SamsungYleinen

Samsungin uutuuspuhelimien Galaxy AI -tekoälyominaisuudet saattavat muuttua maksullisiksi alkuhypen jälkeen

Galaxy AI

Samsungin uudet Galaxy S24 -puhelimet ovat korealaisjätin ensimmäiset todelliset tekoälypuhelimet, jotka tuovat mukanaan Galaxy AI:n. Samsung vastaa erityisen suosituiksi nousseisiin tekoälytrendeihin tarjoamalla puhelimissaan ominaisuuksia, joiden tavoitteena on parantaa puhelinkokemusta.

Galaxy AI tuo uutuuspuhelimiin monenlaisia toimintoja, joiden taustalla toimii generatiivinen tekoäly, joka toimii osittain täysin puhelimessa itsessään sekä myös pilvessä. Puhelimet osaavat muun muassa luoda taustakuvia, kääntää puheluita useille kielille tai avustaa kirjoittamaan viestejä eri sävyillä. Aluksi kaikki Galaxy AI -toiminnot ovat saatavilla myös täysin ilmaiseksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung on kertonut, että Galaxy S24 -puhelimille kaikki nyt tarjolle tulevat tekoälytoiminnot ovat saatavilla ilmaiseksi ainakin vuoden 2025 loppuun asti. Toistaiseksi Samsung ei siis vahvista sitä, tulevatko tekoälytoiminnot maksamaan tulevaisuudessa tai rajoittuuko käyttö vuoden 2025 jälkeen. Samsungin kommentista päätellen muutoksia saattaa olla luvassa, ja osa toiminnoista voi muuttua maksullisiksi.

”Galaxy AI -toiminnot ovat käytettävissä maksutta vuoden 2025 loppuun asti tuetuilla Samsung Galaxy -laitteilla. Ulkopuolisten tahojen tarjoamiin tekoälytoimintoihin voi liittyä erilaisia ehtoja”, kerrotaan Samsungilta

Galaxy AI esiteltiin vahvasti osana Galaxy S24 -puhelimia, joten ne ovat integroituna moniin Samsungin palveluihin. Samsungin suunnitelmat saattavat kuitenkin muuttua, jos tulevaisuudessa tekoälystä joutuu maksamaan vielä erillistä kuukausimaksua. Tämä suuntaus on kuitenkin ollut tekoälypalveluissa yleinen, sillä osa ominaisuuksista saatetaan tarjota ilmaiseksi ja kehittyneemmistä joutuisi maksamaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsungin uutuuspuhelimissa mukana on muun muassa tekoälyllä toteutettu reaaliaikainen Live Translate -toiminto, joka pystyy kääntämään keskustelut kaksisuuntaisesti niin puheluissa kuin tekstissäkin. Suomeksi tämä ominaisuus ei ole kuitenkaan käytössä julkaisun aikaan.

Chat Assist -toiminto on vastaavasti auttamassa viestittelyssä viimeistelemällä keskustelun sävyjä. Tekoäly pystyy muuntamaan kirjoitetun tekstin esimerkiksi ystävällisemmäksi. Kyseinen ominaisuus toimii suomeksikin ja Samsungin mukaan yhtiön omaan näppäimistöön rakennettu tekoäly osaa kääntää keskusteluja reaaliaikaisesti 13 eri kielelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung Notes -muistiinpanosovelluksessa Samsung on saanut mukaan myös tekoälyä uuden Note Assist -ominaisuuden myötä. Muistiinpanosovellus osaa luoda tekstistä yhteenvetoja, erilaisia malleja sekä luoda kansia. Lisäksi äänitallenteista puhelin pystyy tekoälyn avulla luomaan transkriptioita tunnistaen useiden ihmisten puheita. Tekoäly on tuotu osaksi myös verkkohakua yhdessä Googlen kanssa. Circle to Search with Google -ominaisuus antaa mahdollisuuden ympyröidä esimerkiksi kuvista kohteita, joiden perusteella haetaan tuloksia Googlesta.

Lisäksi tekoäly osaa luoda käyttäjän ohjeistuksen mukaisesti erilaisia taustakuvia puhelimeen. Tekoäly on tuotu osaksi myös kuvien muokkaamista. Esimerkiksi kuvaa suoristamalla tekoäly voi tarvittaessa täyttää kuvaa reunoilta. Lisäksi kuvia muokatessa voi siirtää tai poistaa kohteita, jonka jälkeen tekoäly täyttää kohteen jättämän aukon. Tekoälyn avulla kuvista voidaan myös poistaa erilaisia heijastuksia.

Tutustu Samsungin uusiin Galaxy S24 -puhelimiin tarkemmin alapuolella olevien artikkelien kautta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung