HMDNokiaYleinen

Jättivuoto paljastaa kaiken tulevasta Nokia G50 -puhelimesta – katso kuvat ja tiedot täältä!

Nokia G50

HMD Globalilta on odotettu uutta Nokia G50 -älypuhelinta julkaistavaksi pian, sillä kyseinen laite on nähty jo lukuisissa vuodoissa viimeisen parin kuukauden aikana. Puhelimesta tiedetään jo paljon, mutta nyt tuorein vuoto paljastaa lisää tarkkoja tuotekuvia sekä vahvistaa tekniset ominaisuudet.

Luotettavista tiedoistaan tunnettu Twitter-käyttäjä Roland Quandt on julkaissut kuvia ja tietoja Nokia G50 -puhelimesta, joiden jälkeen mitään ei jää enää mielikuvituksen varaan. Quandt on julkaissut tarkat tuotekuvat puhelimen molemmista väriveriosta sekä listannut tekniset tiedot yksityiskohtaisesti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia G50 -puhelimen tulevat väriversiot ovat sininen Ocean Blue sekä vaalea Midnight Sun. Kuvat paljastavat Nokia G50:n muotoilun olevan samanlainen kuin monissa nykyisissä Nokia-puhelimissa. Laitteen takaosassa on pyöreä kamera-alue, jossa on kolme kamerasensoria sekä LED-salamavalo. Puhelimen takaosaa koristaa lisäksi Nokia-logo.

HMD Global on varustellut puhelimen pisaraloven omaavalla näytöllä ja etuosassa on myös Nokia-logo. Laitteen vasemmassa kyljessä nähdään Google Assistant -painike sekä SIM-korttiluukku. Oikeassa kyljessä on esillä äänenvoimakkuuspainikkeet sekä virtapainike, johon on integroitu sormenjälkilukija.

Nokia G50 tulee saamaan 6,82 tuuman kokoisen IPS LCD -näyttöpaneelin, jossa on HD+ -tarkkuus, eli 1640 x 720 pikseliä. Tehoista vastaa Snapdragon 480 5G -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on ainakin 4 gigatavua RAM-mustia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Puhelimessa kerrotaan olevan muistikorttipaikka sekä kaksi SIM-korttipaikkaa. Nokia G50 -puhelimessa HMD Global tulee luottamaan myös kylkeen sijoitettuun sormenjälkilukijaan.

Takaosan kolmoiskamera koostuu 48 megapikselin pääkamerasta, 5 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 2 megapikselin syvyyskamerasta. Etuosassa on 8 megapikselin tasoinen selfiekamera. Kameroilla pystyy kuvaamaan korkeintaan 1080p 30 FPS -videokuvaa. Puhelimen muita mainittavia ominaisuuksia ovat NFC, Bluetooth 5 sekä Wi-Fi 5. Akunkesto on suuren 4850 milliampeeritunnin akun varassa, jota voidaan ladata USB-C-liittimen kautta. HMD Global on lisäksi säästänyt 3,5 millimetrin kuulokeliittimen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Laitteen paksuudeksi vuodossa mainitaan 8,85 millimetriä ja painoksi 190 grammaa. Käyttöjärjestelmänä tulee olemaan Android 11 ja HMD Global tulee lupaamaan 2 vuotta Android-versiopäivityksiä sekä 3 vuotta tietoturvapäivityksiä. Lisäksi takuun kerrotaan olevan 2 vuotta.

Euroopassa Nokia G50 -puhelimen hinta on 259 tai 269 euroa markkinasta riippuen. HMD Globalin on odotettu julkaisevan syksyn aikana useita uusia tuotteita, kuten Nokia T20 -tabletin ja Nokia G300– ja Nokia X100 -puhelimet. HMD Global ei ole kuitenkaan vielä vahvistanut tulevaa julkaisua.

Lähde: Twitter (Roland Quandt)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

3 Kommenttia

  1. Aivan liian iso puhelin. Näkee selvästi että tähtäävät Aasian markkinoille näillä suurilla malleilla. Kompaktia mallia odotellessa, niitä kaivattaisiin Android-maailmassa. Tällä hetkellä ainoa vaihtoehto on Applen luuri(t), enkä haluaisi sinne vaihtaa…

    1. Komppaan! Luurin vaihtoa venytän, epätoivoisena odotan siedettävän kokoisen mallin ilmestymistä markkinoille..

  2. Ihan hyvä mutta pitää odotella isompaa.

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD