HuaweiYleinen

Taittuvanäyttöinen Huawei Pocket S -puhelin julkaistiin – reilulla 800 eurolla 120 hertsin näyttö ja kehittyneet kamerat

Huawei Pocket S

Huawei on esitellyt kotimarkkinoillaan uuden Huawei Pocket S -älypuhelimen, joka on karsittu versio yhtiön viime vuonna julkaisemasta Huawei P50 Pocket -mallista. Huawei on pyrkinyt tuomaan hintaa alemmaksi ja samalla tarjoaa puhelinta useissa tyylikkäissä väreissä.

Huawei Pocket S on valmistettu alumiinista ja lasista, mutta Huawein mukaan keskiössä on ollut kompakti toteutus. Puhelin on avattuna vain 7,2 millimetriä paksu, suljettuna 15,2 millimetriä paksu ja 75,5 millimetriä leveä, joiden luvataan parantavan käytettävyyttä yhdellä kädellä. Painoa laitteella on 190 grammaa. Huawei Pocket S on esitelty kuudessa väriversiossa, jotka ovat hopea, musta, sininen, vihreä, keltainen sekä vaaleanpunainen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen sisäpuolelta löytyy 6,9 tuuman taittuva OLED-näyttöpaneeli, jossa on 21:9-kuvasuhde, Full HD+ -tarkkuus (2790 x 1188) sekä 120 hertsin virkistystaajuus. Näytössä on myös tuki HDR-tekniikalle. Näytön yläosaan Huawei on tehnyt etukameraa varten reiän, joka löytyy keskitetysti.

Huawei on laittanut puhelimen ulkopuolelle pyöreän 1,04 tuuman OLED-näyttöpaneelin 60 hertsin virkistystaajuudella. Näytössä on 340 x 340 pikselin tarkkuus, joka tekee 328 pikseliä tuumaa kohden. Pikkunäytössä pystytään näyttämään kellonaika, ilmoitukset, hallita musiikkia tai näyttää erilaisia animaatioita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista Huawei Pocket S -puhelimessa on vastaamassa Qualcommin keskihintaluokan Snapdragon 778G 4G -järjestelmäpiiri. Kyseessä on suurin muutos tekniikassa, sillä P50 Pocket tarjosi vielä tehokkaan Snapdragon 888 4G -piirin. Huawei on varustellut Pocket S -puhelimen 8 gigatavun RAM-muistilla sekä 128 tai 256 gigatavun sisäisellä tallennustilalla.

Kameroita Huawei Pocket S -puhelimen takaosaan on saatu kaksi, jotka ovat 40 megapikselin pääkamera (f/1.8, 26mm) sekä 13 megapikselin ultralaajakulmakamera (f/2.2, 13mm). Huawei on panostanut vahvasti kuvaukseen, sillä kuvien kerrotaan olevan kilpailijoita parempia hämärässä ja käytössä on Huawein oma XMAGE-kamerabrändi. Takaosan kameroita pystyy käyttämään myös selfiekuvaamiseen erillisen pienen näytön avustuksella. Puhelimen sisäpuolella on 10,7 megapikselin selfiekamera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei hyödyntää uutuuspuhelimessa kylkeen sijoitettua sormenjälkilukijaa, joka helpottaa lukituksen avaamista. Akunkesto on 4000 milliampeeritunnin akun varassa ja sitä pystytään lataamaan 40 watin tehoisella pikalatauksella. Käyttöjärjestelmänä toimii Kiinan markkinoilla Huawein oma HarmonyOS 3.

Huawei on ilmoittanut uutuuspuhelimen tulevan myyntiin Kiinan markkinoilla marraskuussa. Hintaa 8 + 128 gigatavun versiossa on 5988 juania, eli noin 831 euroa. Lisäksi kalliimpi 8 + 256 gigatavun versio maksaa 6488 juania, eli noin 900 euroa ja 8 + 512 gigatavun versio maksaa 7488 juania, eli noin 1039 euroa. Huawei ei ole vielä kertonut aikeista tuoda puhelinta myyntiin globaalisti.

Lähde: Huawei

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei