TCLYleinen

TCL esitteli melkoisen konseptipuhelimen – taittuu ja rullautuu puhelimesta suureksi tabletiksi

TCL on esitellyt mielenkiintoista konseptipuhelintaan, joka kantaa nimeä TCL Fold ’n Roll. Kyseessä on laite, jossa yhdistetään puhelin, pieni tabletti sekä täysikokoinen tabletti. Konseptipuhelimen ideana on yhdistää nykyinen taittuvanäyttöisten puhelimien idea sekä tuleva rullautuvien näyttöjen toteutus yhdeksi laitteeksi. TCL:n mukaan nykyinen laite on vain prototyyppi ja idea, mutta yhtiöltä on tulossa ensimmäinen taittuvanäyttöinen puhelin myöhemmin tänä vuonna.

TCL Fold ’n Roll on varusteltuna ulkopuolella taittuvalla näytöllä ja siinä on rullautumismekanismi, eli puhelimen sisältä löytyy hieman lisää näyttöä. Kun laite on taitettuna, se tarjoaa suuren 6,87 tuuman näytön, eli on perinteisen älypuhelimen kokoinen. Laitetta avattaessa saadaan auki 8,85 tuuman näyttö, joka tekee laitteesta pienen tabletin. Lisäksi jos näyttötilaa tarvitaan lisää, niin rullautuvan näytön ansiosta saadaan näytöstä jopa 10 tuuman suuruinen. TCL on julkaissut konseptipuhelimestaan videon, joka on katsottavissa artikkelin alareunasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kyseessä on hyvin mielenkiintoinen idea, miltä tulevaisuuden älypuhelimet saattavat näyttää. Vaikka TCL:n konsepti näyttää houkuttelevalta, niin todennäköisesti vastaavalla toteutuksella tuotettuja kuluttajalaitteita joudutaan odottamaan vielä vuosia. Perinteiset taittuvanäyttöiset puhelimet eivät ole enää uusi tuttavuus markkinoilla, mutta vuoden sisällä markkinoille odotetaan ensimmäisiä rullattavalla näytöllä varusteltuja puhelimia.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:TCL