SamsungYleinen

Samsung julkisti uuden Galaxy A14 5G -älypuhelimen – tarjolle neljässä tyylikkäässä värissä

Samsung Galaxy A14 5G

Samsung on julkistanut odotetusti CES 2023 -messujen aikana uuden Galaxy A14 5G -älypuhelimen Yhdysvaltojen markkinoille. Kyseessä seuraaja Galaxy A13 5G -puhelimelle ja se on ensimmäinen uuden sukupolven Galaxy A -sarjan puhelin. Myöhemmin Samsungilta odotetaan myös Galaxy A34 5G- ja Galaxy A54 5G -puhelimia.

Puhelimessa on suuri 6,6 tuuman kokoinen LCD-näyttöpaneeli, jossa on Full HD+ -tarkkuus sekä 90 hertsin virkistystaajuus. Tehoista on vastaamassa Yhdysvaltojen markkinoilla MediaTekin kehittämä jo melko iäkäs Dimensity 700 -järjestelmäpiiri. Muilla markkinoilla puhelin on tarjolla todennäköisesti Exynos 1330 -järjestelmäpiirillä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimessa on 4 tai 6 gigatavua RAM-muistia sekä 64 tai 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Puhelimessa on tuki myös muistikortille aina yhteen teratavuun asti.

Kameroita on laitteen takaosassa kolme kappaletta, joista tärkein on 50 megapikselin pääkamera f/1.8-aukolla. Lisäksi puhelimessa on 2 megapikselin makrokamera f/2.4-aukolla sekä 2 megapikselin syvyyskamera f/2.4-aukolla. Etuosaan on saatu 13 megapikselin tasoinen kamerasensori selfiekuvia ja videopuheluita varten.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akku on kooltaan 5000 milliampeerituntia, joka on laitteen yksi tärkeimmistä ominaisuuksista. Akkua ladataan korkeintaan 15 watin tehoisella pikalatauksella USB-C-liittimen kautta. Sormenjälkilukija on sijoitettu kylkeen virtapainikkeen yhteyteen.

Käyttöjärjestelmänä on heti tuoreeltaan Android 13, jonka päällä hyrrää Samsungin kehittämä One UI 5 Core -käyttöliittymä. Samsung on ilmoittanut puhelimen mitoiksi 167,7 x 78 x 9,1 millimetriä ja painoksi 202 grammaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung esitteli puhelimen Yhdysvalloissa vain mustana, mutta puhelimesta tulee saataville muualla myös värit vihreä, hopea ja punainen. Puhelimen hinnaksi kerrottuun 200 dollaria ja myynti alkaa Yhdysvalloissa 12. tammikuuta.

Euroopassa Galaxy A14 5G tulee saataville maaliskuussa.

Lähde: Samsung

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung