AppleYleinen

Tässä ovat uudistetut Apple Watch Series 7 -älykellot, joissa on suuremmat näytöt ja nopeampi lataus

Apple on esitellyt uusien iPhone 13 -puhelimien rinnalla myös uuden sukupolven Apple Watch Series 7 -älykellot, jotka ovat suuri päivitys verrattuna aikaisempiin älykelloihin. Huhut uutuuskelloista kävivät kiivaina ennen julkaisua, mutta osa etukäteen vuotaneista tiedoista paljastui myös vääriksi. Esimerkiksi täysin tasaisia kehyksiä ei Watch Series 7 -älykelloissa nähty.

Kyseessä ovat Applen mukaan kaikista kestävimmät Apple Watch -älykellot, sillä niissä on hieman pyöristetty muotoilu ja kaarevat sivut. Lisäksi kellot ovat valittavissa joko alumiinisena, ruostumattomana teräksenä tai titaanisena versiona. Applen mukaan Watch Series 7 -älykellot ovat myös IP6X-luokituksen mukaisesti pölynkestävät ja WR50-luokituksen mukaisesti vedenkestävät.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suurin yksittäinen uudistus on suurempi näyttö, vaikka kellojen kokoa ei ole kovastikaan suurennettu. Apple on saanut kehyksistä vain 1,7 millimetriä paksut ja ne ovat 40 prosenttia kapeammat kuin Watch Series 6 -älykelloissa. Näyttöä on onnistuttu kasvattamaan jopa 20 prosentilla.

Apple on pyrkinyt ottamaan kaiken hyödyn irti suuremmasta näytöstä. Uusi watchOS 8 -käyttöliittymä tarjoaa suuremmat painikkeet ja ilmoituksissa nähdään nyt aikaisempaa enemmän tekstiä. Apple Watch Series 7 -älykellot ovat varusteltuna myös ensimmäistä kertaa täydellä QWERTY-näppäimistöllä. Näppäimistöä voidaan käyttää normaalisti naputtelemalla näyttöä tai vaihtoehtoisesti liu’uttamalla. Applen QuickPath käyttää koneoppista ennustaakseen, mitä käyttäjä yrittää kirjoittaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple lupaa edelleen Watch Series 7 -älykelloille tutun 18 tunnin akunkeston, mutta latausta on nopeutettu jopa 33 prosentilla uuden USB-C-laturin ansiosta. Applen mukaan 45 minuutin latauksen jälkeen älykelloissa on 80 prosenttia akkua.

Applen mukaan uudet Watch Series 7 -älykellot tulevat myyntiin myöhemmin tämän syksyn aikana. Tarkkaa hinnoittelua Suomessa ei ole vahvistettu, mutta hinnat alkavat Yhdysvalloissa 399 dollarista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Apple

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple