AppleYleinen

Tämän ”Apple-pillerin” avulla et hukkaa enää mitään – Apple esitteli 35 euron hintaisen AirTagin

Apple on julkaissut vuosien mittaisten huhujen ja vuotojen jälkeen AirTag-lisälaitteen, jonka avulla tavarat eivät enää huku. Pieni pillerin muotoinen AirTag kiinnitetään haluttuun esineeseen tai tavaraan, jonka jälkeen sen liikkeitä ja sijaintia pystytään seuraamaan Applen laitteiden kautta.

AirTagit yhdistetään Apple ID:hen, jonka jälkeen sitä voidaan kontrolloida Applen puhelimilla Missä on -sovelluksen kautta. Lisäksi laitteet liitetään osaksi Find App -verkostoa. Sovelluksen kautta voidaan helposti löytää AirTagin viimeisin sijainti sekä samalla nähdään, ollaanko lähellä laitetta Bluetooth-signaalin avulla. AirTagit ovat IP67-luokituksen mukaisesti myös vedenkestäviä, joten niitä voidaan käyttää esimerkiksi ulkona.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jokaisessa AirTag-lisälaitteessa on CR2032-standardin paristo, jonka kerrotaan tarjoavan ainakin vuoden käyttöajan. Lisäksi pariston kerrotaan olevan helposti käyttäjän itse vaihdettavissa. Apple hyödyntää AirTagissa ultralaajakaistaista Apple U1 -sirua.  AirTag on halkaisijaltaan vain 31,9 millimetriä ja paksuutta sillä on 8 millimetriä. Painoksi Apple on ilmoittanut 11 grammaa.

Applen oman verkkokaupan kautta tilattaessa kuluttajat pystyvät kustomoimaan AirTag-lisälaitteensa omannäköisekseen jopa 31 erilaisella emojilla tai omavalintaisella tekstillä. Apple esitteli laitteelle myös lisäosia, joilla AirTag voidaan helpommin yhdistää tavaroihin kiinni.

AirTagien ennakkomyynti alkaa 23. huhtikuuta ja toimitukset käynnistyvät 30. huhtikuuta. Applen mukaan yksi AirTag maksaa 35 euroa ja neljän paketissa ostettaessa hinta on 119 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Apple

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple