JollaSailfish OSSony

Tätä Jollan yhteistyö Sonyn kanssa tarkoittaa – ei vielä tietoa miten loppukäyttäjä Sailfish OS:llä varustetun Xperia-laitteen saa

Kerroimme aikaisemmin tällä viikolla suomalaisen Jollan aikeista tuoda Sailfish OS -käyttöjärjestelmä Sonyn Xperia-puhelimille. Mobile World Congress 2017 -messuilla Jolla kertoi myös uudesta Venäjän markkinoille suunnatusta INOI R7 -älypuhelimesta sekä Sailfish China -yhteenliittymästä, minkä tavoitteena on rakentaa oma mobiilikäyttöjärjestelmä Kiinan markkinoille.

Sony Xperia X ja Sailfish OS

Jollan ilmoituksista mielenkiintoa eniten herätti Sailfishin tuominen Sonyn puhelimille, mutta Jollan tiedote jätti kuitenkin paljon asioita vielä arvoitukseksi. Kysyimme Jollalta muutamaa lisätarkennusta koskien Sonyn osuutta projektissa ja sitä missä muodossa kuluttajat tulevat saamaan Sailfish OS:llä toimivia Sonyn Xperia-puhelimia. Kysyimme myös monia mietityttäneen asian siitä, tuleeko Jollan tekemän Sailfish OS -käyttöjärjestelmän käännös Xperia-puhelimille saamaan tuen Android-sovelluksille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jollan viestintäjohtaja Juhani Lassila kertoo SuomiMobiilille, että kyseessä on aito yhteistyö Sonyn Open Devices -ohjelman kanssa, mutta ei kuitenkaan paljasta, kuinka paljon Sonylla on itsellään näppinsä pelissä projektin kanssa. Lassilan mukaan yhteistyön tuloksena Jolla tuo Sony Xperia -laitteisiin virallisen Jollan tukeman Sailfish OS:n. Samalla Lassila vahvistaa myös, että Xperia-laitteille tehty Sailfish OS on täydellinen versio, josta löytyy näin ollen ehdottomasti myös tuki Android-sovelluksille.

Sonyn Xperia -laitteita, joissa on Sailfish OS -käyttöjärjestelmä tullaan Lassilan mukaan tarjotaan Jollan lisensointikumppaneille ja yhteisöjäsenille. Lassila ei kuitenkaan pysty vahvistamaan miten loppukäyttäjät (kuluttajat) tulevat Sailfish OS:llä varustetun Xperia-laitteen saamaan, koska asian kerrotaan olevan tältä osin vielä ”projektissa”.

Aikataulullisesti projektin tavoitteena on tarjota Jollan lisensointikumppaneille ja yhteisöjäsenille uusi Sailfish OS -laite vuoden 2017 toisen neljänneksen loppuun mennessä.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Jolla