NokiaOnePlusYleinen

Tässä vertailussa OnePlus- ja Nokia -puhelimet loistavat – ohjelmisto- ja tietoturvapäivitykset nopeasti koko mallistolle

Tutkimusyhtiö Counterpoint on julkaissut ”Trust Rankings” -raportin, joka perustuu neljään kohtaan; ohjelmistopäivityksiin, tietoturvapäivityksiin, tuotteiden laatuun sekä yrityksille suositeltuihin laitteisiin. Näiden neljän kohdan perusteella älypuhelinvalmistajat on pistetty paremmuusjärjestykseen, ja kärjestä löytyy HMD Globalin Nokia-puhelimet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia-puhelimet ovat raportin mukaan päässeet kärkeen muun muassa ajantasaisilla Android-versiopäivityksillä sekä tietoturvakorjauspäivityksillä. Counterpointin tutkimuksen mukaan HMD Global on päivittänyt kaikki mallistonsa 20 älypuhelinta Android 10 -käyttöjärjestelmään, joka tarkoittaa kaikkien Nokia-puhelimien saaneen päivityksen. Toinen valmistaja, joka ylpeilee Android 10 -päivityksen saatavuudella koko mallistolle on OnePlus. OnePlussan kaikki 7 älypuhelinta on jo päivitetty Android 10 -versioon.

HMD Globalin ja OnePlussan ohella listalla viiden parhaan valmistajan joukkoon pääsevät Samsung, Realme sekä Xiaomi. Kokonaisuudessaan Counterpointin tutkimus valmistajakohtaisesti Android-versiopäivityksistä on alapuolella.

Toinen mittaus, jossa HMD Globalin Nokia-puhelimet loistavat ovat kuukausittaiset tietoturvakorjaukset. Kaikki Nokia-puhelimet saavat Counterpointin mukaan tietoturvakorjaukset joka kuukausi. Toisena listauksessa on jälleen OnePlus, joka päivittää 90 prosenttia puhelimistaan joka kuukausi, kun taasen 10 prosenttia puhelimista päivitetään vuosineljänneksittäin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Jotkin älypuhelinbrändit panostavat tuotteidensa päivityksiin, kun taas toiset julkaisevat ohjelmisto- ja tietoturvapäivityksiä huomattavan viiveen jälkeen. Säännölliset ohjelmisto- ja tietoturvapäivitykset parantavat paitsi laitteiden yleistä käyttökokemusta, myös auttavat laitteita säilyttämään arvonsa. Oli yllättävää, että kaikilla kymmenen parhaan joukkoon mahtuvilla älypuhelinvalmistajilla ei ole selvää strategiaa, jolla niiden laitteiden käyttäjille tiedotettaisiin tietoturva- ja ohjelmistopäivitysten saatavuudesta. Uskomme, että tämän asian merkitys vain kasvaa, kun älypuhelimia käytetään kauemmin ja niihin luotetaan yhä enemmän. Nokia- ja OnePlus-laitteet pärjäsivät tältä osin hyvin”, kertoo Counterpoint Researchin Global Content Manager Ritesh Bendre.

Lähde: Counterpointin tutkimus (pptx)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Nokia