SamsungYleinen

Samsung-puhelin syttyi palamaan lentokoneessa, pakotti hätäevakuointiin

Kuva: Alaska Airlines

Eilen illalla Seattle-Tacoman kansainväliselle lentokentälle laskeutunut Alaska Airlinesin lentokone täytyi hätäevakuoida, kun Samsungin valmistama älypuhelin syttyi palamaan. Tulipalosta syntyi paljon savua, jonka takia matkustajat päätettiin hätäevakuoida puhallettavien liukumäkien avulla. Tilanteessa kukaan ei tietojen mukaan loukkaantunut vakavasti.

The Seattle Times -lehden mukaan syyllinen tulipaloon olisi ollut Samsungin valmistama Galaxy A21 -älypuhelin. Matkustajana lennolla ollut puhelimen omistaja on vahvistanut tiedon viranomaisille. Puhelin oli nähtävästi niin pahasti vaurioitunut, ettei siitä ole vahvistavaa kuvaa olemassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen kerrotaan räjähtäneen spontaanisti lennon laskeutumisen jälkeen ja puhelin aiheutti pienen tulipalon. Miehistö käytti tulipalon sammuttamiseen akun suojapussia, mutta savu lentokoneessa oli jo niin suuri, että hätäevakuointi katsottiin tarpeelliseksi. Pieni onnettomuus saatiin nähtävästi hoidettua nopeasti, eikä se vaikuttanut lentokentän muihin lentoihin päivän aikana.

Älypuhelimissa käytettävissä litiumioniakuilla on aina pieni räjähdys- ja tulipalovaara, joten vastaavia tilanteita tapahtuu varsin useasti. Kyseessä tuskin on mikään suurempi ongelma Samsungin puhelimissa tai Galaxy A21 -malleissa, vaan kyse on yksittäistapauksesta. Vastaavia tilanteita nähtiin kuitenkin muutama vuosi sitten urakalla Samsungin valmistamissa Galaxy Note 7 -puhelimissa, mutta silloin kyseessä on suunnitteluvirhe ja laite vedettiin kokonaan pois markkinoilta.


Lähde: The Seattle Times

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung