AndroidHuaweiYleinen

Tenaa paljasti mahdollisesti Huawei Mate 10 Liten tai jonkin täysin muun Huawein puhelimen

Kiinan televiranomainen Tenaa on listannut tietokantaansa uuden Huawein puhelimen, jota ei ainakaan toistaiseksi ole julkaistu. Kyseessä voi olla ennakkomaistiainen Huawein noin kuukauden päästä julkaistavasta Mate 10 -mallistosta, johon odotetaan lukeutuvat Mate 10, Mate 10 Pro ja Mate 10 Lite.

Tenaan sivuilta paljastunut puhelin on mallikoodiltaan RNE-AL00, joka todennäköisesti viitannee Mate 10 Lite -malliin. Huhuissa on pohdittu, että kyseessä saattaisi olla myös pääasiassa Kiinassa myyntiin saapuva Maimang 6 -puhelin. Myös Evan Blass on vihjannut huippuluokkaa hivelevästä Mate 10 Lite -puhelimesta, mutta nyt paljastunut laite ei ainakaan teknisesti yletä Blassin julkaisemiin tietoihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei RNE-AL00 -mallissa on 5,9 tuuman 1080 x 2160 pikselin näyttö, jonka kuvasuhde on 18:9. Tenaan mukaan puhelimen tehoista huolehtii 2.36 GHz:n kellotaajuudella hyrräävä 8-ytiminen järjestelmäpiiri, mutta tätä tarkempaa tietoa ei anneta. Puhelimessa on myös 4 gigatavua RAM-muistia sekä 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa, jota voidaan myös laajentaa muistikortin avulla. Näiden lisäksi Tenaan tietokanta kertoo, että laitteessa on Android 7.0 ja 3240 mAh akku. Kameroiden osalta puhelimessa kerrotaan olevan 16 + 2 megapikselin takakamera sekä edessä 13 + 2 megapikselin kamera, joten laitteessa tulee olemaan jopa neljä kameraa.

Nyt vuotaneet tekniset tiedot eivät ole kuitenkaan lähelläkään samanlaisia, jotka harvoin väärässä oleva Evan Blass julkaisi. Blassin mukaan Mate 10 Litessä on 5,88 tuuman 2560 x 1440 pikselin näyttö, jonka kuvasuhde on perinteinen 16:9. Lisäksi puhelimessa on kahdeksanytiminen Kirin 970 -järjestelmäpiiri, 4000 milliampeeritunnin akku ja vastaavat kamerat kuin tulevassa Mate 10 Prossa (12+20 megapikseliä). Huawein kerrotaan päätyvän Mate 10 Liten kanssa 4 gigatavun RAM-muistiin ja vain 64 gigatavun muistilla varusteltuun versioon.

Lähde: Tenaa

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android