SamsungSponsoroitu

Kiinnostaako yökuvaus? Samsung Galaxy S22 -puhelimet tarjoavat sitä varten kaiken tarvittavan

Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung Galaxy S22 -sarjan puhelimet ovat tämän hetken parhaimpia mobiililaitteita kuvaamista varten. Puhelimet tarjoavat uniikin kamerakokonaisuuden koko malliston läpi, mutta Galaxy S22 Ultran kanssa päästään kuvaamaan uusia ulottuvuuksia muun muassa tarkan 108 megapikselin pääkameran ja 10x optisen zoomauksen avulla.

Kameroita on pystytty parantamaan selvästi päivitetyn tekniikan, kehittyneiden sensoreiden sekä ohjelmiston ansiosta. Kamerat ovat vahvoilla tilanteessa kuin tilanteessa, sillä Galaxy S22 -puhelimilla voi kuvata tarkkoja sekä laadukkaita kuvia sekä hyvässä valaistuksessa, että heikossa valaistuksessa. Kameroiden ohella tehokas Exynos 2200 -järjestelmäpiiri avustaa kuvien käsittelyssä sekä pitää huolen kuvauskokemuksen sujuvuudesta.

Suomessa uudet Galaxy S22 -puhelimet ovat saatavilla useissa erilaisissa väri- ja muistiversioissa, joiden joukosta löytyy kaikille varmasti mieleinen vaihtoehto. Samsung Galaxy S22 -puhelimen hinnat alkavat 899 eurosta, Galaxy S22+ -puhelimen hinnat alkavat 1099 eurosta ja vastaavasti Galaxy S22 Ultran hinnat alkavat 1299 eurosta. Puhelimet ovat saatavilla Samsungin omasta verkkokaupasta sekä lukuisien jälleenmyyjien kautta.

Puhelimiin voi käydä tutustumassa Samsungin verkkosivuilta alapuolella olevien linkkien takaa.

Nightography vie kuvauskokemuksen uudelle tasolle

Galaxy S22 -puhelimissa on loistavaa kameratekniikkaa nightography-yökuvaamista varten, sillä kamerat taltioivat jokaisen yksityiskohdan tarkasti myös heikossa valaistuksessa.

Nightography-kamera jättää muut kamerat varjoonsa, sillä Samsung on vienyt kamerajärjestelmäänsä eteenpäin laitteiston, mutta myös ohjelmiston osalta. Nightography-kameran avulla kuviin saadaan enemmän sisältöä myös yöllä. Suuripikseliseen kamerasensoriin pääsee enemmän valoa kuin koskaan aikaisemmin ja samalla kuvissa on selvästi vähemmän rakeisuutta. Lisäksi Samsungin Super Clear -linssi vähentää nanopinnoitteen ansiosta linssin heijastuksia varmistaen selkeät ja kirkkaat kuvat.

Galaxy S22 Ultran tarkka 108 megapikselin pääkamera tunnistaa heikon valaistuksen, jolloin pikselit yhdistyvät yhdeksän pikselin lohkoiksi. Tämän ansiosta kennolle pääsee erityisen paljon valoa. Low Noise Processing -toiminnon ansiosta pystytään taltioimaan selkeitä ja yksityiskohtaisia kuvia, joissa on vähemmän rakeisuutta myös pimeässä.

Samsung on panostanut vahvasti yövideokuvaukseen kaikissa Galaxy S22 -sarjan älypuhelimissa. Samsung on ottanut suuren harppauksen videokuvauksen kanssa, sillä esimerkiksi automaattinen kuvataajuus tunnistaa valaistusolot ja optimoi kuvataajuuden sen mukaan. Puhelimista löytyvän tehokkaan järjestelmäpiirin avulla Super Night Solution poistaa rakeisuutta videon jokaisesta kuvaruudusta. Siten voidaan kuvata vaikuttavan yksityiskohtaisia videoita auringonnoususta auringonlaskuun.

Laadukkaiden yövideoiden mahdollistamiseksi Galaxy S22 -puhelimet käyttävät dual-track-kuvanvakautusratkaisua, joka yhdistää OIS:n ja VDIS:n. OIS (optical image stabilization) kompensoi kameran tärinää liikuttamalla fyysisesti linssiä vastakkaiseen suuntaan. VDIS (Video Digital Image Stabilization) käyttää ohjelmistoa kompensoidakseen kameran liikkeitä X-, Y- ja Z-koordinaateilla. VDIS tarjoaa nopeamman ja tarkemman suuruus- ja suunta-analyysin nelinkertaisella liikkeen näytteenottotaajuudella.

Galaxy S22 Ultrassa optisessa kuvanvakautuksessa on 58 prosenttia leveämpi korjauskulma verrattuna edeltäjäänsä. Tämän ansiosta kamera pystyy neutralisoimaan suuretkin tärinät sulavaksi videoksi.

Samsung Galaxy S22 -puhelimet yhdistävät nämä kaksi vakautustekniikkaa korjatakseen tarkemmin vääristyksiä videokuvauksessa. Yhdessä vakautustekniikat laskevat optimaaliset korjausarvot ja säätävät tärinäkehystä yksitellen. Tuloksena saadaan sulava video jopa heikossa valaistuksessa.

Valoisampien videoiden taltioimista varten Galaxy S22 -puhelimet ovat varusteltuna myös Auto Frame Rate -tekniikalla. Puhelimien kamerat muuttavat automaattisesti ruudunpäivitysnopeutta eri FPS:ien välillä vasteena valaistuksen hienovaraiseen muutokseen. Tämän avulla linssi saa enemmän valoa. Kun ruudunpäivitysnopeus laskee alle 24 FPS:n Super Night Solution yhdistää jopa 12 kehystä parempien yksityiskohtien luomiseksi myös heikossa valaistuksessa.

Loistava ominaisuus Galaxy S22 -puhelimissa esimerkiksi auringonlaskun kuvaamiseen on hyperlapse-toiminto, joka löytyy sisäänrakennettuna kamerasovelluksesta. Hyperlapsen avulla pystytään taltioimaan vaikuttavia videoita, kuten alapuolella oleva auringonlasku. Hyperlapse-ominaisuus on älykäs, sillä Samsung on luonut siihen useita erilaisia tiloja, jotka ovat suunnattu muun maussa ohimenevän liikenteen, kävelevien ihmisten sekä auringonnousujen kuvaamiseen.

Hyperlapse yhdistettynä Galaxy S22 -puhelimien kehittyneeseen yökuvausta ajatellen optimoituun laitteistoon saadaan videoista yksityiskohtaisia sekä tarkkoja.

Kehittynyt hämäräkuvaus ei jää ainoastaan videokuvauksen vahvuudeksi, sillä samat hyödyt saadaan myös kuvattaessa normaaleja kuvia. Kehittynyt kameratekniikkaa, monipuoliset ohjelmistoratkaisut sekä nightography takaavat yhdessä loistavan kokemuksen kuvien ottamiseen heikossa valaistuksessa.

Samsung on kehittänyt Night Solution -tekniikan, joka parantaa kuvien laatua heikossa valaistuksessa. Sen avulla Galaxy S22 -puhelimet käyttävät monikehysprosessointia, joten jokaisella kuvauskerralla taltioidaan monta kehystä, joista poistetaan tärähtäneet tai sumeat kehykset. Tämän jälkeen puhelin yhdistää jäljellä olevat hyvät kehykset yhdeksi selkeäksi kuvaksi ja käyttää tekoälyllä avustettua kuvasignaaliprosessoria, joka tehostaa kohteen muotoa, värejä sekä yksityiskohtia.

Night Solution toimii myös muotokuvatilassa, 3x telekamerassa sekä etukamerassa heikossa valaistuksessa. Night Solution yksinkertaisesti tarkoittaa parempia kuvia heikossa valaistuksessa, eikä laadusta enää tarvitse tinkiä.

Galaxy S22 -puhelimet taltioivat valovoimaisien sensoreiden avulla ongelmitta revontulet taivaalta tai upeat kaupunkimaiset ilman ylimääräistä kohinaa tai muita häiriöitä. Galaxy S22 Ultran 100x zoomauksen avulla pystytään myös kuvaaman upeita otoksia kuusta.

Revontulet ja kuu kuvattuna Samsung Galaxy S22 Ultralla.

Samsung Galaxy S22 Ultran ammattitason kamerajärjestelmä koostuu neljästä kamerasta, jonka kohokohta on tarkka ja valovoimainen 108 megapikselin pääkamera. Kamera on kooltaan jopa 1/1.33 tuumaa ja siinä on 0.8 mikronin pikselikoko. Pääkameran linssissä on f/1.8-aukko sekä 24 mm polttoväli. Lisäksi pääkamera on optisesti vakautettu. Galaxy S22 Ultran muut kamerat ovat 12 megapikselin ultralaajakulmakamera, 10 megapikselin telekamera 3x optisella zoomauksella sekä 10 megapikselin telekamera 10x optisella zoomauksella.

Galaxy S22- ja Galaxy S22+ -puhelimissa on keskenään identtiset kamerat. Molemmissa on kolmoiskamera, joka kostuu pää-, ultralaajakulma- ja telekameroista. Pääkamera on 50 megapikselin tasoinen ja se on optisesti vakautettu. Toinen kameroista on 12 megapikselin tasoinen ultralaajakulmakamera, jolla voidaan taltioida kuvia 120 asteen kuvakentällä. Kolmas kameroista on 10 megapikselin telekamera, jossa on 3x optinen zoomaus.

Näin saat parempia kuvia heikossa valaistuksessa

Heikossa valaistuksessa kuvaaminen on aivan oma lajinsa, sillä se vaatii usein enemmän kärsivällisyyttä sekä tietämystä kuvaamisesta. Samsung on uutuuspuhelimissaan myös onnistunut helpottamaan heikossa valaistuksessa kuvaamista selvästi, sillä erilliset yökuvaustilat mahdollistavat myös peruskäyttäjälle hyvät valmiudet kuvaamiseen.

Yökuvaustila on automaattisesti käytössä Galaxy S22 -puhelimien kamerasovelluksessa, aina kun kamerat tunnistavat valaistuksen olevan heikko. Yökuvaustilalla kamera taltioi kuvia hieman pidemmällä valotusajalla, jolloin saadaan jopa käsivaralta tarkkoja ja kirkkaita otoksia heikossa valaistuksessa. Erillisen yökuvaustilan avulla voidaan myös vaihtaa valotusaikaa jopa 9 sekuntiin asti.

Yökuvauksen keskiössä on puhelimen vakaus ja Galaxy S22 -puhelimien kameroiden optinen kuvanvakautus pitää huolen siitä, että kuviin ei tule ylimääräistä tärähtelyä. Jos kuitenkin haluaa yökuvista vielä vakaampia, niin silloin kannattaa harkita jonkinlaisen jalustan käyttämistä puhelimen kaverina, jotta käsien tärinä ei vaikuta kuvien ottamiseen pitkällä valotusajalla.

Kuvauksen ammattilaisille Samsung tarjoaa Galaxy S22 -puhelimissa kattavan ammattilaistilan, jossa voidaan säätää kuvausasetuksia erittäin kattavasti. Ennen kuvaamista käyttäjät voivat manuaalisesti itse säätää kameran ISO-arvoa, suljinnopeutta, tarkennusta tai esimerkiksi valkotasapainoa.

Videokuvausta harrastaville Samsung Galaxy S22 -puhelimet tarjoilevat myös monipuolisen pro-video-tilan, joka tuo mukaan peruskuvaamiseen suunnatut manuaalisäädöt videokuvauksen puolelle. Pro-video-tilan avulla käyttäjät voivat muokata reaaliaikaisesti videoasetuksia kaikilla puhelimen kameroilla. Lisäksi pro-video-tilassa voidaan valita mitä mikrofoneja käytetään äänen tallentamiseen ja kuinka voimakkaasti ääni halutaan tallentaa.

Samsungin uusi Expert RAW -sovellus.

Expert RAW mahdollistaa Galaxy S22 -puhelimissa täysin uuden kuvauskokemuksen ammattilaiskuvaajille. Sovellus on ladattavissa erikseen Galaxy Storesta, mutta siihen kannattaa tutustua. Expert RAW mahdollistaa kuvausasetuksien muokkaamisen manuaalisesti vieläkin monipuolisemmin. Sovelluksen huomattavin ominaisuus on se, että sen avulla tallennetaan 16-bittisiä RAW-tiedostoja.

Samsungin uusi Expert RAW -sovellus on vahvasti integroitu Lightroomin kanssa, mikä antaa mahdollisuuden raakakuvien muokkaamiselle vain napin painalluksella. Expert RAW -sovelluksen voi ladata Galaxy S22 -puhelimille tämän linkin takaa.

Huippukameroiden kaverina alan johtavia tekniikoita

Samsung Galaxy S22 Ultra, Galaxy S22+ sekä Galaxy S22

Samsung Galaxy S22 -sarjan älypuhelimet ovat kameroiden ohella täynnä myös muita huippuluokan teknisiä toteutuksia. Kaikki puhelimet on tehty kestämään pitkään ja laitteissa on IP68-luokituksen mukainen pölyn- ja vedenkestävyys. Galaxy S22 -sarjassa on laadukkaat Dynamic AMOLED -näyttöpaneelit, tehokas Exynos 2200 -järjestelmäpiiri sekä loistava akunkesto.

Kaiken tämän lisäksi Samsung tarjoaa puhelimet tuoreeltaan Android 12 -käyttöjärjestelmällä ja One UI 4.1 -käyttöliittymällä. Galaxy S22 -puhelimen ostaminen on myös sijoitus tulevaisuuteen, sillä Samsung lupaa alan parhaimman päivityslupauksen. Puhelimiin on luvattu 4 Android-versiopäivitystä sekä 5 vuotta tietoturvapäivityksiä. Tarkemmin Samsungin päivityslupaukseen voi tutustua toisesta artikkelista tämän linkin takaa.

SuomiMobiili.fi
SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset. SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 100 000 suomalaista.

    Kommentoi

    Lisää aiheesta:Samsung