TCLYleinen

TCL peruutti taittuvanäyttöisen ”Chicago” -puhelimensa – ei onnistunut tekemään siitä tarpeeksi edullista ja Samsungin edulliset hinnat yllättivät

TCL Chicago keskellä.

TCL on ahkerasti kehittänyt taittuvanäyttöisiä laitteita ja demonstroinut erilaisia konsepteja julkisesti. Valitettavasti TCL ei ole tuonut yhtään taittuvanäyttöistä puhelinta kuluttajien saataville, vaikka lupauksia on ollut. Nyt TCL on paljastanut olleensa lähes valmis julkaisemaan haastajan Samsungin Galaxy Z Flip 3 -puhelimelle, mutta päätti viime hetkellä peruuttaa suunnitelmansa.

Yhtiön suunnitelmissa oli ”Chicago” -koodinimeä kantava taittuvanäyttöinen simpukkapuhelin, jonka tarkoituksena oli olla yksi markkinoiden edullisimmista taittuvanäyttöisistä älypuhelimista. Suurin syy puhelimen julkaisun peruuttamiselle oli se, ettei TCL pystynyt pitämään hintaa niin alhaalla kuin alun perin oli suunnitelmana. Lisäksi TCL odotti Samsungin uusien taittuvien puhelimien maksavan enemmän, jonka takia hintaero olisi ollut esimerkiksi Galaxy Z Flip 3 -puhelimeen verrattuna pieni.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

TCL olisi omien sanojensa mukaan pystynyt myymään puhelinta edullisimmillaan 800 dollarin hintapisteessä, joka johtuu globaalista piiripulasta. TCL:n mukaan ne kuluttajat, jotka voivat käyttää 800 dollaria puhelimeen, he voivat käyttää myös 1000 dollaria puhelimeen. TCL uskoo myöskin, ettei markkina ole vielä kypsä, etenkin pandemian ja piiripulan takia. TCL teki päätöksen taittuvan puhelimen julkaisun peruuttamisesta vain hetkeä ennen Samsungin viimeisintä Unpacked-tilaisuutta.

Puhelimen peruuttamisen takia TCL on lykännyt suunnitelmiaan taittuvanäyttöisten puhelimien suhteen, sillä yhtiöltä ei voida odottaa uutta puhelinta seuraavaan 12-18 kuukauteen. TCL ei myöskään tule käyttämään nyt nähtyä Chicago-puhelimen prototyyppiä seuraavassa taittuvanäyttöisessä puhelimessaan, vaan kyseessä tulee olemaan kokonaan uusi laite.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Vaikka taitettavien laitteiden markkinat kasvavat vuosittain, se on edelleen premium-tuotekategoria. Komponenttien puutteiden, COVID-19-pandemian ja taittuvan tuotannon kustannusten nousun vaikutuksien summana TCL on tehnyt vaikean päätöksen keskeyttää ensimmäisen kaupallisesti saatavilla olevan taitettavan älypuhelimensa markkinoille tuomisen, kunnes yritys voi valmistaa ja tuoda sen markkinoille hinnalla, joka on mahdollisimman monen kuluttajan saatavilla”, kommentoi TCL:n markkinointijohtaja Stefan Strait.

Chicago-puhelimessa oli taittuva 6,67 tuuman AMOLED-näyttöpaneeli, jossa oli Full HD+ -tarkkuus. Laitteen ulkopuolella oli pieni 1,1 tuuman näyttöpaneeli ja puhelimen tehoista vastasi Qualcommin kehittämä Snapdragon 765G -järjestelmäpiiri. Puhelimessa oli myös 6 gigatavua RAM-muistia, 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa sekä 48 megapikselin kaksoiskamera. Akunkeston piti olla 3545 milliampeeritunnin akun varassa.

TCL on lähettänyt muutamille yhdysvaltalaisille medioille taittuvanäyttöisen Chicago-puhelimen lähes tuotantovalmiita prototyyppejä. Muun muassa suosittu tubettaja Michael Fisher sai kyseisen puhelimen käsiinsä ja videon laitteesta voi katsoa alapuolelta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: CNET, YouTube (MrMobile)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:TCL