ElisaYleinen

Elisan 5G-verkko yltää jokaiseen Lapin kuntaan, avautui nyt Savukoskelle

Kuva: Elisa

Elisan 5G-verkko on avautunut Savukoskelle ja yltää sen myötä kaikkiin Lapin kuntiin. 5G:n tuoma lisäkaista tulee tarpeeseen, sillä Elisan mukaan talvisin mobiiliverkon liikenne jopa tuplaantuu Lapin matkakohteissa.

Savukoskella 5G palvelee ensimmäisenä keskustaajamassa ja sen ympäristössä. Lapin ensimmäinen 5G-paikkakunta oli Kemi, josta verkon rakentaminen lähti liikkeelle alkuvuonna 2020.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Elisa lähti edelläkävijänä rakentamaan 5G-verkkoa Lappiin vuonna 2020. Ensimmäisenä 5G saapui kaupunkeihin ja hiihtokeskuksiin, ja nyt neljä vuotta myöhemmin nopeista yhteyksistä on jo laajalti iloa Lapin asukkaille ja matkailijoille. Osassa kunnista 5G-verkko kattaa aluksi matkailukeskuksia ja tieliikenteen solmukohtia ja laajenee myöhemmin myös keskustaajamaan”, kertoo Elisan Pohjois-Suomen aluejohtaja Markus Ahokangas.

Lapin hiihtokeskuksista Elisan 5G-verkon piirissä ovat tällä hetkellä Iso-Syöte, Levi, Luosto, Olos, Ounasvaara, Pikku-Syöte, Pyhä, Salla, Saariselkä ja Ylläs.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Lapin mobiiliverkossa näkyy huomattava dataliikenteen kasvu tammikuusta huhtikuuhun ulottuvalla ajanjaksolla. Tällöin matkailijat tekevät verkossa etätöitä, käyttävät sosiaalisen median palveluita ja suoratoistavat sisältöjä. 5G-verkon tuoma lisäkapasiteetti vastaa tähän tarpeeseen, ja palvelee alueen vakituisia asukkaita myös talvisesongin ulkopuolella”, Ahokangas kuvailee.

Uusien 5G-alueiden sekä muiden Elisan 5G-paikkakuntien peittoalueet löytyvät Elisan sivuilta tämän linkin takaa.

Lähde: Elisa

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Elisa