MicrosoftWindows 10

Tässä on Microsoft Surface Laptop – tyylikäs läppäri huikeilla ominaisuuksilla

Surface Laptop

Microsoft on tänään esitellyt odotuksien mukaisesti uuden Surface Laptop -laitteen. Kyseessä on perinteinen kannettava tietokone, jossa käytetään tänään julkaistua Windows 10 S -käyttöjärjestelmäversiota. Windows 10 S on kevennetty versio Windows 10:stä, sillä siihen voi asentaa esimerkiksi sovelluksia vain Windowsin omasta kaupasta.

Uutuuslaitteessa on siis vakiona uusi Windows 10 S -versio, mutta käyttäjät voivat halutessaan päivittää sen aitoon Windows 10 Pro -versioon ilmaiseksi tämän vuoden ajan. Normaalisti päivittäminen tulee kustantamaan 49 dollaria. Hinnoittelua Suomessa ei ole vielä paljastettu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Surface Laptop -laitteen yleisiin teknisiin ominaisuuksiin kuuluu 13,5 tuuman PixelSense -näyttö, jonka kuvasuhde on 3:2 ja tarkkuutta löytyy 2256 x 1504 pikseliä (201 PPI). Laitteen näytössä on myös tuki 10 pisteen monikosketukselle sekä Surface-kynälle. Näyttöä on suojaamassa Corning Gorilla Glass 3 -lasi.

Uudessa Surfacessa on yksi USB 3.0 -liitäntä, normaali kuulokeliitäntä, Mini DisplayPort -liitäntä sekä tuttu Surface Connect -latausliitin. Surface Laptopista ei löydy takakameraa, mutta edessä on 720p HD -kamera, joka toimii myös Windows Hello -kasvokirjautumisen kamerana. Microsoft lupaa laitteen akun kestävän jopa 14,5 tuntia videoiden katselua. Surface Laptopin fyysiset mitat ovat 308,1 mm x 223,27 mm x 14,48 mm ja painoa löytyy 1 252 grammaa.

Surface Laptop tulee saataville neljässä eri kokoonpanossa seitsemännen sukupolven Intel Core i5 ja Core i7 -suorittimilla. Core i5 -suorittimen kaveriksi on mahdollista saada 128 gigatavun SSD-asema ja 4 gigatavua RAM-muistia tai vaihtoehtoisesti 256 gigatavun SSD-asema ja 8 gigatavua RAM-muistia. Core i7 -suorittimen kanssa vaihtoehtoina ovat 256 gigatavun SSD-asema sekä 8 gigatavua RAM-muistia tai vaihtoehtoisesti 512 gigatavun SSD-asema ja 16 gigatavua RAM-muistia. Grafiikkasuorittimena Core i5 -versiossa toimii Intel HD 620 ja Core i7 -versiossa Intel Iris Plus Graphics 640.

Nähtävästi Suomessa tulee saataville vain platinanvärinen versio, mutta tarkempaa hinnoittelua Suomen osalta ei ole vielä paljastettu. Yhdysvalloissa Surface Laptop maksaa halvimmillaan 999 dollaria. Kallein versio taasen 2 199 dollaria. Uutuuslaitteen ennakkomyynti alkoi Yhdysvalloissa tänään ja toimitukset alkavat 15. kesäkuuta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Mitkä tässä nyt on ne otsikon huikeat ominaisuudet?

Kommentoi

Lisää aiheesta:Microsoft