SamsungYleinen

Taittuvanäyttöinen Samsung Galaxy Z Fold 2 -huippupuhelin julki – ennakkomyynti alkaa 1. syyskuuta

Samsung julkaisi jo aikaisemmin 5G-yhteyksillä varustellun Galaxy Z Flip 5G -älypuhelimen, mutta nyt taittuvanäyttöisten puhelimien valikoima on laajentunut myös täysin uudella Galaxy Z Fold 2 -älypuhelimella. Uutuuspuhelimessa Samsung on korjannut erityisesti alkuperäisen Galaxy Foldin heikkouksia sekä onnistunut myös tuottamaan erittäin vaikuttavalta näyttävän laitteen, jossa nähdään viittauksia Galaxy Note20 -puhelimiin, mutta unohtamatta kuitenkaan alkuperäisen Galaxy Foldin uniikkia toteutusta.

Galaxy Z Fold 2 -puhelimessa on aikaisempaa suuremmat näytöt, paremmat kamerat sekä vihdoin myös 5G tuki oletusarvoisesti. Rakenteeltaan uutuuspuhelin on alumiinia sekä lasia. Uutuuspuhelimessa Samsung käyttää ulkopuolella 6,23 tuuman Super AMOLED -näyttöpaneelia, jossa on Full HD+ -tarkkuus. Puhelimen sisäpuolelta paljastuu avattaessa suuri 7,6 tuuman Dynamic AMOLED -näyttöpaneeli, joka taittuu keskeltä kahtia kirjan tavoin. Näytössä on 2152 x 1536 pikselin tarkkuus, 5:4-kuvasuhde sekä 120 hertsin virkistystaajuus. Näyttöön on saatu myös tuki HDR10+ -toistolle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista on vastaamassa tietojen mukaan Qualcommin tuorein huippuluokan Snapdragon 865+ -järjestelmäpiiri, jonka rinnalta löytyy Snapdragon X55 -5G-modeemi. Galaxy Z Fold 2 tukee oletusarvoisesti viidennen sukupolven mobiiliverkkoyhteyksiä niin non-standalone kuin standalone -tekniikoilla.

Galaxy Z Fold 2 on julkaistu kahdessa väriversiossa, jotka ovat Mystic Black ja Mystic Bronze. Toistaiseksi Samsung ei ole vahvistanut tarkkaan Galaxy Z Fold 2 -puhelimen hinnoittelua tai saatavuutta. Lisäksi Samsung on ollut myös varsin vaitonainen puhelimen tarkoista teknisistä tiedoista. Tarkempaa julkaisua odotetaan kuitenkin 1. syyskuuta, jolloin myös laitteen ennakkomyynti alkaa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Eli yks Samsungin turhake romu.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung