SuuntoYleinen

Suunto 9 Peak Pro -urheilukello julki – 21 päivän akunkesto ja paljon muuta 499 euron lähtöhinnalla

Suunto 9 Peak Pro

Suunto on julkistanut tänään uuden GPS-urheilukellon, joka kantaa nimeä Suunto 9 Peak Pro. Kello on suomalaista käsityötä ja valmistettu sataprosenttisesti uusiutuvalla energialla. Samalla se on Suunnon ensimmäinen malli, jonka hiilijalanjälki on laskettu kauttaaltaan ja kompensoitu täysin.

Elinkaarensa aikana Suunto 9 Peak Pro tuottaa vain 7,50 kiloa hiilidioksidia, joka vastaa 44 kilometrin matkaa fossiilista polttoainetta käyttävällä autolla kuljettuna. Suunto 9 Peak Pron palkittu muotoilu mahdollistaa lujuutensa lisäksi sen, että malli on yksi kaikkein ohuimmista (10,8 mm) ja kevyimmistä GPS-urheilukelloista. Titaani versio painaa 55 gramma ja teräsmalli 64 grammaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Valmistuksessa on käytetty laadukkaita materiaaleja, ja urheilijat ympäri maailman ovat testanneet sen vahvuutta vaikeissa olosuhteissa. Malli täyttää Yhdysvaltojen asevoimien MIL-STD-810H-lujuusstandardin. Suunto 9 Peak Pro on testattu olosuhteissa, joissa kello altistuu äkillisille lämpötilan vaihteluille, alhaisille lämpötiloille, paineelle sekä hiekan, jään ja suolaisuuden vaikutuksille. Kelloa voi myös helposti käyttää pyöräilymatkojen tallentamiseen ja hiilidioksidipäästöjen mittaamiseen ja vähentämiseen.

”Suunto 9 Peak Prossa on uusi, entistä tehokkaampi siru, joka nostaa sen suorituskyvyn täysin uudelle tasolle. Samalla siinä on luokkansa paras akunkesto saman kokoluokan tuotteista”, kertoo Suunnon tuotejohtaja Sami Männistö. ”Uuden käyttöliittymän myötä tulevat isommat kuvakkeet ja numerot sekä valkoiset ja värilliset taustaelementit tekevät käytöstä entistä intuitiivisempaa ja selkeämpää. Näin urheilijat voivat keskittyä juuri siihen, mitä osaavat parhaiten.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suunto 9 Peak Pro tarjoaa parhaan akunkeston kaikista Suunnon kelloista. Akkutiloja on yhteensä kolme, jotka ovat Performance, Endurance ja Tour. Normaalissa päivittäisessä käytössä akku kestää 21 päivää, Performance-tilassa 40 tuntia, Endurance-tilassa 70 tuntia ja Tour-tilassa 300 tuntia. Suunto 9 Peak Pro muodostaa yhteyden neljään satelliittijärjestelmään (GPS, GLONASS, GALILEO, BEIDOU) ja 32:een yksittäiseen satelliittiin samanaikaisesti. Tämä mahdollistaa paremman tarkkuuden GPS:n kannalta haastavissa olosuhteissa, kuten korkeiden rakennusten alapuolella tai vaikkapa alhaalla vuoristolaaksoissa.’

Kellossa on itsessään 1,2 tuuman kokoinen näyttö. Kello pystyy mittaamaan käyttäjänsä aktiivisuutta, sillä se tukee akseleiden, sykkeen, unen, kaloreiden, stressin ja monen muun mittarin seuraamista. Kelloon on laitettu mukaan 97 erilaista urheilutilaa, mutta mukana on myös mahdollisuus luoda mukautettuja urheilutiloja. Suunto tarjoaa kellossa myös ilmanpaineeseen perustuvan korkeusmittarin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kello on myös vesitiivis 100 metriin asti ja se mittaa vedenalaista syvyyttä 10 metriin asti. Suunnon mukaan uutuuskello tukee ohjelmistopäivityksien asentamista langattomasti.

Yhdessä Suunto-sovelluksen ja kumppanipalveluiden kanssa Suunto 9 Peak Pro tarjoaa käyttäjilleen useita reitinhakuvaihtoehtoja, vaiheittaista opastusta sekä hyvin edistyneitä harjoitustyökaluja. Suunto-sovelluksen lämpö- ja 3D-karttojen sekä erilaisten karttatasojen avulla reittien löytäminen ja uusien reittien luominen on helppoa.

Suunto 9 Peak Prosta on julkaistu kuusi eri versiota, josta neljä on valmitettu ruostumattomasta teräksestä (499 €) ja kaksi titaanista valmistettua mallia (629 €). Saatavilla on myös laaja valikoima rannekkeita kaikkiin tyyleihin. Kello on ennakkotilattavissa 11. lokakuuta ja ostettavissa kaupoista 25. lokakuuta lähtien.

Lähde: Suunnon tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Suunto