HMDYleinen

Suomalaisvalmistajan HMD Aura -älypuhelin esiteltiin – Vuosia vanha ohjelmisto, eikä yhtään luvattua Android-päivitystä

HMD Aura

Suomalainen HMD Global on julkistanut jälleen uuden omaa HMD-brändiä kantavan älypuhelimen. Kyseessä on HMD Aura, joka on lähtötason älypuhelin. Teknisesti laite ei yllätä, mutta ohjelmiston osalta HMD osaa yllättää tarjoamalla vanhan Androidin jo heti tuoreeltaan.

HMD Aura -puhelimessa on paljon samoja tekniikoita kuin Nokia C22 -puhelimessa, mutta muotoilu on hieman uudistunut. Muotoilu on kulmikas, sillä kehys ja pinnat ovat tasaiset. HMD ilmoittaa mitoiksi 163,86 x 75,51 x 8,9 millimetriä ja painoa on 175 grammaa. Värejä on kaksi, jotka ovat violetinsävyinen Indigo Black sekä vihreä Glacier Green.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD Aura

Puhelimessa on 6,56 tuuman kokoinen LCD-näyttöpaneeli, jossa on HD+ -tarkkuus (1612 x 702). Näytössä on 20:9-kuvasuhde, 60 hertsin virkistystaajuus, 430 nitin kirkkaus sekä etukameraa varten tehty pisaramainen lovi.

Tehoista on vastaamassa Unisoc 9863AI -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 4 gigatavua RAM-muistia sekä tuki 4 gigatavulle virtuaalista RAM-muistia. HMD Aurassa on 64 tai 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa, jonka lisäksi tuettuna on muistikortti aina teratavuun asti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD Aura tarjoilee Bluetooth 4.2 -yhteyden, USB-C-liittimen sekä perinteikkään kuulokeliittimen. Sormenjälkilukija on asetettuna laitteen takaosaan. Kaiuttimia on yksi ja myös mikrofoneja on yksi. Akku on kooltaan 5000 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata 10 watin teholla USB-C-liittimen kautta.

Kameroita on takaosassa kaksi, jotka ovat 13 megapikselin pääkamera automaattitarkennuksella sekä 0,08 megapikselin apukamera. Etuosassa on yksi 5 megapikselin tasoinen selfiekamera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD hyödyntää Googlen jo melko iäkästä Android 13 -käyttöjärjestelmää vuodelta 2022. Puhelimelle on luvattu kahden vuoden ajan vuosineljänneksittäin julkaistavia tietoturvapäivityksiä. Yhtäkään Android-päivitystä HMD ei puhelimelle lupaa, joten viime vuoden Android 14 -versiota ei kannata odottaa.

HMD Aura on saatavilla valituissa maissa ja ainakin Australiassa hinnaksi on kerrottu 179 Australian dollaria 4 + 64 gigatavun versiossa. Suoraan muunnettuna hinta olisi noin 110 euroa.

Lähde: HMD Aura -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Pasa mikä paska siis ei jatkoon

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD