SamsungYleinen

Samsungin uusimmat Galaxy Book4 -sarjan tietokoneet tulevat myyntiin Suomessa 26. helmikuuta

Samsung julkisti joulukuussa uusimmat Galaxy Book4 -sarjan kannettavat tietokoneensa, joiden luvattiin tulevan myyntiin joskus vuoden 2024 aikana myös Suomessa. Samsung on nyt paljastanut tarkan ajankohdan, eikä uutuuslaitteita tarvitse odottaa enää montaa päivää.

Samsung on kertonut, että Galaxy Book4 -sarjan laitteet ovat pian saatavilla Suomessa. Tarkka päivämäärä on 26. helmikuuta, eli ensi viikon maanantai. Yhteensä tarjolle on tulossa ainakin kolme mallia, jotka ovat Galaxy Book4 360, Galaxy Book4 Pro sekä Galaxy Book4 Ultra.

Tarkkoja hintatietoja Samsung ei vielä paljastanut, mutta ne vahvistuvat varmasti viimeistään maanantaina. Samsungin mukaan uutuuslaitteista on tulossa myös ”upea tarjous”, josta ei ole vielä kerrottu yksityiskohtia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Galaxy Book4 -sarja sisältää uuden Intel Core Ultra 9 -suorittimen, joka yhdistää nopean suorittimen, grafiikkaprosessorin ja uuden neuroprosessorin (NPU) yhteen pakettiin. Siinä on myös Nvidia RTX 4070, joka kykenee hoitamaan tehtäviä tekoälyn parissa. Vaihtoehtoisesti on tarjolla myös Core Ultra 7 ja RTX 4050.

Samsung on tehnyt parannuksia jäähdytykseen, sillä laitteissa on 11 prosenttia leveämpi höyrykammio ja kaksoistuulettimet epätasaisella lapavälillä. RAM-muistit vaihtelevat 16-64 gigatavun välillä (LPDDR5X), ja saatavilla on 512 Gt, 1 Tt tai 2 Tt SSD-levyjä laajennuspaikan kera.

Kaikissa kolmessa uudessa kannettavassa tietokoneessa on kosketusta tukevat Dynamic AMOLED 2X -näytöt, joissa on Vision Booster ja heijastusta vähentävä teknologia, jotka parantavat näkyvyyttä auringonvalossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Galaxy Book4 Ultra tulee tarjolle 16 tuuman koko versiossa, jossa on 2880 x 1800 pikselin tarkkuus, 16:10-kuvasuhde ja 48-120 hertsin muuttuva virkistystaajuus. Samsung on parantanut tietokoneen energiatehokkuutta ja latausta. 140 watin laturin avulla voi ladata 76 wattitunnin kokoisen akun 55 prosenttiin vain 30 minuutissa, mikä on 40 prosenttia nopeampi kuin aikaisemmin.

Galaxy Book4 -sarjan laitteissa on neljä kaiutinta, jotka tukee Dolby Atmos -ratkaisua. Tekoäly tarjoaa melunvaimennuksen kahdelle mikrofonille, joiden Samsung kuvailee olevan studiolaatuisia. Kaikissa Book4-kannettavassa on HDMI 2.1 -portti, kaksi Thunderbolt 4 -porttia ja USB Type A -portti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Galaxy Book4 Pro tulee tarjolle 14 tuuman ja 16 tuuman versioina. Molemmissa on 2880 x 1800 pikselin tarkkuus ja 48-120 hertsin virkistystaajuus. Laitteesta on versiot joko Intel Core Ultra 7- tai Ultra 5 -suorittimella, joissa on Intel Arc -grafiikka, sekä 16-32 gigatavun RAM-muisti ja 256 Gt – 1 Tt SSD-tallennustila. Pienemmässä mallissa on 63 wattitunnin akku ja suuremmassa 76 wattitunnin akku. Molemmat tukevat 65 watin USB-C-latausta.

Tekoälyä nähdään myös Samsung Gallery -sovelluksessa, jossa on uusi Photo Remaster -ominaisuus. Se mahdollistaa nopeat ja helppokäyttöiset kuvanparannukset ja se voi poistaa ei-toivotut varjot ja heijastukset.

Laitteesta on myös 360-versio, eli Samsung Galaxy Book4 360. Siinä on vastaavat ominaisuudet, mutta näyttö kääntyy 360 astetta ja se tukee mukana toimitettavaa S Pen -kosketusnäyttökynää.

Laite on tarjolla Intel Core Ultra 7 ja Ultra 5 -suorittimilla, 16-32 gigatavun RAM-muistilla ja 512 Gt-1 Tt:n SSD-muistilla. Siinä on 76 wattitunnin akku sekä 65 watin pikalataus USB-C-liittimen kautta. Alapuolella on vielä tarkat Samsungin ilmoittamat tekniset tiedot.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung