SamsungYleinen

Samsung julkaisi taittuvan Galaxy Z Flip 5G -puhelimen – Suomessa myyntiin 1649 euron hintaan

Samsung on julkaissut päivitetyn version jo alkuvuodesta esitellystä taittuvanäyttöisestä Galaxy Z Flip -puhelimesta. Uutuuspuhelin kantaa odotuksien mukaan nimeä Galaxy Z Flip 5G, sillä suurimmat muutokset Samsung on tehnyt järjestelmäpiiriin, joka mahdollistaa nyt viidennen sukupolven mobiiliverkkotuen.

”Me Samsungilla jatkamme 5G:n hyötyjen tuomista miljoonien kuluttajien ulottuville. Olemme omistautuneet tuomaan 5G:n yhä useamman ihmisen käyttöön. Olemme innoissamme tuodessamme seuraavan sukupolven nopeuden ja liitettävyyden Galaxy Z Flipiin, joka on uusin lisäys Samsungin 5G-laitteiden tuotevalikoimaan. Toivomme, että uutuus mahdollistaa kuluttajille entistäkin merkityksellisemmät kokemukset”, kertoo Samsung Suomen mobiililiiketoiminnan johtaja Mika Engblom.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung on päivittänyt uutuusversiossa erityisesti järjestelmäpiirin uudempaan versioon. Tehoista on vastaamassa siis Qualcommin kehittämä uunituore Snapdragon 865+ -järjestelmäpiiri, jonka ansiosta laitteesta löytyy tuki myös 5G-yhteyksille. Galaxy Z Flip 5G -puhelimessa on myös 8 gigatavua RAM-muistia sekä 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Kaksois-SIM-tuen Samsung on toteuttanut tällä kertaa eSIM-ominaisuuden avulla. Galaxy Z Flip 5G -puhelimeen on mahdollista asettaa siis normaali nano-SIM-kortti, mutta toisen kortin voi toteuttaa eSIM:in avulla. Samsungin mukaan puhelimen kaksois-SIM-ominaisuudet ovat saatavilla kuitenkin vasta syyskuusta 2020 alkaen.

Galaxy Z Flip 5G on varusteltuna 6,7 tuuman näyttöpaneelilla ja Samsung hyödyntää niin sanottua Infinity Flex -tekniikkaa. Näytössä on 21.9:9-kuvasuhde, erittäin ohut lasipinta sekä 2626 x 1080 pikselin tarkkuus. Näyttöön Samsung on tehnyt myös etukameraa varten reiän. Uutuuspuhelin tarjoaa myös erittäin pienen toisen näytön, joka sijaitsee puhelimen ulkopuolella. Näyttö on kooltaan 1,1 tuumaa ja siinä on 300 x 116 pikselin tarkkuus. Pikkunäytöltä on mahdollista tarkistaa muun muassa kellonaika tai ilmoituksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uutuuspuhelimessa on lisäksi edeltäjästään tuttu taittuva lasinäyttö, jossa hyödynnetään siis Ultra Thin Glass (UTG) -lasia. Puhelin on tämän ansiosta hoikempi sekä kestävämpi. Galaxy Z Flip 5G on saanut myös Hideaway Hinge -saranateknologian, jossa on kaksoismekanismi. Galaxy Z Flip 5G voi jopa pysytellä kannettavan tietokoneen tavoin avoinna taitettuna, 70° ja 110° asteen välillä. Esimerkiksi pöydälle asetettuna osittain taitettu Galaxy Z Flip 5G on täydellinen apuri selfiekuvaukseen, videopuheluihin tai videon tallentamiseen.

Kamerapuolella Galaxy Z Flip 5G tarjoaa tutun kameratoteutuksen. Ulkopuolen pääkamerajärjestelmä koostuu 12 megapikselin pääkamerasta sekä 12 megapikselin ultralaajakulmakamerasta. Lisäksi sisäpuolelta löytyy yksi 10 megapikselin tasoinen selfiekamera. Muita uutuuspuhelimen ominaisuuksia ovat myös kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija, 3300 milliampeeritunnin akku sekä tuki langattomalle lataukselle.

Suomessa uusi Galaxy Z Flip 5G on tulossa myyntiin kahdessa väriversiossa, jotka ovat harmaa Mystic Grey sekä pronssi Mystic Bronze. Puhelimen myynti alkaa elokuussa ja sen suositushinta on 1649 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung Galaxy Z Flip 5G tekniset tiedot

 • Näyttö (taittuva): 6,7 tuumaa, Dynamic AMOLED, Infinity Flex, Full HD+ (2636 x 1080), etukamerareikä, 21.9:9-kuvasuhde
 • Näyttö (pikkunäyttö): 1,1 tuumaa, 300 x 116 pikseliä, Super AMOLED, Gorilla Glass 6
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 865+ (mukana 5G-modeemi)
 • RAM-muisti: 8 Gt (LPDDR5)
 • Tallennustila: 256 Gt UFS 3.1
 • Pääkamera: 12 MP pääkamera (f/1.8, 78 astetta, OIS) + 12 MP ultralaajakulmakamera (f/2.2, 123 asteen näkökenttä) + LED-salama
 • Etukamera: 10 MP (f/2.4, 80 astetta, PDAF)
 • Akku: 3300 mAh + langallinen pikalataus, langaton lataus, käänteinen langaton lataus
 • Muuta: USB-C, dual-SIM, sormenjälkilukija kyljessä
 • Käyttöjärjestelmä: Android 10 + One UI 2
 • Mitat: avattuna 167,9 x 73,6 x 6,9-7,2 mm / suljettuna 87,4 x 73,6 x 15,4-17,3 mm
 • Paino: 183 g
 • Värit: Mystic Grey ja Mystic Bronze
 • Hinta: 1649 euroa

Lähde: Samsungin lehdistötiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

 1. Taas yks ylikallis Samsungin turhake.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung