SamsungYleinen

Samsungin myynti sakkaa – tuotantoa pienennetty runsaasti merkittävällä tehtaalla

Samsungin logo

Korealainen Samsung kertoi aiemmin vuoden toisella neljänneksellä, että yhtiö odottaa älypuhelinmyynnin pysyvän ennallaan tai jopa kasvavan jonkin verran. Tilanne saattaa olla kuitenkin tällä hetkellä hieman päinvastainen. SamMobile-sivusto kertoo, että Samsung joutunee leikkaamaan älypuhelinten tuotantoaan ja varautumaan maailmanlaajuiseen taantumaan. Koronan jälkeen Samsungillakin kauppa on käynyt, mutta nyt näyttäisi siltä, että koronan jälkeinen kuluttaminen on alkanut rauhoittua ympäri maailman.

Reutersin mukaan Samsung on vähentänyt älypuhelintuotantoa Vietnamin Thai Ngyessin tehtaallaan. Vietnamissa sijaitsevilta kahdelta tehtaalta valmistetaan vuosittain noin 100 miljoonaa älypuhelinta mikä vastaa noin puolta Samsungin vuotuisista myyntimääristä älypuhelinten osalta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällä hetkellä raporttien mukaan työviikkojen pituus tehtailla on supistunut kuudesta päivästä neljään tai jopa kolmeen päivään viikossa.

Työntekijöiden haastattelujen mukaan tilanne tällä hetkellä ei ole ollenkaan hyvä ja useat sanovat myös, etteivät ole aikaisemmin nähneet näin alas ajettua tuotantoa. Vuosi sitten tuotantomäärät olivat tässä vaiheessa vuotta lähes huipussaan. Tilanteen jatkuessa vaarana on, että Samsung voi joutua irtisanomaan työvoimaa, sillä kaikkien pitäminen ei ole kannattavaa nykyisen kaltaisessa tilanteessa. Samsung ei kuitenkaan toistaiseksi ole kertonut suunnitelmistaan irtisanoa työvoimaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung ei ole tilanteessa yksin, sillä esimerkiksi Microsoft, PayPal, Netflix, Twitter ja Tesla ovat jo aiemmin kertoneet, että voivat joutua irtisanomaan työntekijöitä, sillä myyntimäärät ja tulovirrat ovat tällä hetkellä laskussa.

Lähde: SamMobile, Reuters

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung