SamsungYleinen

Samsung paljasti nyt kaiken Galaxy Z Fold 2 -puhelimesta – tulossa myyntiin Suomessa 2099 euron hintaan

Samsung Galaxy Z Fold 2

Samsung esitteli jo elokuussa Galaxy Note20 -puhelimien rinnalla uutta Galaxy Z Fold 2 -älypuhelintaan, mutta tänään yhtiö on julkaissut laitteen kokonaisuudessaan. Kyseessä on seuraaja viime vuoden Galaxy Fold -puhelimelle, ja tällä kertaa Samsung on vienyt monia asioita taittuvanäyttöisessä laitteessaan selvästi eteenpäin.

Rakenteeltaan Galaxy Z Fold 2 on alumiinia sekä lasia. Puhelimen kehykset ovat alumiinia sekä ulkonäyttöä on suojaamassa Gorilla Glass Victus -lasi. Takaosassa on vanhempaa Gorilla Glass 6 -lasia ja kameroita on suojaamassa Gorilla Glass 3 -lasipinta. Galaxy Z Fold 2 on julkaistu kahdessa väriversiossa, jotka ovat pronssi Mystic Bronze sekä musta Mystic Black. Pronssinen versio on laseiltaan mattapintainen, kun taasen mustassa versiossa on kiiltävät lasipinnat. Puhelin ei ole minkään IP-luokituksen mukaan pölyn- ja vedenkestävä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Galaxy Z Fold 2 tarjoaa tuttuun tyyliin kaksi näyttöä, joista sisältä paljastuva on taittuvaa materiaalia. Ulkopuolen näyttöä Samsung on vienyt tällä kertaa selvästi eteenpäin verrattuna edeltäjäversioon. Samsungin mukaan ulkonäyttö on jopa 1,63x suurempi kuin edeltäjässä, sillä nyt näytön koko on 6,2 tuumaa. Näytössä hyödynnetään Super AMOLED -tekniikkaa ja tarkkuus yltää HD+ -tasolle (2260x 816 pikseliä). Samsung on saanut ulkonäyttöön perinteisen 60 hertsin virkistystaajuuden, joka on yleinen ollut älypuhelimissa jo vuosia. Näyttö on niin sanottu Infinity-O-tekniikalla tehty, joka tarkoittaa näytön yläreunassa olevan reikä etukameraa varten.

Puhelimen sisäpuolelta paljastuu suuri 7,6 tuuman kokoinen Dynamic AMOLED 2X -näyttöpaneeli, joka taittuu kirjan tavoin keskeltä kahtia. Näyttö on jälleen Infinity-O-tekniikalla tehty, sillä oikeassa yläkulmassa on etukameraa varten tehty reikä. Näytön tarkkuus yltää QHD+ -tasolle, eli siinä on 2208 x 1768 pikseliä. Samsung on tuonut suurempaan näyttöön myös sulavan 120 hertsin virkistystaajuuden, joten kyseessä on maailman ensimmäinen taittuvanäyttöinen älypuhelin korkealla näytön virkistystaajuudella. Verrattuna viime vuoden Galaxy Foldiin on Samsung onnistunut muun muassa pienentämään näytön kehyksiä 27 prosentilla sekä näytön kirkkaus on kasvanut maksimissaan 900 nitiin.

Samsung hyödyntää taittuvassa näytössä jo Galaxy Z Flip -puhelimesta tuttua Ultra Thin Glass (UTG) -taittuvaa lasia. Näytössä on siis erittäin ohut kerros lasia, joka tarjoaa hieman parempaa kestävyyttä kuin pelkkä muovi. Näytön päällä on jälleen muovikalvo, jota ei saa ottaa pois.

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung on tuonut nyt Galaxy Z Fold 2 -laitteeseen jo Galaxy Z Flipista tutun saranan, joka pystyy lukittumaan 75-115 asteen välillä. Lisäksi saranassa on harjakset, jotka estävät likaa pääsemästä saranan sisälle. Saranan on luvattu kestävän yli 200 000 taivuttamiskertaa, joka tarkoittaa yli 100 taivuttamista päivän aikana viiden vuoden ajan.

Tehoista on vastaamassa Qualcommin tuorein Snapdragon 865+ -järjestelmäpiiri, joka tarjoaa huippuluokan suorituskykyä. Snapdragon 865+ -järjestelmäpiirin tehokkain Kryo 585 -ydin yltää jopa 3,1 GHz:n tasolle, joka tarkoittaa noin 10 prosentin nousua verrattuna edeltäjäversioon. Lisäksi järjestelmäpiirissä on kolme 2,42 GHz:n taajuudella hyrräävää vastaavaa Kryo 585 -ydintä sekä neljä hieman pienemmällä 1,8 GHz:n taajuudella hyrräävää Kryo 585 -ydintä. Järjestelmäpiiri on valmistettu tuttuun tyyliin 7 nanometrin tekniikalla.

RAM-muistia Galaxy Z Fold 2 tarjoaa huimat 12 gigatavua ja Samsung hyödyntää tuoreinta LPDDR5-standardia. Sisäistä tallennustilaa on 256 gigatavua ja se perustuu UFS 3.1 -standardiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroissa Samsung luottaa edelleen huippuluokan toteutukseen, vaikka aivan vastaavia kamerainnovaatioita ei nähdä, joita Samsung toi Galaxy Note20 Ultraan. Galaxy Z Fold 2 tarjoaa kolmoiskameran, joka koostuu 12 megapikselin pääkamerasta, 12 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 12 megapikselin telekamerasta. Puhelimessa on myös yksi 10 megapikselin tasoinen etukamera ulkopuolisessa näytössä sekä toinen 10 megapikselin etukamera sisäpuolisessa näytössä. Kameroita löytyy yhteensä viisi kappaletta.

Akunkestosta on vastaamassa 4500 milliampeeritunnin akku, joka on jaettu kahteen osaan puhelimen molemmille puolille. Akkua ladataan Samsungille perinteisellä 25 watin pikalaturilla, mutta puhelin tukee myös 10 watin tehoista langatonta latausta. Galaxy Z Fold 2 on saanut tuen myös käänteiselle langattomalle lataukselle (PowerShare), jonka avulla voidaan ladata muita Qi-sertifioituja puhelimia, kuulokkeita tai kelloja 4,5 watin teholla.

Muita uutuuspuhelimen ominaisuuksia ovat kylkeen sijoitettu sormenjälkilukija, stereokaiuttimet sekä Dual-SIM-tuki, joista toinen on toteutettu eSIM-kortilla. Samsung hyödyntää Galaxy Z Fold 2 -puhelimessa Googlen tuoreinta Android 10 -käyttöjärjestelmää, johon on esiasennettuna Googlen tutut sovellukset sekä palvelut. Android 10:n päällä hyrrää vielä Samsungin oma OneUI 2.5 -käyttöliittymä, johon on tuotu monipuolisia optimointeja taittuvaa näyttöä silmällä pitäen.

Ohjelmistopuolella Galaxy Z Fold 2 tukee tuttuja ominaisuuksia, mutta nyt niitä on viety pidemmälle. Esimerkiksi pikkunäytöllä avoinna oleva sovellus voidaan avata saumattomasti suurempaan näyttöön. Flex-tilassa puhelin tunnistaa saranan asennon, jolloin taittuvan näytön sisällöt jaetaan kahtia, jolloin näytön toisella puolella voi olla eri ominaisuuksia kuin toisella puolella näyttöä. Moniaktiivi-ikkunatilassa Galaxy Z Fold 2 pystyy avaamaan jopa kolme sovellusta rinnakkain ja sovelluksien sijaintia näytöllä voidaan vaihdella vaaka- ja pystyasennoissa.

