SamsungYleinen

Samsung julkaisi markkinoiden nopeimman LPDDR5X DRAM-muistin

Samsung on esitellyt virallisesti uuden LPDDR5X DRAM-muistin muun muassa älypuhelimiin. Samsung ilmoittaa, että muistit yltävät parhaimmillaan 8.5 gigabitin sekuntinopeuksiin, joka olisi toteutuessaan markkinoiden nopein. Muistipiiri on Samsungin mukaan yhteensopiva Qualcommin Snapdragon-mobiilialustan kanssa.

Samsung on julkaisun myötä vahvistanut asemaansa muistimarkkinoiden ykkösenä, sillä tämän vuoden maaliskuussa yhtiö teki edellisen nopeusennätyksensä, joka oli tuolloin 7.5 gigabittiä sekunnissa. LPDDR5X-tekniikka ei ole markkinoilla uusi asia, sillä useat valmistajat ovat jo aiemmin käyttäneet teknologiaa älypuhelimissaan. Samsungin mukaan uusi muisti mahdollistaa kuitenkin aiempaa suuremmat nopeudet minimaalisella sisäisellä uudelleensuunnittelulla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

LPDDR5X-muistin alhainen virrankulutus ja korkea suorituskyky tekevät muistista Samsungin mukaan sopivan käytettäväksi älypuhelimien, tietokoneiden, palvelimien ja autojen lisäksi myös tekoälyn ja metaversumin parissa.

Samsungin muistituotteiden suunnitteluryhmän EVP Daniel Lee kertoo tiedotteessa, että Samsung on onnistunut yhdessä Qualcommin kanssa saamaan LPDDR5X RAM-muistin kehitystyön valmiiksi jopa yli vuoden suunniteltua aiemmin. Uutta LPDDR5X-muistia voidaan nähdä markkinoilla kuluttajatuotteissa ensi vuonna.

Lähde: Samsung

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung