LenovoYleinen

Lenovo esitteli huippuluokan pelipuhelimen – tässä on Legion Phone Duel

Lenovo on julkaissut tänään uuden huippuluokan pelipuhelimen, joka on tulossa aluksi myyntiin Kiinassa, mutta saatavuus on laajentumassa myös Eurooppaan myöhemmin. Uutuuspuhelimessa on panostettu erityisesti tämän hetken huipputekniikoihin, suorituskykyyn sekä pelihenkiseen ulkoiseen toteutukseen.

Rakenteeltaan Legion Phone Duel on alumiinia sekä lasia. Toteutus on hyvin pelihenkinen ja puhelin on julkaistu kahdessa väriversiossa, jotka ovat sininen ja punainen. Puhelin on suunniteltu vaakatasossa käytettäväksi, sillä esimerkiksi etukamera nousee laitteen kyljestä esille. Puhelimessa on myös monia muita mielenkiintoisia toteutuksia, kuten kaksi USB-C-tyypin latausliitintä.

Puhelimen näyttö on kooltaan 6,59 tuumaa ja se perustuu AMOLED-tekniikkaan. Näytön kuvasuhde on 19,5:9, kun taasen tarkkuus yltää Full HD+ -tasolle. Näyttöön on saatu myös 144 hertsin virkistystaajuus sekä 240 hertsin kosketusherkkyys, joka tekee kosketusviiveestä aikaisempaa pienemmän. Tehoista on vastaamassa Snapdragon 865+ -järjestelmäpiiri, joka on yksi tämän hetken tehokkain mobiilijärjestelmäpiiri, joka julkaistiin vasta hiljattain. Puhelimessa on luonnollisesti siis myös 5G-yhteydet tuettuna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Järjestelmäpiirin rinnalla Legion Phone Duel -puhelimeen on saatu myös huimat 12 tai 16 gigatavua LPDDR5-RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa on versiosta riippuen 256 tai 512 gigatavua ja Lenovo hyödyntää UFS 3.1 -tallennustilaa. Akunkesto on kahdesta erillisestä 2500 milliampeeritunnin akusta koostuvan 5000 milliampeeritunnin akun varassa. Puhelin tukee jopa 90 watin pikalatausta, joka on toteutettu hyödyntämällä puhelimen kahta USB-C-tyypin latausliitintä. Tyhjä akku latautuu Lenovon mukaan 50 prosentin varaustasoon vain 10 minuutissa ja täyteen latautumisessa menee vain 30 minuuttia.

Kameroiden osalta Legion Phone Duel tarjoaa kaksoiskameratoteutuksen takaosassaan. Kamera koostuu 64 megapikselin pääkamerasta sekä 16 megapikselin ultralaajakulmakamerasta. Mielenkiintoisen toteutuksen Lenovo on tehnyt puhelimen etukameralle, sillä se on ratkaistu pop-up-toteutuksella. Etukamera nousee puhelimen kyljestä, joka vahvistaa ideaa siitä, että laitetta käytetään paljon vaakatasossa. Etukameran tarkkuus yltää 20 megapikseliin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lenovo on varustellut puhelimen myös kahdella eteenpäin suunnatulla stereokaiuttimella, jotka luovat kirkkaan äänimaailman, joka parantaa pelikokemusta. Legion Phone Duel on saanut sisuksiinsa myös kaksi värinämoottoria, joiden avulla pelikokemuksen pitäisi olla mukaansa tempaisevampaa. Puhelimeen on saatu myös virtuaalinen joystick sekä kaksi ultraäänipainiketta, jolloin mobiilipeleistä voidaan saada kaikki potentiaali irti. Muita pelipuhelimen ominaisuuksia ovat muun muassa näytönalainen sormenjälkilukija, Android 10 -käyttöjärjestelmä sekä Dual-SIM-tuki.

Aluksi uusi Legion Phone Duel on tulossa myyntiin heinäkuussa Kiinassa nimellä Legion Phone Pro ja valituilla Aasian markkinoilla. Puhelin tulee saataville myöhemmin Euroopan, Lähi-Idän ja Afrikan markkinoille sekä Latinalaisessa Amerikassa. Globaaleja hinnoitteluja Lenovo ei ole puhelimesta vielä paljastanut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lenovo Legion Phone Duel tiedot:

 • Näyttö: 6,59 tuumaa, AMOLED, 144 Hz, 19,5:9-kuvasuhde, Full HD+ (2340 x 1080)
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 865+ (integroitu 5G-modeemi)
 • RAM-muisti: 12 tai 16 gigatavua (LPDDR5)
 • Tallennustila: 256 tai 512 gigatavua UFS 3.1 -tallennustilaa
 • Käyttöjärjestelmä: Android 10 + ZUI 12/ Legion OS
 • Takakamerat: 64 MP pääkamera (f/1.89, 1/1.72”, 0.8 um) + 16 MP ultralaajakulma (f/2.2, 1.0 um, 120 asteen kuvakulma)
 • Etukamerat: 20 MP pääkamera (f/2.2)
 • Akku: 5000 milliampeerituntia / tuki 90W pikalataukselle
 • Muuta: Sormenjälkilukija näytössä, NFC, Dual-SIM (eSIM), Bluetooth 5.1, 2x USB-C
 • Mitat: 169,7 x 78,48 x 9,9 mm
 • Paino: 239 grammaa
 • Värit: Vengeance Red ja Blazing Blue

Lähde: Lenovon lehdistötiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

 1. Arvioitu kiinan yuaneissa vastaa 729,57€ ja suomessa siis ainakin 900 ..

 2. Saako tähän lisää muistia simin kautta. Kysymykseni siis koskee legion phone duel puhelinta.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Lenovo