reunoilta minimaalisesti kaartuva näyttöpaneeli ja takaosassa on Gorilla Glass 6 -lasiin perustuva takapinta. Kaikkien kolmen puhelimen takaosan vasemmassa yläkulmassa on myöskin suuret laatikkomaiset kamera-alueet. Koon ohella myös kamera-alue on suhteessa kasvanut jokaisen puhelimen kohdalla. Suurimmat kokovaihtelut tuottavat puhelimien näyttöpaneelit, sillä Galaxy S20 on varusteltuna 6,2 tuuman näytöllä, Galaxy S20+ vastaavasti 6,7 tuuman näytöllä ja Galaxy S20 Ultra massiivisella 6,9 tuuman näytöllä. Puhelimien näytöt ovat muuten täysin identtiset, sillä ne perustuvat Dynamic AMOLED -tekniikkaan ja kaikissa on QHD+ -tarkkuus sekä 120 hertsin virkistystaajuus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näytön lisäksi eroavaisuuksia löytyy myös kameroista, sillä siinä missä Galaxy S20 on varusteltu kolmella takakameralla, niin Galaxy S20+ ja Galaxy S20 Ultra tarjoavat niitä peräti neljä kappaletta. Galaxy S20:n takakamera rakentuu perinteikkääseen tyyliin 12 megapikselin pääkamerasta, 12 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 64 megapikselin telekamerasta. Galaxy S20+ -puhelimessa on hyvin vastaava ratkaisu, mutta Samsung on lisännyt neljännen kameran, joka on DepthVision-sensori, jonka avulla puhelin pystyy keräämään kuvaustilanteessa enemmän tietoja etäisyyksistä. Galaxy S20 Ultra on kameroiden osalta selvästi erilaisempi, sillä Samsung on laittanut kamerat lähes kokonaan uusiksi. Puhelimessa on 108 megapikselin pääkamera, 12 megapikselin ultralaajakulmakamera, 48 megapikselin periskooppikamera sekä tuttu DepthVision-sensori.

Galaxy S20 vs. Galaxy S20+ vs. Galaxy S20 Ultra. / HUOM! Galaxy S20- ja Galaxy S20+ -puhelimissa todellinen optinen zoomaus on 1.1-kertainen, kaikki muu toteutetaan digitaalisesti.

Akuissa on myös selvää eroavaisuutta kaikkien kolmen mallin välillä. Galaxy S20 pitää sisällänsä 4000 milliampeeritunnin akun, Galaxy S20+ on varusteltu 4500 milliampeeritunnin akulla ja Galaxy S20 Ultrassa on suurin 5000 milliampeeritunnin akku. Galaxy S20 ja Galaxy S20+ tukevat 25 watin pikalatausta, kun taasen Galaxy S20 Ultra tukee nopeampaa 45 watin pikalatausta.

Muilta osa-alueilta uutuuspuhelimet ovat hyvin samanlaisia. Kaikissa Galaxy S20 -malleissa on tuki 5G-yhteyksille, Exynos 990 -järjestelmäpiiri, 12 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Puhelimissa on myös näytönalainen ultraäänisormenjälkilukija, USB-C-tyypin latausliitin sekä Android 10 -käyttöjärjestelmä.

Puhelimet tulevat Suomessa myyntiin 13. maaliskuuta ja hinnat alkavat 1049 eurosta. Lisätietoja hinnoittelusta voi käydä lukemassa täältä. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisätietoja uusista Galaxy S20 -malliston puhelimista voi lukea aikaisemmasta artikkelistamme sekä ensituntumista.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung