SamsungYleinen

Samsung tuo SmartThings -älykotiratkaisun myyntiin Suomessa

Samsung Galaxy lanseeraa älykkään kotiratkaisunsa SmartThingsin Suomessa. SmartThings tuo älykodin edut yhä useampien ulottuville. SmartThingsin avulla on mahdollista muun muassa hallita koko asunnon valaistusta ja ekosysteemi tukee yli 4000 laitetta 50 eri valmistajalta.

”SmartThingsin avulla haluamme helpottaa ihmisten arkea, auttaa heitä säästämään aikaa ja energiaa sekä edistämään turvallisempaa ja kestävämpää elämää. SmartThings-sovelluksella esimerkiksi kesämökin voi lämmittää oikeaan lämpötilaan ennen mökille saapumista. SmartThingsin käytön voi aloittaa katsomalla, kuinka monta älytuotetta kotona jo on. Monilla on varmasti enemmän älykkäitä tuotteita kotona kuin he ajattelevat”, sanoo Mika Engblom, Samsung Suomen mobiiliiketoiminnan johtaja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsungin älykotiratkaisun ydin on helposti asennettava SmartThings Hub, joka on yhteydessä internetiin. Se yhdistää kaikki kodin älykkäät laitteet, kuten puhelimet, tabletit, älytelevisiot, äänijärjestelmät ja valaistuksen. SmartThings-mallisto sisältää myös ​​tunnistimia, kameroita ja älypainikkeita, jotka helpottavat arkea. Käyttäjä voi esimerkiksi saada viestin matkapuhelimeen tai televisioon, kun pyykinpesuohjelma valmistuu, tai päättää, että keittiön valaistus säädetään automaattisesti tiettyyn tasoon aamuisin. SmartThings-mallistossa on myös älykkäitä seinäpistokkeita, joiden avulla käyttäjä voi helposti säädellä pistorasioita käyttäviä laitteita. Niiden avulla voi muun muassa varmistaa, että kahvinkeitin tai hiustensuoristin sammuu automaattisesti, kun etuovi sulkeutuu kodista poistuttaessa.

SmartThingsin avulla voi määrittää ns. tilanteita ja yhdistää niihin useita laitteita. Käyttäjä voi esimerkiksi asettaa aamutilanteen, jolloin hän voi aamulla herätessään käynnistä kahvinkeittimen ja television puhelimen painikkeen painalluksella. Valot voi säätää valaisemaan juuri haluamallaan teholla aamu-uutisten aikaan.

Samsungin älykäs kotiratkaisu on markkinoiden suurin IoT-laitteiden avoin ekosysteemi, johon voi liittää sekä Samsungin laitteita että tuhansia muita muiden tuotemerkkien älykkäitä laitteita. Ekosysteemiä tukee yli 4000 laitetta 50 eri valmistajalta. Käyttäjä voi yhdistää niin monta tai niin vähän yksiköitä kuin tarvitaan, jolloin syntyy yksilölliset tarpeet täyttävä älykäs ratkaisu.

”Uskomme, että avoimuus ja yhteistyö ovat innovoinnin ja kehityksen edellytyksiä. SmartThings on avoin ekosysteemi, johon käyttäjä voi yhdistää laajan valikoiman Samsungin tuotteita, mutta myös muiden merkkien laitteita. SmartThings-sovelluksen avulla on helppo nähdä yleiskuva ja saada kaikki älykkäät tuotteet helpottamaan jokapäiväistä arkea”, Engblom jatkaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

SmartThings tukee Zigbee- ja Z-Wave-verkkoliikenneprotokollia, jotka varmistavat vankan tietoturvan riippumatta siitä, mitä laitteita järjestelmään kytketään. Lisäksi Smart Hub -keskittimessä on kerrostettu tietoturva, aivan kuten Samsungin älypuhelimissa, joten vain tuotteen omistajalla on pääsy laitteiden tietoihin.

SmartThings-svellus tukee sekä Android- että iOS-käyttöjärjestelmiä, ja sen voi ladata ilmaiseksi Google Playsta tai App Storesta. Sovellusta voi käyttää matkapuhelimissa, tableteissa tai Samsung Family Hub -jääkaapissa.

Lähde: Samsung Suomen lehdistötiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung