TecnoYleinen

Halpapuhelimista suoraan lippulaivapuhelimiin – Tecno julkistaa uuden Phantom X2 -puhelimen Dimensity 9000 -järjestelmäpiirillä

Tecno ei ole kovinkaan tunnettu älypuhelinvalmistaja Suomessa, sillä brändin puhelimia ei myydä laajasti Euroopassa. Tecno on tunnettu halpapuhelimien valmistajana, mutta viime vuodesta lähtien brändi on pyrkinyt parantamaan laitteitaan. Vielä tämän vuoden aikana yhtiöltä nähdään todellinen lippulaivapuhelin.

Phantom X edusti viime vuonna yhtiön parasta puhelinta, joka tarjosi premium-ominaisuuksia. Tästä huolimatta puhelimessa oli halpapuhelimiin suunnattu Helio G95 -järjestelmäpiiri. Mitään todellisia lippulaivatason piirejä ei Tecno ole käyttänyt, mutta nyt on tulossa muutos.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tecno tulee esittelemään joulukuussa uudet Phantom X2 -sarjan älypuhelimet, joissa on vahvistettu käytettävän MediaTekin tehokasta Dimensity 9000 -järjestelmäpiiriä. Piiri julkaistiin jo viime vuonna, mutta se tarjoaa edelleen hyviä ominaisuuksia. Dimensity 9000 perustuu TSMC:n 4 nanometrin prosessiin, jota käytetään myös muissa uusimmissa piireissä. Dimensity 9000:n suorituskyky on verrattavissa Snapdragon 8 Gen 1 -piiriin.

MediaTek on julkistanut jo Dimensity 9000+- ja Dimensity 9200 -järjestelmäpiirit, mutta Tecno pyrkii pitämään huippupuhelimessaankin kustannukset kurissa käyttämällä vanhempaa versiota. Tulevassa puhelimessa Tecno tulee panostamaan kuvaukseen, sillä yhtiö on panostanut kameratekniikoihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tecno tulee esittelemään uudet Phantom X2 -sarjan puhelimet 7. joulukuuta, eli vain muutaman viikon päästä. Tecno on vahvistanut toistaiseksi vain käytettävän järjestelmäpiirin, mutta muista tiedoista ei ole vahvistuksia.

Vuotokuvan perusteella Phantom X2 -puhelimessa olisi mielenkiintoinen kameratoteutus.

Lähde: Tecno

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Tecno