AndroidYleinen

Tätä olet varmasti aina toivonut – pyöreä älypuhelin nyt ennakkotilattavissa

madroneYhdysvaltalainen Monohm Inc -yritys on tänään aloittanut ensimmäisen älypuhelimensa ennakkotilaamisen Indiegogo -palvelussa. Puhelinta esiteltiin jo ensimmäisen kerran vuoden 2015 Mobile World Congress -messuilla, jonka jälkeen laitteesta ei ole ennen tätä päivää juurikaan kuultu.

Monohmin älypuhelin ei ole läheskään tavallinen puhelin, sillä jo laitteen muotoilu eroaa muiden valmistajien älypuhelimista. Puhelinta kutsutaan nimellä Runcible ja laite on olemukseltaan pyöreä. Puhelimesta löytyy myös pyöreä kosketusnäyttö.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuonna 2015 puhelin perustui vielä Mozillan Firefox OS -käyttöjärjestelmään, mutta nyt laitteessa hyrrää Googlen Androidiin pohjautuva BuniOS. Runcible ei ole puhelimena mitenkään kovin erikoinen, sillä siitä löytyy suhteellisen pieni 2.5 tuuman näyttö, jonka resoluutio on 640 x 640 pikseliä. Laitteen sisällä hyrrää Qualcommin Snapdragon 410 -järjestelmäpiiri sekä Adreno 306 -grafiikkasuoritin. Puhelimesta löytyy 1 gigatavu RAM-muistia sekä 8 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

ocean_plasticRuncible ei siis ole kuin tavallinen älypuhelin, jota osoittaa vielä se, että laitteen perusominaisuuksiin kuuluvat analoginen kello ja kompassi. Laitteesta ei mitä ilmeisemmin löydy edes kaiutinta, sillä valmistaja kertoo, että puhelin ei koskaan anna äänimerkkejä, halätyksiä tai muuten keskeytä. Yrityksen mukaan tämä auttaa keskittymään reaaliseen maailmaan.

Runciblestä löytyy myös 7 megapikselin pääkamera sekä tuki Bluetooth sekä WLAN-yhteyksille. Yhtiön mukaan ei ole vielä poissuljettua, etteikö puhelin voisi saada myös tuen LTE-yhteyksille. Ominaisuuden saaminen puhelimeen tarvitsee vain tarpeeksi ennakkotilauksia.

Tämä erikoinen älypuhelin on nyt ennakkotilattavissa Indiegogo -kampanjan avustuksella. Laitteen hinta on 399 dollaria, jolla saa kierrätetystä muovista valmistetun version. Jos on valmis maksamaan laitteesta huimat 499 dollaria, niin saa madrone puusta valmistetun mallin. Yhtiön mukaan Runcible kestää jopa vuosikymmeniä

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android