Yleinen

Tämä uutuuspuhelin estää alastonkuvien ottamisen – ilmoittaa siitä myös vanhemmille

Japanissa on julkaistu erikoinen älypuhelin, joka kantaa nimeä Tone E20. Kyseisen puhelimen yksi ominaisuuksista on estää alastonkuvien ottaminen sekä ilmoittaa siitä vanhemmille. Puhelin on luonnollisesti suunnattu lapsille ja nuorille.

Tone E20 -puhelin käyttää tekoälyä, jonka avulla kamerasovellus tunnistaa alastonkuvat. Jos kamerasovellus tunnistaa alastonkuvan, niin se ei luonnollisesti tallennu puhelimen galleriasovellukseen. Puhelin pystytään myös liittämään vanhempien laitteisiin, jolloin vanhemmille lähetetään ilmoitus, kun puhelimella yritetään ottaa alastonkuvia. On kuitenkin hyvä huomata, että alastonkuvien tunnistaminen toimii todennäköisesti vain Tone E20:n omalla kamerasovelluksella, eikä kamera tunnista alastonkuvien taltioimista kolmannen osapuolen sovelluksilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Japanilaisyritys on kuitenkin keksinyt tekoälylle uuden käyttötarkoituksen, jollaiseen ei ole aikaisemmin älypuhelimissa törmätty. Yleisemmin tekoälyllä on puhelimien kameroissa pyritty parantamaan kuvien laatua sekä värimaailmaa. Tone Mobile pyrkii kuitenkin suojaamaan lapsia ja nuoria alastonkuvien leviämiseltä jo kuvausvaiheessa estämällä kuvaamisen.

Itse Tone E20 -puhelin on varsin perinteinen alemman hintaluokan laite. Puhelin tarjoaa Helio P22 -järjestelmäpiirin, 12 megapikselin kolmoiskameran sekä 3900 milliampeeritunnin akun. Laitteen näyttö on kooltaan 6,26 tuumaa ja se on tarkkuudeltaan HD+ -tasoa. Etukameran tarkkuus on 8 megapikseliä ja Tone E20 perustuu Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmään.

Japanissa puhelin maksaa 19800 jeniä, joka on noin 160 euroa. Uutuuslaite on tarkoitettu vain Japanin markkinoille, joten sitä tullaan tuskin koskaan näkemään globaaleilla markkinoilla. Jää kuitenkin nähtäväksi tuleeko jokin tunnetumpi valmistaja tarttumaan samaan ratkaisuun tulevaisuudessa.

Lähde: Tone Mobile (Tone E20 -tuotesivu)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen