AndroidSonyYleinen

Sony Xperia XZ1- ja Xperia XZ1 Compact -puhelimia ei saa käyttää veden alla, vaikka ne ovat vedenkestäviä

Sony esitteli tällä viikolla yhtiön tuoreimmat Xperia XZ1- ja Xperia XZ1 Compact -älypuhelimet. Sonyn valtti on puhelimissa ollut aina vedenkestävyys ja myös uutuuspuhelimet ovat IP65/IP68-luokituksen mukaisesti veden- ja pölynkestäviä. Phone Arena -uutissivusto on kuitenkin kiinnittänyt huomiota Sonyn sivuilta löytyviin pienimpiinkin teksteihin.

Sonyn mukaan uutuuspuhelimia ei tuli käyttää kokonaan veden alla. Näin Sony ilmoittaa asiasta Xperia XZ1:n tuotesivun alareunassa, vastaava teksti löytyy myös Xperia XZ1 Compactin kohdalta:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Xperia XZ1 on vedenpitävä ja pölytiivis, joten sinun ei tarvitse huolehtia, jos se jää sateeseen. Voit myös huuhdella lian pois hanan alla, kunhan kaikki portit ja suojukset on suljettu. Älä aseta laitetta kokonaan veden alle tai altista sitä merivedelle, suolavedelle, kloorivedelle tai muille nesteille, kuten juomille. Laitteen väärinkäyttö ja asiaton käyttö mitätöivät takuun. Laitteen kotelointiluokka on IP65/68. Lue lisää osoitteesta www.sonymobile.com/waterresistant. Huomautus: Xperia XZ1-laitteessa on suojukseton USB-portti, jonka avulla sen voi liittää ja ladata. USB-portin on oltava täysin kuiva ennen latausta.”

Sonyn sivuilta löytyvässä pienellä präntillä olevassa vastuuvapauslausekkeessa sanotaan siis, että uutuuspuhelimet selviytyvät esimerkiksi vesisateesta, mutta puhelimia ei saa asettaa kokonaan veden alle. Vastuuvapauslausekkeen mukaan laitteen väärinkäyttö mitätöi takuun.

Sonyn muidenkin vedenkestävien laitteiden tuotesivuilta löytyy myös täysin sama piilotettu teksti. Puhelimia ei siis kannata ainakaan tahallaan altistaa vedelle, sillä Sonyn mukaan laitteiden vaurioituminen tällaisissa tapauksissa ei kuulu takuun piiriin.

Lähde: Phone Arena, Sony Xperia XZ1:n tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android