FairphoneYleinen

Tältä näyttää eurooppalaisvalmistajan tuleva Fairphone 5 -älypuhelin – pääpaino eettisyydessä ja pitkäikäisyydessä

Fairphone 5 / Kuva: Android Authority

Yksi harvoista eurooppalaisista älypuhelinvalmistajista on Alankomaissa majapaikkaansa pitävä Fairphone. Yhtiöltä nähtiin viimeksi vuoden 2021 syksyllä uutuuspuhelin, mutta nähtävästi uutta versiota voidaan odottaa lähikuukausina. Android Authority -sivusto on saanut käsiinsä kuvia tulevasta Fairphone 5 -puhelimesta.

Fairphone on panostanut alusta lähtien eettisyyteen, ekologisuuteen sekä pitkäikäisyyteen kaikissa tuotteissaan. Nämä arvot ovat näkyneet puhelimien helppona korjattavuutena sekä jopa viiden vuoden päivitystukena. Odotettavasti uudessa Fairphone 5 -puhelimessa tullaan jatkamaan tuttua strategiaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Julkaistujen vuotokuvien perusteella Fairphone 5 -puhelimessa tullaan viemään eteenpäin Fairphone 4 -puhelimessa nähtyä muotokieltä. Tarkat tuotekuvat eivät jätä enää juurikaan mielikuvitukselle varaa. Selvin muutos nähdään etuosassa, jossa näytön pisaralovi on vaihtunut etukamerareikään. Näytön kehykset näyttävät kohtalaisilta.

Puhelimen runko on valmistettu metallista, sillä siinä on muovisia antennijuovia. Puhelimen alareunassa on kaiutin, USB-C-liitin sekä mikrofoni. Yläreunassa on ainoastaan yksi mikrofoni. Oikeaan reunaan on tuotu äänenvoimakkuuspainikkeet sekä virtapainike, jossa on todennäköisesti integroituna sormenjälkilukija. Vasemmassa reunassa on vain mikrofoni.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Fairphone 5:n takaosassa nähdään kolmiomainen kamera-alue, jossa on kaksi kamerasensoria, LED-salamavalo sekä todennäköisesti lasersensori. Takaosa on todennäköisesti muovia ja se on selvästi irrotettavissa. Kuvissa Fairphone 5 nähdään mustana, sinisenä sekä läpinäkyvänä.

Yhdessä kuvista puhelin on myös purettuna osiin, joka vahvistaa modulaarisen rakenteen. Kuvan perusteella Fairphone 5 -puhelimesta pitäisi helposti saada irti takakuori, akku, kaiutin, latausportti, kamerat sekä näyttö. SIM-korttipaikan sekä muistikorttipaikan Fairphone on vienyt puhelimen sisälle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi Fairphone 5 -puhelimen tarkoista teknisistä tiedoista ei ole vuotoja. Edeltäjämallissa käytettiin Snapdragon 750G -järjestelmäpiiriä, joten tällä kertaa puhelimeen on todennäköisesti saatu Snapdragon 7- tai 8 -sarjan järjestelmäpiiri. Odotettavasti lisää vuotoja puhelimesta kuullaan lähempänä julkaisua.

Fairphone 5 / Kuva: Android Authority

Lähde: Android Authority

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Fairphone