AndroidSonyYleinen

Sony Xperia XZ3 esitellään tänään – Laaja vuoto vain tunteja ennen julkaisua

Sonyn odotetaan julkaisevan tänään IFA-messujen yhteydessä uuden Xperia XZ3 -huippupuhelimen. Sonyn tilaisuus alkaa tänään kello 14 Suomen aikaa. Vain tunteja ennen odotettua julkaisua saksalainen Winfuture.de -sivusto on saanut käsiinsä tarkat tuotekuvat vielä julkaisemattomasta puhelimesta.

Kuvien perusteella Xperia XZ3 tullaan julkaisemaan ainakin neljässä värissä, jotka ovat musta, hopea, vihreä sekä punainen. Ulkoisesti puhelin tulee saamaan alumiinisen kehyksen sekä lasiset pinnat. Tekniikan osalta Sony tulee luottamaan huippuominaisuuksiin. Xperia XZ3 tulee saamaan 5,7 tuuman P-OLED-näytön, jonka tarkkuus on 2880 x 1440 pikseliä. Näytössä on myös 18:9-kuvasuhde sekä pyöristetyt kulmat. Sony ei ole lähtenyt tekemään näyttöön lovea, jonka takia näytön ylä- ja alapäädyissä on varsin paksut reunat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista on vastaamassa Qualcommin Snapdragon 845, jonka tukena on 4 gigatavua RAM-muistia sekä ainakin 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Kameroissa Xperia XZ3:ssa luotetaan 19 megapikselin pääkameraan, vaikka huhuissa on puhuttu myös 48 megapikselin sensorista. Kyseessä on myös yksi harvoista vuoden 2018 huippupuhelimista, jossa ei tulla näkemään kaksoiskameraa. Etukamera Xperia XZ3:ssa on kooltaan 13 megapikseliä. Puhelimen lasisen rakenteen sisälle kätkeytyy myös 3300 milliampeeritunnin akku, jota ladataan hyödyntäen USB-C-tyypin latausliitintä. Xperia XZ3:ssä kerrotaan olevan myös näytön rajoista löytyvät kosketustoiminnot. Käyttöjärjestelmänä Sony hyödyntää Googlen tuoreinta Android 9.0 Pie -versiota.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, milloin Sony on tuomassa puhelimen myyntiin. Hinnoittelun odotetaan nousevan kuitenkin 800 euron tietämiin.

Lähde: Winfuture.de

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android