TCLYleinen

TCL julkaisi uudet TCL 20 Pro 5G-, 20L- ja 20L+ -puhelimet Euroopan markkinoille

TCL 20 Pro 5G

TCL 20 -malliston ensimmäiset älypuhelimet julkaistiin jo vuoden alussa, jotka olivat TCL 20 5G sekä TCL 20 SE. Nyt mallistoa on laajennettu peräti kolmella uudella puhelimella, jotka ovat TCL 20 Pro 5G, TCL 20L sekä TCL 20L+. Yhdysvalloissa TCL 20L+ on tulossa myyntiin myös nimellä TCL 20S.

Uutuuspuhelimista TCL 20 Pro 5G on malliston kärkimalli, mutta kyseessä on silti keskihintaluokan puhelin. Laitteessa on tyylikäs reunoilta kaartuva 6,67 tuuman AMOLED-näyttöpaneeli, jossa on Full HD+ -tarkkuus. TCL hyödyntää puhelimessa Pixelworksin tekniikoita, jonka avulla TCL 20 Pro 5G tukee SDR-sisällön muuntamista HDR-sisällöksi. Puhelimen tehoista vastaa Snapdragon 750G -järjestelmäpiiri, jossa on integroitu 5G-modeemi. Puhelimessa on lisäksi 6 gigatavua RAM-muistia sekä 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mielenkiintoinen kohta puhelimessa on kamerat, sillä ne eivät ulkone takaosasta ollenkaan. Takaosassa on peräti neljä kamerasensoria, jotka ovat optisella kuvanvakaimella varusteltu 48 megapikselin pääkamera, 16 megapikselin ultralaajakulmakamera, 5 megapikselin makrokamera sekä 2 megapikselin syvyyskamera. TCL 20 Pro 5G tarjoaa lisäksi tarkan 32 megapikselin tasoisen selfiekameran.

Laitteessa on kerrottu olevan myös 4500 milliampeeritunnin akku, jota voidaan ladata 18 watin langallisella pikalatauksella tai vaihtoehtoisesti 15 watin langattomalla latauksella. Puhelimessa on myös tuorein Android 11 -käyttöjärjestelmä, jolle on luvattu ainakin tietoturvapäivityksiä kesäkuuhun 2023 asti. TCL on varustellut puhelimen myös NFC-tuella, yhdellä kaiuttimella sekä näytönalaisella sormenjälkilukijalla.

TCL 20 Pro 5G on esitelty kahdessa väriversiossa, jotka ovat sininen Marine Blue sekä harmaa Moondust Gray. Puhelimen lähtöhinnaksi on ilmoitettu Euroopassa 549 euroa.

TCL 20L

Toinen uutuuspuhelimista on TCL 20L, joka tarjoaa tasaisen 6,67 tuuman IPS LCD -näyttöpaneelin, jossa on Full HD+ -tarkkuus sekä etukameraa varten tehty reikä. Tehoista vastaa Snapdragon 662 -järjestelmäpiiri, joten 5G-tukea ei löydy. TCL on ilmoittanut puhelimessa olevan 4 gigatavua RAM-muistia sekä 64 tai 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Puhelimeen on saatu suuri 5000 milliampeeritunnin akku, jota ladataan 18 watin pikalatauksella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

TCL 20L tarjoaa neloiskameran, joka koostuu 48 megapikselin pääkamerasta, 8 megapikselin ultralaajakulmakamerasta, 2 megapikselin makrokamerasta sekä 2 megapikselin syvyyskamerasta. Puhelimen etuosassa on 16 megapikselin kamera selfiekuvaamista varten. Laitteen kylkeen on laitettu myös sormenjälkilukija ja puhelimessa on tuoreeltaan Android 11 -käyttöjärjestelmä.

TCL on esitellyt puhelimen kahdessa väriversiossa, jotka ovat musta Eclipse Black sekä sininen Luna Blue. Puhelimen lähtöhinnaksi on ilmoitettu Euroopassa 229 euroa.

TCL 20L+

TCL 20L+ on pitkälti samanlainen kuin TCL 20L, mutta toki jotain muutoksia on tehty. Puhelimessa on sama 6,67 tuuman näyttöpaneeli, Snapdragon 662 -järjestelmäpiiri sekä 5000 milliampeeritunnin akku. Muutoksia on tehty tällä kertaa kameroihin, sillä pääkamera on nyt hieman tarkempi. TCL 20L+ tarjoaa 64 megapikselin pääkameran, 8 megapikselin ultralaajakulmakameran, 2 megapikselin makrokameran sekä 2 megapikselin syvyyskameran.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi TCL 20L+ on julkaistu suuremmilla muisteilla varusteltuna. Puhelimesta on olemassa 6 + 256 gigatavun muistivariantti. Muilta osin puhelimet ovat identtiset. TCL 20L+ julkaistaan myös Yhdysvalloissa hieman eri järjestelmäpiirillä varusteltuna.

TCL20+ on julkaistu myös kahdessa väriversiossa, jotka ovat harmaa Milky Way Gray ja sininen North Star Blue. Puhelimen lähtöhinnaksi on ilmoitettu Euroopassa 269 euroa.

Lähde: TCL 20 Pro 5G -tuotesivu, TCL 20L -tuotesivu, TCL 20L+ -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:TCL