SamsungYleinen

Samsung: Tavoitteena saada Android 13 -päivityksen jakelu maaliin vielä tämän vuoden aikana

One UI 5.0

Samsung aloitti parisen viikkoa sitten Android 13 -käyttöjärjestelmän ja sen päälle rakennetun One UI 5.0 -käyttöliittymän jakelun laitteilleen. Ensimmäisenä päivityksen sai Galaxy S22 -sarjan älypuhelimet noin kuukausi sitten. Sen jälkeen päivityksen on saanut myös Galaxy S21 -sarja, Galaxy Note 20 -sarja sekä viimeisimpänä Galaxy Z Fold 3- ja Galaxy Z Flip 3 -puhelimet. Kaikkien valmistajien Android 13 -käyttöjärjestelmäpäivityksiä voit seurata SuomiMobiilin päivittyvässä artikkelissa.

Nyt Samsungiin laajasti keskittyvä SamMobile-sivusto on haastatellut Samsungin Electronics Android Framework R&D -yksikön varajohtajaa Sally Hyseoon Jeongia. Jeong johtaa useita Samsungin eri ohjelmistopalvelujen kehitystiimejä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Haastattelusta käy ilmi, että Samsungin sisällä tavoiteltiin jo ennen One UI 5.0 -käyttöliittymän luontia, että yhtiö haluaa olla nopein päivityksien kehittämisessä ja julkaisussa. Nopeuden lisäksi tavoitteena on ollut parantaa yleistä asiakaskokemusta.

Haastattelussa kysyttiin onko Samsungilla jo täysin tiedossa aikataulu One UI 5.0 -käyttöliittymän ja Android 13 -käyttöjärjestelmän julkaisulle sitä tukeville älypuhelimille. Jeong kertoi, että toistaiseksi Samsungilla ei täysin tiedetä One UI 5.0 -päivityksen lopullista aikataulua. Jeongin mukaan yhtiö yrittää saada kaikkiin soveltuviin laitteisiin One UI 5.0 -päivitykset valmiiksi vielä tämän vuoden puolella.

Kehitystyössä voi kuitenkin ilmaantua haasteita, jotka voivat joissain tapauksissa hidastaa päivityksien jakelun aloittamista. Jeong sanoo, ettei Samsung halua tinkiä laadusta, vaikka päivitystahti halutaankin pitää nopeana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jeong raottaa SamMobilelle kuvaa One UI -käyttöliittymän tulevaisuudesta. Kaikkea Jeong ei voi paljastaa, mutta hän kertoo, että seuraavaksi Samsungilla on tavoitteena keskittyä kokemuksen henkilökohtaistamisen ja tuottavuuden parantamiseen tavalla, joka tuntuu käyttäjästä luonnolliselta. Henkilökohtaistamisen avulla Samsung ilmeisesti haluaa antaa käyttäjille nykyistä enemmän valtaa käyttöjärjestelmän ulkoasuun liittyen.

Tällä hetkellä Samsung on käyttänyt eri käyttöjärjestelmään saapuvien elementtien testaamiseen yhtiön omaa GoodLock-sovellusta, jonka kautta halukkaat pääsevät kokeilemaan Samsungin uusia parannuksia. Käyttäjäkokemuksen perusteella Samsung saattaa lisäillä ominaisuuksia suoraan käyttöjärjestelmään kaikkien käyttäjien saataville.

Lähde: SamMobile

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung