MediaTekYleinen

MediaTek julkisti Dimensity 1080 -järjestelmäpiirin keskihintaisille Android-puhelimille

MediaTek Dimensity 1080

MediaTek on julkistanut uuden keskihintaluokan puhelimiin suunnatun Dimensity 1080 -järjestelmäpiirin. Kyseessä on seuraaja Dimensity 920 -järjestelmäpiirille, johon verrattaessa MediaTek lupaa parempaa suorituskykyä, pienempää virrankulutusta ja parempia kameratoteutuksia.

Dimensity 1080 koostuu kahdeksasta ytimestä, joista kaksi tehokkainta toimii 2,6 GHz:n kellotaajuudella ja perustuvat Cortex-A78-ytimiin. Grafiikkaprosessorina toimii Mali-G68 ja järjestelmäpiiri on valmistetut 6 nanometrin prosessilla. MediaTek on myös tuonut tuen HyperEngine 3.0 -tekniikalle, jonka luvataan parantavan pelikokemusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suurimmat uudistukset nähdään järjestelmäpiirin kameratoiminnoissa. Dimensity 1080 tukee korkeintaan 200 megapikselin tasoisia kamerasensoreita aikaisemman 108 megapikselin sijasta. Kehittyneemmän kuvasignaaliprosessorin ansiosta Dimensity 1080 tukee myös HDR-videokuvausta 4K-tarkkuudella.

Järjestelmäpiiri tukee 5G-yhteyksiä sub-6GHz:n taajuudella, mutta mmWave-verkkoja ei tueta. Dimensity 1080 -piirin saavat puhelimet voivat tukea myös Wi-Fi 6 -verkkoja. MediaTekin mukaan järjestelmäpiirin suorituskyky sekä verkkotuet takaavat esimerkiksi sulavan pelikokemuksen joka tilanteessa.

MediaTekin mukaan Dimensity 1080 tullaan näkemään markkinoilla vuoden 2022 viimeisellä neljänneksellä, eli loka-joulukuussa.

Lähde: MediaTekin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:MediaTek