Samsung mahdollistaa nyt lisäksi saman sovelluksen avaamisen kaksi kertaa suurella näytöllä. Tämän lisäksi yksi ohjelmistopuolen ominaisuuksista on mahdollisuus siirtää esimerkiksi galleriasta kuva suoraan tekstitiedostoon vain vetämällä ja tiputtamalla. Samsung on kehittänyt käyttöliittymästä myös pc-tyylisen näkymän, joka voidaan aktivoida asetuksista. Tällöin monet sovellukset aukeavat monipuolisemmiksi ja tilaa tukevia sovelluksia ovat jo Samsungin omat sovellukset, Microsoft Office sekä YouTube.

Samsung tarjoaa myös Galaxy Z Fold 2 -puhelimen ostajille tutun Samsung Care+ -vakuutuksen, joka kattaa yhden vahingon korjauksen ilmaiseksi vuoden sisällä. Samsung Care+ kattaa muun muassa kaiken näytön korjauksesta nesteiden aiheuttamiin vaurioihin.

Saranan kustomoitavat väriversiot.

Suomessa Galaxy Z Fold 2 on tulossa myyntiin kahdessa väriversiossa, jotka ovat pronssi Mystic Bronze sekä musta Mystic Black. Samsung antaa kuluttajille myös mahdollisuuden Galaxy Z Fold 2:n saranan kustomointiin, jos laite tilataan yhtiön oman verkkokaupan kautta. Saranan väri voidaan valita neljästä erilaisesta, jotka ovat Metallic Silver, Metallic Red, Metallic Blue sekä Metallic Gold. Hintaa laitteen 12 + 256 gigatavun versiolla on Suomen markkinoilla 2099 euroa ja se tulee ennakkotilattavaksi 1. syyskuuta 2020 alkaen. Virallisesti toimitukset ja varsinainen myynti alkaa 18. syyskuuta 2020.

Samsung Galaxy Z Fold 2 tekniset tiedot:

 • Ulkonäyttö: 6,2 tuumaa, Super AMOLED, HD+ (2260 x 816), 60 Hz
 • Sisänäyttö: 7,6 tuumaa, Dynamic AMOLED 2X, QHD+ (2208 x 1768), HDR10+, 120 Hz
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 865+ (5G-modeemi)
 • RAM-muisti: 12 gigatavua (LPDDR5)
 • Tallennustila: 256 gigatavua UFS 3.1 -tallennustilaa (ei muistikorttipaikkaa)
 • Käyttöjärjestelmä: Android 10 + One UI 2.5
 • Takakamerat: 12 MP pääkamera (f/1.8, 1.8 um, DPAF, OIS) + 12 MP ultralaajakulma (f/2.2, 1.12 um) + 12 MP telekamera (f/2.4, 1.0 um, 2x Optinen zoom)
 • Etukamerat: Ulkona: 10 MP etukamera (f/2.2, 1.22 um), Sisällä: 10 MP etukamera (f/2.2, 1.22 um)
 • Akku: 4500 milliampeerituntia / tuki 25W pikalataukselle / 10W langaton lataus / 4,5W käänteinen langaton lataus
 • Rakenne: Alumiinikehys ja Gorilla Glass Victus -pinta etunäytössä, takaosa Gorilla Glass 6 ja kamerassa Gorilla Glass 3
 • Yhteydet: Bluetooth 5.0, LTE, 5G (Sub6, mmWave)
 • Muuta: Sormenjälkilukija kyljessä, NFC, Dual-SIM (eSIM), stereokaiuttimet
 • Mitat avattuna: 159,2 x 128,2 x 6,9-6,0 mm
 • Mitat suljettuna: 159,2 x 68,0 x 16,8-13,8 mm
 • Paino: 282 grammaa
 • Värit: Mystic Bronze ja Mystic Black
 • Hinta: 2099 euroa

Lähde: Samsungin materiaalit

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung