MicrosoftYleinen

Microsoft esitteli uudet Surface-laitteensa – tässä ovat Surface Laptop 5, Surface Pro 9 ja Surface Studio 2+

Microsoftin uusimmat Surface-laitteet.

Microsoft on esitellyt tänään globaalisti uudet Surface-tuotteensa. Microsoft on julkaissut jo kymmenen vuoden ajan Surface-tuotemallistoa ja nyt uudet tuotteet tarjoavat uusia tekniikoita sekä ennennäkemättömiä väriversioita. Uudet tuotteet ovat Surface Laptop 5, Surface Pro 9 sekä Surface Studio 2+. Lisäksi Microsoft esitteli muutaman muunkin uutuustuotteen.

Surface Laptop 5

Surface Laptop 5

Surface Laptop 5 -laitteessa Microsoft on keskittynyt vain pieniin muutoksiin, mutta säästänyt tutun muotoilun ja tarjoaa laitetta tuttuun tapaan kahdessa koko versiossa. Surface Laptop 5 on tarjolla neljässä väriversiossa, jotka ovat Platinum, Sage, Matte Black sekä Sandstone.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Surface-kannettavassa on Microsoftin mukaan koko päivän kestävä akku. Se sisältää myös Thunderbolt 4 -liitännän, ja uusimman Intel Evo -alustan ansiosta Surface Laptop 5 on yli 50 % tehokkaampi kuin edeltäjänsä. Prosessorina on versiosta riippuen Core i5- tai Core i7. RAM-muistia on 8, 16 tai 32 gigatavua (LPDDR5x) sekä tallennustilaa 256 tai 512 gigatavua, mutta tarjolla on teratavun versio.

Surface Laptop 5:n 3:2-kuvasuhteella varustettu PixelSense-näyttö on saatavilla 13,5 tuuman ja 15 tuuman kokoisena. Molemmat mallit hyödyntävät Dolby Vision IQ -teknologiaa, joka tarjoaa Microsoftin parhaan mahdollisen kuvanlaadun, eloisat värit ja selkeän kontrastin kaikissa valaistusolosuhteissa. Surface Laptop 5:n laadukkaat kaiuttimet ja Dolby Atmos 3D -tilaääni tarjoavat mukaansatempaavan äänentoistokokemuksen, kun taas HD-etukamera ja Studio-mikrofonit mahdollistavat todenmukaisen kuvan ja kirkkaan äänen videopuheluissa.

Surface Laptop 5 on tilattavissa heti ja toimitukset alkavat loppuvuodesta 2022.  Hinnat yritysasiakkaille alkavat 1349 eurosta ja yksityisasiakkaille 1239 eurosta. Surface Laptop 5:n 15 tuuman sekä 13,5 tuuman versiot ovat saatavilla vain Platinum- ja Black-väreissä Suomen markkinoilla.

Surface Pro 9

Surface Pro 9

Surface Pro -laitteissa yhdistyvät kannettavan tietokoneen tehokkuus, tabletin monipuolisuus ja luovaan työskentelyyn tarvittavat työkalut, kuten kosketusnäyttö, kynä, tarkka kosketuslevy sekä näppäimistö. Surface Pro 9 nostaa Microsoftin mukaan rimaa entistä korkeammalle.

Surface Pro 9:n runko on alumiinia ja se on saatavilla uusissa anodisoiduissa alumiiniväreissä. Värit ovat Platinum, Graphite, Sapphire sekä Forest.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uutuuslaitteessa on myös tuttua integroitu jalusta ja kookas 13 tuuman PixelSense-näyttö. Näyttö ulottuu reunasta reunaan ja siinä on 2880 x 1920 pikselin tarkkuus sekä 3:2-kuvasuhde. Näytössä on myös 120 hertsin virkistystaajuus sekä tuki Surface Slim Pen 2 -kosketusnäyttökynälle.

Surface Pro 9

Laitteessa on myös HD-kamera, Omnisonic-kaiuttimet, suuntaavat mikrofonit ja kustomoitu G6-siru, jonka ansiosta kynän käyttäminen on entistäkin sulavampaa.

Suorituskyky on aina ollut Surface Pron suunnittelun keskiössä. Surface Pro 9:ssä on kaksi prosessorivaihtoehtoa, jotka ovat Thunderbolt 4 -liitännällä varustettu Intel Evo -alustaan perustuva 12. sukupolven Intel Core -prosessori ja 5G-yhteydell varustettu Qualcomm Snapdragon -pohjainen Microsoft SQ 3 -prosessori. Kumpikin vaihtoehto tarjoaa Surface Prolle ominaisen suorituskyvyn ja koko päivän kestävän akun sekä Secured-core-ominaisuudet, jotka ovat aiemmin olleet saatavilla vain Laptop Go 2 -mallissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Intel Evo -alustan Intel Core -prosessori tuo Surface Pro -laitteisiin tehoa ja suorituskykyä. Microsoftin mukaan se tukee moniajoa, mahdollistaa pöytäkoneeseen verrattavan tuottavuuden ja kestää raskaitakin työkuormia. Thunderbolt 4 puolestaan mahdollistaa nopean tiedonsiirron ja usean 4K-näytön samanaikaisen käytön sekä tukee ulkoista eGPU-näytönohjainta.

Microsoft SQ 3 -prosessori tarjoaa nopean 5G-yhteyden ja jopa 19 tunnin akunkeston. Lisäksi siinä on täysin uusi neuraaliprosessointia hyödyntävä Neural Processing Unit (NPU) -yksikkö, joka mahdollistaa uusia tekoälyominaisuuksia ja uudistaa yhteydenpidon ihmisten välillä. Surface Pro 9:n NPU-yksikkö kykenee suorittamaan yli 15 biljoonaa laskutoimitusta sekunnissa ja tarjoaa uudenlaisia kokemuksia Windows Studio -tehosteiden avulla.

Surface Pro 9 on tilattavissa heti ja toimitukset alkavat loppuvuodesta 2022. Hinnat yritysasiakkaille alkavat 1369 eurosta ja yksityisasiakkaille 1259 eurosta. Surface Pro 9:n Intel Core -versio on saatavilla yksityisasiakkaille kaikissa väreissä. Yritysasiakkaille saatavilla olevat värivaihtoehdot ovat Platinum ja Graphite. SQ3-versio on saatavilla vain Platinum-värissä.

Surface Studio 2+

Surface Studio 2+

Microsoft julkaisi ensimmäisen Surface Studion vuonna 2016. Se oli uudenlainen laite, joka suuren 28 tuuman 3:2-kuvasuhteen näytön ja Zero Gravity -saranan ansiosta soveltui luovaan työhön ihanteellisesti. Nyt uusi Surface Studio 2+ on pieni päivitys aikaisemmin markkinoilla olleeseen toisen sukupolven versioon.

Surface Studio 2+ versioon on tuotu uusi Intel Core H-35 -prosessori, joka tarjoaa jopa 50 % aiempaa nopeamman suoritustehon. Lisäksi NVIDIA Ge Force RTX 3060 -näytönohjain tarjoaa kaksi kertaa paremman grafiikkatehon, minkä ansiosta 3D-suunnittelussa ja -mallinnuksessa voi nyt hyödyntää alan realistisinta säteenseurantagrafiikkaa.

Surface Studio 2+

Myös laitteen näyttöä, kameroita, Studio-mikrofoneja ja liitäntäportteja, mukaan lukien Thunderbolt 4 USB-C -liitännät on uudistettu. Windows 11:n ansiosta Surface Studio 2+ täyttää myös PC-tietokoneiden Secured-core-standardit.

Surface Studio 2+ on ennakkotilattavissa tänään ja toimitukset alkavat loppuvuodesta 2022. Hinnat yksityisasiakkaille alkavat 5409 eurosta.

Myös muita uutuuksia

Microsoft Presenter+

Microsoft Presenter+ on Teams-yhteensopiva kaukosäädin, joka on hyödyllinen esittäjille tarkoitettu työkalu. Sen avulla voi siirtyä helposti diojen välillä, laittaa äänet päälle tai pois päältä, ohjata yleisön huomion oikeaan paikkaan käyttämällä osoitinta ja liittyä kokoukseen nopeasti Microsoft Teamsissa tai muissa kokoussovelluksissa. Bluetooth-yhteydellä ja mukautettavilla komennoilla varustettu Microsoft Presenter+ on ensimmäinen Microsoft Teams -sertifioitu esittäjän työkalu.

Microsoft Audio Dock

Microsoft Audio Dock on neljällä eri liitäntäportilla (HDMI, 2x USB-C ja USB-A) ja PC-tietokoneiden pass-through-latauksella varustettu telakka, mikä auttaa parantamaan työpöydän järjestystä ja kohentamaan samalla äänentoistoa. Sen sisäänrakennetut Omnisonic-kaiuttimet tarjoavat ensiluokkaisen äänen, minkä lisäksi kaksi melua vähentävää mikrofonia ja integroitu mykistyksen hallinta varmistavat äänen selkeyden kokousten aikana.

Yksi uutuuspalveluista on Microsoft Designer, joka on uusi graafiseen suunnitteluun tarkoitettu Microsoft 365 -sovellus. Se hyödyntää tekoälyä, kuten tekoälyn avulla kuvia luovaa DALL∙E 2 -ohjelmaa. Microsoft Designer auttaa luomaan sisältöä omien teosten ja ideoiden pohjalta ja helpottaa esimerkiksi sosiaalisen median julkaisujen ja kutsujen nopeaa suunnittelua. Lisäksi se tarjoaa käyttäjille automaattisesti heidän tarpeisiinsa soveltuvia ainutlaatuisia kuvia ja malleja. Microsoftin tekoälyn ja DALL∙E 2 -tekoälyohjelman yhdistävä Designer-sovellus säästää aikaa ja parantaa luovan työn tuloksia käyttäjän taitotasosta riippumatta.

Microsoft aikoo lisätä nämä Microsoft Creator -työkalut, mukaan lukien DALL∙E 2 -integraation myös Bing-hakukoneeseen ja Edge-selaimeen osana uutta Image Creator -sovellusta. Tämän ansiosta sanoja voi käyttää hakujen tekemisen lisäksi myös luovaan työhön.

Lähde: Microsoftin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Microsoft