MicrosoftWindows 10Yleinen

Tällaisia tehopakkauksia uudet Lumia 950 ja Lumia 950 XL -huippupuhelimet ovat

Lumia-950-XL-gallery-2-DSIM-jpg

Microsoft on juuri esitellyt lehdistötilaisuudessaan odotetusti uudet Lumia 950 ja Lumia 950 XL -huippupuhelimet. Uusia Lumioita on odotettu jo jonkin aikaa, mutta nyt nämä uutukaiset on julkaistu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lumia 950 XL on puhelimista suurin, sillä siitä löytyy 5,7-tuuman Quad HD -tarkkuinen näyttö. Puhelimesta löytyy luonnollisesti uusin Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmä, jota Microsoft kehuskelee Windows 10 kanssa ”yhdeksi” Windowsiksi.

Lumia 950 XL

Lumia 950 XL

Microsoft kehuu Lumia 950 XL puhelinta yhtiön tehokkaimmaksi puhelimeksi, joka varmasti pitää paikkansa, sillä puhelimesta löytyy kahdeksan ytiminen Qualcomm Snapdragon 810, 2,2 GHz -järjestelmäpiiri. Puhelin tukee odotetusti pikalataustoimintoa ja siitä löytyy USB-C-tyypin USB -liitin. Laitteesta löytyy suuri 3340 milliampeeritunnin akku, joka on vaihdettavissa. Puhelin tukee myös Microsoftille tyypillisesti langatonta latausta.

Puhelimista tulee saataville tavallinen yhden SIM-kortin versio sekä kahden SIM-kortin versio.

Microsoft jatkaa kameroiden osalta tutulla linjalla, sillä uusista puhelimista löytyy 20 megapikselin takakamera sekä 5 megapikselin etukamerat. Puhelimista löytyy myös huhutut LED-kolmoissalamat sekä Rich Capture -automaattikuvaus. Valitettavasti Microsoft ei käyttänyt tilaisuudessa aikaa juurikaan esittelläkseen puhelimien kameraominaisuuksia.

Lumia 950

Lumia 950

Uudet Lumia 950 ja Lumia 950 XL saivat tuen myös Windows Continuum -ominaisuudelle. Liittämällä puhelimen Microsoft Display Dockiin siirtyy puhelimen näyttö ulkoiselle suuremmalle näytölle, jolloin voi käyttää esimerkiksi Office-sovelluksia suuremmalla näytöllä hiiren ja näppäimistön kanssa. Tämän ansiosta puhelin muuttuu ”oikeaksi” tietokoneeksi tarvittaessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lumia 950 taasen ei eroa Lumia 950 XL -mallista mitenkään radikaalisti, muuta kuin näyttönsä ansiosta. Lumia 950 perustuu 5,2-tuuman Quad HD -näyttöön. Puhelimesta löytyy myös hieman tehottomampi kuusiytiminen Snapdragon 808, 1,8 GHz -järjestelmäpiiri.

Lumia 950 XL ja Lumia 950 tulevat myyntiin marraskuussa, ja puhelimien hinnoiksi kerrotiin 549 dollaria (Lumia 950) sekä 649 dollaria (Lumia 950 XL). Microsoft ei ole vielä kertonut, milloin uutukaiset saadaan täällä Suomessa myyntiin ja millä hinnalla, eli nämä selviävät myöhemmin.

Lisätietoja saat laitteiden virallisilta tuotesivuilta:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lumia 950 -tuotesivu

Lumia 950 XL -tuotesivu

Microsoft Display Dock -tuotesivu

Lumia-950-XL-DSIM-hero-jpg

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Microsoft