SamsungYleinen

Samsung Galaxy Watch 7 julki kahdessa kokoversiossa – Tarjolla tehokkaampi 3nm järjestelmäpiiri ja Galaxy AI -tekoäly

Samsung Galaxy Watch 7

Samsung on uusien puhelimien rinnalla julkistanut myös uudet kuulokkeet, mutta myös päivittänyt puettavien laitteidensa valikoimaa. Tarjolle tuotiin kaksi uutta älykelloa sekä älysormus. Yksi uutuuksista on Galaxy Watch 7, joka on seuraaja viime vuoden älykelloille.

Uutuuskellosta on saatavilla tuttu pyöreänmalliset 40 ja 44 mm kokoversiot, joista molemmilla on paksuutta 9,7 millimetriä. 40 mm version paino on 28,8 grammaa ja 44 mm versio painaa vastaavasti 33,8 grammaa. Samsung hyödyntää kellojen näytön suojana safiirikristallia, jonka pitäisi kestää käyttöä. Kelloissa on 5ATM-, IP68- ja MIL-STD-810H -luokitukset.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

44 mm versiossa on kookkaampi 1,5 tuuman Super AMOLED -näyttöpaneeli, jonka tarkkuus yltää 480 x 480 pikseliin. 40 mm versiossa on 1,3 tuuman Super AMOLED -näyttöpaneeli, jossa on 432 x 432 pikselin tarkkuus. Molemmissa näyttöpaneeli on pyöreä sekä tukee Always-on-display-toimintoa.

Tehoista vastaa Samsungin uusin Exynos W1000 -järjestelmäpiiri, joka on valmistettu energiatehokkaalla 3 nanometrin prosessilla ja siinä on viisi suoritinydintä. Samsung lupaa suorituskyvyn olevan kolme kertaa aikaisempaa parempi ja piirissä on 30 prosenttia parempi energiatehokkuus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

RAM-muistia on 2 gigatavun verran ja sisäistä tallennustilaa on 32 gigatavua. Muita mainittavia tekniikoita ovat LTE-tuki, Bluetooth 5.3, Wi-Fi 2.4+5GHz, NFC sekä kaksitaajuinen GPS. Akunkestosta vastaa suuremmassa mallissa 425 milliampeeritunnin akku ja pienemmässä on 300 milliampeeritunnin akku. Lataus onnistuu WPC-pohjaisella langattomalla latauksella.

Käyttöjärjestelmäksi on saatu uusin Wear OS 5, jonka päällä hyrrää Samsungin itse kehittämä One UI 6 Watch -käyttöliittymä. Samsung on parantanut ohjelmistokokemusta entisestään ja mukana on myös tekoälyä. Kello osaa ehdottaa monipuolisempia vastausvaihtoehtoja viesteille analysoimalla aikaisempia keskusteluja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsungin mukaan Galaxy Watch 7 tarjoaa yli 100 harjoitustilaa, ja sen avulla voi rakentaa erilaisia rutiineja yhdistämällä erilaisia harjoituksia. Lisäksi Body Composition -sovellus mahdollistaa kattavan käsityksen omasta kehosta. Samsung on parantanut myös unialgoritmia, joka tarjoaa nyt hälytyksiä epätavallisen korkeista tai matalista sykkeistä.

Galaxy Watch 7 voi havaita eteisvärinään (AFib) viittaavat epäsäännölliset sydämen rytmit IHRN:n (Irregular Heart Rhythm Notification) avulla ja antaa syvemmän ymmärryksen sydämestä elektrokardiogrammin (EKG) ja verenpaineen seurannan avulla. Aikaisempaa kattavammat terveys- ja urheilutoiminnot ovat mahdollisia Samsungin uuden BioActive-sensorin avulla, joka parantaa mittaustuloksien tarkkuutta.

Samsung on kertonut, että Galaxy Watch 7 tulee myyntiin Suomessa 10. heinäkuuta alkaen. Kello on tarjolla kahdessa kokoversiossa, joista 40 mm kokoversion hinnat alkavat 319 eurosta ja 44 mm kokoversion hinnat alkavat 349 eurosta. 40 mm versio on saatavilla vihreänä ja hopeana, kun taas 44 mm versio on saatavilla vihreänä ja kerman värisenä.

  • Samsung Galaxy Watch 7 LTE (40 mm) – 369 euroa
  • Samsung Galaxy Watch 7 BT (40 mm) – 319 euroa
  • Samsung Galaxy Watch 7 LTE (44 mm) – 399 euroa
  • Samsung Galaxy Watch 7 BT (44 mm) – 349 euroa

Lähde: Samsung

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung