MotorolaYleinen

Tällainen on Motorolan uusi taittuvanäyttöinen konseptilaite – Voidaan muuntaa älykelloksi tai käyttää kuten tavallista älypuhelinta

Vasemmalla Motorolan ”Adaptive Display” -konseptilaite sekä oikealla vanhempi rullautuva konseptipuhelin.

Motorola esitteli medioille MWC-messujen yhteydessä yhtiön uusinta konseptilaitedemoa, joka kantoi nimeä ”Adaptive Display”. Kyseessä on laite, jota esiteltiin myös Lenovo Tech Worldissa viime vuonna. Se on jatkoa Motorolan aikaisemmalle rullattavanäyttöiselle konseptilaitteelle. Motorola on koittanut löytää uusia tapoja hyödyntää taittuvaa näyttöteknologiaa.

Uudessa Adaptive Display -konseptilaitteessa on Full HD+ -tasoinen 6,9 tuuman kokoinen pOLED-näyttö, joka voidaan taivuttaa ja muovata eri muotoihin käyttäjän tarpeiden mukaan. Käyttäjät voivat kietoa laitteen ranteensa ympärille, jotta he voivat olla yhteydessä toisiinsa liikkeellä ollessaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Laite tuo mukanaan täyden Android-kokemuksen kuten mikä tahansa puhelin. Pystyasennossa laitetta voidaan säätää itsestään seisovaan asentoon, ja siinä toimii pienempi täysi Android-versio 4,6 tuuman näytöllä. Käyttäjät voivat myös kääriä laitteen ranteensa ympärille saadakseen samanlaisen kokemuksen kuin Motorola Razr 40 Ultran ulkopuolen näytöllä.

Konseptia päästiin ihastelemaan Motorolan järjestämässä tilaisuudessa, joten otimme hieman tuntumaa laitteeseen. On kuitenkin hyvä todeta, että kyseessä ei ole laite, joka olisi lähellekään valmis markkinoille, vaan mielenkiintoinen idea hyödyntää taittuvaa paneelia uudella tavalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Laite voidaan kiinnittää ranteeseen, jolloin se toimii älykellon tavoin, mutta sitä voidaan käyttää myös täysin samalla tavalla kuin perinteistä älypuhelinta. Toteutuksessa on potentiaalia, mutta nykyisellään hieman kömpelön suuri. Jos laitteesta saisi ohuemman ja taipuvamman, niin silloinhan älykellon ja puhelimen yhdistäminen on mielenkiintoinen idea.

Konseptin kanssa Motorola demosi myös tekoälyyn perustuvaa puhelimen personointia. Ominaisuus oli integroituna suoraan laitteeseen ja sen avulla käyttäjä voi yksinkertaisesti ottaa kuvan esimerkiksi omasta asustaan, ja sen jälkeen puhelin käynnistää tekoälyn avustuksella taustakuvan generoinnin. Generaattori luo useita erilaisia ja uniikkeja taustakuvia, jotka sopivat käyttäjän henkilökohtaiseen tyyliin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Taustakuvissa voi olla esimerkiksi samanlaista värimaailmaa ja kuvioita kuin käyttäjän asussa, mikä tekee puhelimesta tyylikkään osan omaa asukokonaisuutta. Motorolan mukaan tämän avulla laitteesta voidaan tehdä ainutlaatuisempi ja osa kokonaisuutta.

Onko nämä Motorolan konseptidemot sitten älypuhelimien tulevaisuus? Sen vasta tietää muutaman vuoden päästä, mutta nykyisellään ainakin Adaptive Display -demo oli hyvin alkuvaiheessa ja vain osoitus siitä, mihin taittuvilla näytöillä voidaan päästä. Tekoälyyn perustuva taustakuvagenerointi on jo tätä päivää, joten siinä ei ole mitään suurta mullistusta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Motorola